TL-01B Expedice
-
Michael Hille
- Občasný přispěvatel fóra
TL-01B Expedice
Zdravím lidičky.
Po dlouhý odmlce jsem se zas vrátil trochu k RC modelařině.
Pořídil jsem si od kolegy z práce monster truck na podvozku TL-01B. Hned bylo jasný že to je moc rychlí,takže jsem namontoval graupnera400 s převodovkou a převodovým poměrem tuším 16:1,co mi zůstal z rozestavěný liazky.
Včera jsem byl auto testovat,motor jede dobře,možna mu někdy chybí krouťák,ale co nejvíce vadí,je absence uzávěrky difů. Jak nejlíp toto vyřešit aby vyšplhal do kopečka na 4*4 pohon????
Nechci z toho dělat trialku,spíš nějakou expedici. Měl jsem na mysli něco na bázi pajera či podobných jeepů.
Trochu příjde ještě zvednout,v trávě a na šiškách se občas zadrhl,i přesto že má nějaký 122mm pneu. Zkusím do tlumičů hustční olej a jiný pera.
Po dlouhý odmlce jsem se zas vrátil trochu k RC modelařině.
Pořídil jsem si od kolegy z práce monster truck na podvozku TL-01B. Hned bylo jasný že to je moc rychlí,takže jsem namontoval graupnera400 s převodovkou a převodovým poměrem tuším 16:1,co mi zůstal z rozestavěný liazky.
Včera jsem byl auto testovat,motor jede dobře,možna mu někdy chybí krouťák,ale co nejvíce vadí,je absence uzávěrky difů. Jak nejlíp toto vyřešit aby vyšplhal do kopečka na 4*4 pohon????
Nechci z toho dělat trialku,spíš nějakou expedici. Měl jsem na mysli něco na bázi pajera či podobných jeepů.
Trochu příjde ještě zvednout,v trávě a na šiškách se občas zadrhl,i přesto že má nějaký 122mm pneu. Zkusím do tlumičů hustční olej a jiný pera.
Re: TL-01B Expedice
tak diferenciál se nesnáze uzavírá třeba tavným lepidlem - nalej ho dovnitř co se vejde (bacha aby to šlo uzavřít) a je to. V případě potřeby se to nechá i sundat. víc ohledně expedicí najdeš spíš na rc4x4.cz
Tavné lepidlo bude stačit , pro začátek zalej(zavři) jen zadek , je to poměrně jednoduchá operace díky dělenýmu šásku v zadní části.
Mám zkušenost , že v kombinaci s měkkými pneumatikami ten zavřenej zadek úplně stačí.
Co se týká těch převodů , těch 1:16 se mně zdá poměrně hodně .
To máš hnaný na kardan , nebo jak ??
Protože pokud by jsi vrazil motor s převodovkou 1:16 na původní místo před zadním kolem a následovaly by všechny původní převody TLka cca.1:8 tak to musí být šnek plazivec.
Mám zkušenost , že v kombinaci s měkkými pneumatikami ten zavřenej zadek úplně stačí.
Co se týká těch převodů , těch 1:16 se mně zdá poměrně hodně .
To máš hnaný na kardan , nebo jak ??
Protože pokud by jsi vrazil motor s převodovkou 1:16 na původní místo před zadním kolem a následovaly by všechny původní převody TLka cca.1:8 tak to musí být šnek plazivec.
-
Michael Hille
No model je rychlejší,ale oproti předchozímu johnsonu je to vycházková jízda.
Motor má už na sobě převodovku,pasuje místo původního,žádnej další kardan tam už neni. Pastorek jsem nalisoval na výstupní hřídel a bylo.
Měké pneu určo,převážně plánuju terén. Ok,díky za rady do začátku.
Už jsem koukal jak potvoru zvednout,ještě tu je možnost přidělat na horní hranu šasi profil a do toho uchytit čepy tlumičů místo do šasi,kde jsou docela nízko uchycený a sklonem se hodně zmáčknou...
Motor má už na sobě převodovku,pasuje místo původního,žádnej další kardan tam už neni. Pastorek jsem nalisoval na výstupní hřídel a bylo.
Měké pneu určo,převážně plánuju terén. Ok,díky za rady do začátku.
Už jsem koukal jak potvoru zvednout,ještě tu je možnost přidělat na horní hranu šasi profil a do toho uchytit čepy tlumičů místo do šasi,kde jsou docela nízko uchycený a sklonem se hodně zmáčknou...
Co se týká uchycení tlumičů , je to už vymyšlený a existuje i jednoduchý nákres - šablona na vyřezání novýho držáku z Al plechu , ten se montuje na původní parohy čímž to celkově i zpevní jelikož se rády lámou , zvlášť u TL 01-B.
Šablona - nákres se potuloval někde po Tamiyaforu i po RC-auta.net
Jinak ta převodovka mně nejde do hlavy , to přeci nemůže být 1:16 , to by ten motor 400 musel točit víc jak 60 000 otáček
Tu mně musíš nafotit - nedá mně to spát :mrgreen:
Šablona - nákres se potuloval někde po Tamiyaforu i po RC-auta.net
Jinak ta převodovka mně nejde do hlavy , to přeci nemůže být 1:16 , to by ten motor 400 musel točit víc jak 60 000 otáček
Tu mně musíš nafotit - nedá mně to spát :mrgreen:
Tak takhle jsem přestavoval já, pro inspiraci fotky: https://picasaweb.google.com/ceillings/TuningUnimoga#
-
Michael Hille
Tak slibovaný fotky.
Motor s převodovkou je od George,původně to bylo zamyšlený pro liazku jako tahače,nikoliv trialku.
Nákres jsem nenašel,už mám nějakou představu,hodim to na papír a zkusím nechat vyříznout,zas tak obtížný to nebude si myslim...
Motor s převodovkou je od George,původně to bylo zamyšlený pro liazku jako tahače,nikoliv trialku.
Nákres jsem nenašel,už mám nějakou představu,hodim to na papír a zkusím nechat vyříznout,zas tak obtížný to nebude si myslim...
-
Michael Hille
Z kolikátky ALU byla ta výztuha????postačí 1.5 nebo 2mm????
A takhle přestavuju já TLko http://dave1233.rajce.idnes.cz/Tatra_815-7_8x8/ jen pro inspiraci. Nejnovější popkroky tam zatím nejsou. Je to v měřítku 1:8,3 a bude z toho funkční T813 raketomet s ráží 20mm. 
David
-
Michael Hille
Tak,zadní diferák má uzávěrku,je to oproti originálu veeeelký rozdíl:-)
Na čela rámu jsem dal prozatim výztuhu z plechu 0.6mm,až dorazí materiál,bude vyměněno za hliník.
Jelikož byla obluda na můj vkus nízko v terénu,dostala pod pružiny podložky,budou nahrazeny kulatinou,výsledek je parádní,auto si udržuje skoro pořád stejnou světlou výšku a neškrtá na sebemenší nerovnosti
Na čela rámu jsem dal prozatim výztuhu z plechu 0.6mm,až dorazí materiál,bude vyměněno za hliník.
Jelikož byla obluda na můj vkus nízko v terénu,dostala pod pružiny podložky,budou nahrazeny kulatinou,výsledek je parádní,auto si udržuje skoro pořád stejnou světlou výšku a neškrtá na sebemenší nerovnosti
TXT Tarantule, CB-MB Actros, T813 6x6TP, T816Tomeček Dakar, CC-01, AP-50, AP-32
-
Michael Hille
No,něco podobnýho z toho vyleze,teda jestli má CC-01 podobnej rozvor jak TL-ko,jinak budu muset šáhnout po šásku co by pasovalo....