Praga V3S - valník 1:10

Představení vašich modelů, fotografie ze stavby a ježdění.
Odpovědět
Střelec

Re: Praga V3S - valník 1:10

Příspěvek od Střelec »

A ty nápravy si budeš dělat sám a nebo je necháš udělat??
Hepcziiik
Expert fóra

Příspěvek od Hepcziiik »

Pokusím se sám, mám představu, tak uvidíme, podle mě by mi to mělo fungovat podle přestav. Mno ale jsem zelenáč, tak je krach možný :-) Zatím nebudu prozrazovat detaily, ať nejsem za úplněho blbce, kdyby mi to nevyšlo :-D
"Výkonnost vozidla není závislá jen na počtu koní, nýbrž na stupni porozumění mezi člověkem a vozidlem" (dílenská příručka Praga V3S)
"Jedete-li s větrem v zádech, naučte se využívat jeho sílu" (příručka k obsluze Trabant 601)
jirka
Expert fóra

Příspěvek od jirka »

Hepcziiik píše:Pokusím se sám, mám představu, tak uvidíme, podle mě by mi to mělo fungovat podle přestav. Mno ale jsem zelenáč, tak je krach možný :-) Zatím nebudu prozrazovat detaily, ať nejsem za úplněho blbce, kdyby mi to nevyšlo :-D
Učený z nebe nespad a pokud se někdo oněco snaži, tak u mne vžádném případě není blbec. Já mám taky určitou představu, až budu mít opravené PC ( reklamuji ho již po několikáte a jak to tak vidím asi dosatnu nový), tak to črtnu a mohu ti to poslat. Třeba se ti to bude hodit. Já do budoucna uvažuji krom jiného i právě o T 805 a čas od času nad ní přemýšlím. Takže toto vlákno budu pečlivě sledovat ( průmyslová špionáž), portály a kabinu bych pak pokud to pujde odkoupil - no to je ovšem opravdu hudba budoucnosti.
TATRA 816 LIWA 8X8 VALNÍK - 1:10 - rozpracováno
Jozef Dojčar
Expert fóra

Příspěvek od Jozef Dojčar »

Někdy je opravdu lepší přijít s hotovou věcí :wink: , ale hlavně něco udělat a nenechat projekt v pracně vytvořené studii třeba ve 3D, jak už tady pár takových bylo. Dneska už taky trochu chápu, proč to tak někteří dělají. Neuděláte si doma ani v dílně bordel a vše je krásné, pravidelné a čisté bez velké dřiny. Jenom ty hodiny u počítače.
Zdenda
Junior člen fóra

Příspěvek od Zdenda »

Ono je někdy lepší strávit spoustu času u počítače, než potom vyhazovat pokažený materiál. Člověk si tak aspoň může zkusit jak to všechno funguje. Pak by se už nemělo stát, že něco bude něčemu překážet.
Jozef Dojčar
Expert fóra

Já mluvím ale o tom, že když už někdo u toho počítače prosedí majlant času a pak vyhlásí stavbu, tak by to měl dotáhnout a nebo o tom radši nemluvit. Já jsem začal podobně jako Hepcziik i bez složitých výkresů a bez 3D animace a teprve teď se k tomu dostávám a tvořím ve 3D to, co už několik let jezdí. Tady je důkaz, že nekecám :mrk

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Střelec

Příspěvek od Střelec »

Tak to valím oči,v čem to je vytvořené Josko??Co to je za SW???
Jozef Dojčar
Expert fóra

SW 2010
Střelec

Příspěvek od Střelec »

Z té zkratky předpokládám,že se jedná o SolidWorks. http://solidworksforum.svobodne.net/index.php

To musí být časově hodně náročné zhotovit takové výkresy.
Hepcziiik
Expert fóra

Příspěvek od Hepcziiik »

Když já malovat v PC neumím a než se tomu desítky a stovky hodin učit, raději to zkusím udělat s pomocí náčrtku na papíře a šuplerou v ruce. ale třeba k tomu časem taky dojdu, když se mi nebude chtít pižlat, že se budu u PC učit :-)
Stavba mi tak díky neznalosti a vyzkoušení nanečisto v PC jde dost pomalu, ale jde, jak napsal výše mistr Dojčar, aspoň to zkouším a snad se dopracuju ke konci i když to do letošních Vánoc nebude :-D Každá pochvala a zájem je pro mě každopádně velkou vzpruhou a chutí do další práce
"Výkonnost vozidla není závislá jen na počtu koní, nýbrž na stupni porozumění mezi člověkem a vozidlem" (dílenská příručka Praga V3S)
"Jedete-li s větrem v zádech, naučte se využívat jeho sílu" (příručka k obsluze Trabant 601)
Střelec

Příspěvek od Střelec »

Ja ti " Hepcziiik " držím palce i přesto jak píšeš je to lepší s posuvným měřítkem v ruce než u PC.Ja osobně také neumím moc v 3D SW. Mě se líbí,že jsi zvolil právě oblíbenou Praga V3S.
Jozef Dojčar
Expert fóra

Ano, je to Solid Works a nepotřeboval jsem stovky hodin učení na to, co už jsem nakreslil. Program je intuitivní, dělá se v něm velmi snadno a rychle. Během týdne jsem zvládl základ jenom podle nápověd v programu a to kreslení mi dohromady možná ani ten týden netrvalo. Obrázky jsou už staré asi 3/4 roku.
Střelec

Příspěvek od Střelec »

Šla by v tomto řezu jako je na tomto obrázku http://postimage.org/image/2i74aw0ys/ udělat nápravu z V3S??
Hepcziiik
Expert fóra

Příspěvek od Hepcziiik »

J.Dojčar: Třeba něco takového časem zkusím. :-) možná se to vyplatí do budoucna
Střelec: díky :-) V3Sek moc k vidění není, tak jsem do toho šel i když je to pořádné sousto. akorát si díky měřítku nikdy nezajezdím s "tamyiáckým" měřítkem. Kdyby mě naložil Pepův lanový bagr, to by se mi moc líbilo... Jenže stejně, já než to dokončím, bagr bude mít "po sezoně"... :-D
Střelec

Příspěvek od Střelec »

Držím ti palce ke stavbě.Nemohu ani nijak pomoci,protože nemám strojní vybavení ( soustruh,fréza atd.).To by mě sousedi v paneláku asi vynesli v zubech.
Jozef Dojčar
Expert fóra

Střelec píše:Šla by v tomto řezu jako je na tomto obrázku http://postimage.org/image/2i74aw0ys/ udělat nápravu z V3S??
Určitě jo, v podstatě jde o to nakreslit každou součástku zvlášť a pak se to pomocí vazeb poskládá dohromady. Pak se dá jenom příkaz změnit průhlednost na konkrétní díl a rázem vidíš skrz.
Jerry
Občasný přispěvatel fóra

Příspěvek od Jerry »

To by bylo krása, mít 805 ve dvou měřítkách. Už jsem to probíral s DRracerem, měřítko 1:10 je k tak "malýmu" autu ideální a podle mýho by se dalo pak použít dost věcí právě z měřítka 1:13,5. Ale to je moje domněnka, neporovnával jsem konstrukční díly 805 a 815. Jinak kabinu na vejtru moc chválim, je opravdu vydařená.
Jozef Dojčar
Expert fóra

Tatra 805 nemá žádný shodný díl s Tatrou 815.
Jerry
Občasný přispěvatel fóra

Příspěvek od Jerry »

Samozřejmě že to Pepo vím, ale myslel jsem to tak, že by se snad dalo použít páteř (ozubený kola do rozvodovek, průměry poloos, trouby, diferáků, atd...) z 1:13 jako páteř 1:10 na 805. Ale opravdu jsem to probíral jako spekulaci, jak si zjednodušit práci. Reduktory by se samozřejmě museli dodělat jako spousta jinejch věcí. Abych to mohl potvrdit, nebo vyvrátit, musel bych si sednout mezi ty dvě auta a měřit, jenže 815 (ani jinou velkou tatru) v okolí nikdo nemá.
Střelec

Příspěvek od Střelec »

Osobně si myslím,že nějaké díly mezi modely by se dali použít,ale u kolegy do modelu Praga V3S - valník 1:10 bude problém s nápravami do tohoto měřítka.Jestli se nepletu tak Praga V3S by měla mít redukce v kolech.
Naposledy upravil(a) Střelec dne 27 kvě 2012 17:07, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět