Zvukove moduly

Baterie, nabíječky, RC soupravy, regulátory a další..
Jozef Dojčar
Expert fóra

Re: Zvukove moduly

Příspěvek od Jozef Dojčar »

Odborníci na elektroniku, spojte se! :idea: Já už jenom čekám, až se najde šikulka, který vyrobí zvukový modul s tatrováckým motorem. Kde se schovávají ty šikovné ( zlaté) české ručičky a hlavičky. :bandit
kubaculen
Junior člen fóra

Příspěvek od kubaculen »

Sisma píše:Mam tohleto ve svym Globikovi. Výhodou je samozřejmě skvělá cena a to, že se to dá dobře naprogramovat a upravit zvuk. Bohužel umí jen 6 válců.. Pokud je i dobrý repro, celkem obstojně to naimituje i zvuk tahače. Samozřejmě servonaut je trochu jinde, ale to je i s cenou. A jelikož zvukáčů na trhu moc neni, je tohle řešení dost dobrá varianta pro nenáročné. Ale např do Tatry bych to fakt necpal.
6 válcú?? :shock: Kdyby ste mohl tenhle zvuk porovnat třeba s radovým 6-válcem z LIAZ, aspoň se to podobá nebo ste to neskoušel naprogramovat??
CNC frézování, 3D tisk -------- culen.jakub@gmail.com ----------
budsky
Junior člen fóra

Příspěvek od budsky »

Jozef Dojčar píše:Odborníci na elektroniku, spojte se! :idea: Já už jenom čekám, až se najde šikulka, který vyrobí zvukový modul s tatrováckým motorem. Kde se schovávají ty šikovné ( zlaté) české ručičky a hlavičky. :bandit

Zkuste mi někdo sehnat čistou nahrávku onoho zvuku,bez rušení okolí,nebo spíš nahrávky volnoběh akcelerace a nějaký relativně maximum a mužu se o něco pokusit.
Jozef Dojčar
Expert fóra

David (T 130) by možná mohl něco mít, minimálně T 128.
Jozef Dojčar
Expert fóra

kubaculen píše:
Sisma píše:Mam tohleto ve svym Globikovi. Výhodou je samozřejmě skvělá cena a to, že se to dá dobře naprogramovat a upravit zvuk. Bohužel umí jen 6 válců.. Pokud je i dobrý repro, celkem obstojně to naimituje i zvuk tahače. Samozřejmě servonaut je trochu jinde, ale to je i s cenou. A jelikož zvukáčů na trhu moc neni, je tohle řešení dost dobrá varianta pro nenáročné. Ale např do Tatry bych to fakt necpal.
6 válcú?? :shock: Kdyby ste mohl tenhle zvuk porovnat třeba s radovým 6-válcem z LIAZ, aspoň se to podobá nebo ste to neskoušel naprogramovat??
Řekl bych, že Liazce se to moc nepodobá, ale je to rozhodně lepší, než ty zvukáče za pár stovek.
Roman
Expert fóra

Příspěvek od Roman »

Příští , nebo popříští týden by nám měl dorazit vzorek modulu s možností nahrávání vlastních zvuků. Ošaháme a uvidíme bude li to co k čemu . Hlavní otázkou je jak si to poradí s povely a zvukovými sekvencemi , ale od toho ta zkouška je :wink:
kubaculen
Junior člen fóra

Příspěvek od kubaculen »

Zdravím, mám otázku či se někomu už podařil naprogramovat ten zvukový modul za 2000 Kč co je na s-hobby.
Jiri Novotny
Nováček na fóru

Příspěvek od Jiri Novotny »

no jsem zvedavy na vysledky. konzultoval jsem vloni na veletrhu zvukovy modul pro tanky od El-mod a rikali mi, ze to neni sranda.
nahrany zvuk se musi akusticky upravit, aby to co produkuje repruktor v modelu bylo trochu verne. casto je videt totalni akusticky dilentantismus nejen u renomovanych firem jako ve Wedico ale i na tomto foru. to ze je natoci na mikrofom sekvence motoru dane tatry je jen zacatek. pak musi nastat akusticka alchimie ale hlavne nikdo se poradne nezajima jak umistit reproduktor aby dobre hral.
kubaculen
Junior člen fóra

Příspěvek od kubaculen »

Myslím že kdyby se reprák udělal na spúsob "subwoofera" (to jest umístnit do utěsnenej krabičky) tak by to mohlo znít líp. Ale když to nikdo neskusí tak o tom múžeme jenom vyprávět.
Flare
Administrátor

Příspěvek od Flare »

To už je dávno vymyšleno a funguje to dobře :-)

Obrázek
/Flare

Klub RC Truck Trial Praha (http://www.rctrucktrial.cz)
Jiri Novotny
Nováček na fóru

Příspěvek od Jiri Novotny »

panove, tohle prave ten priklad "akustickeho diletantismu" . vzhledm k tomu, ze jsem kdysi udelal zkousku z akustiky tak mi jeste neco zustalo v hlave. takze je-li treba aby znely i hluboke tony tak to ovlivni pouze objem ozvucnice. proto treba tamiya ma reprak ve velke krabici. tato krabicka od sirek neumozni snizit rezonancni kmitocet dolu, ba naopak je posune nahoru. ja jsem treba u nakladace udelal ozvucnici z cele kabiny. pak zvuk zni jako zvuk a ne krapani membrany. kdyz jsem videl co vymyslelo wedico tak jsem neveril svym ocim. ale cele to musi byt i vytlumene atd.
Michal Boček
Junior člen fóra

Příspěvek od Michal Boček »

Já už sem se do toho programování pustil, je to velice jednoduché, ale jak píše Jirka - přehrává to jen tak kvalitní zvuky, jaké se do toho nacpou. Až budu mít chvilku času tak udělám nějaké video a sepíšu postřehy :wink:
bocektransport.cz
Michal Boček
Junior člen fóra

Video sem udělal a dal sem:
http://www.youtube.com/watch?v=YIyT3wInZ4c
a postřehy sepsal tady:
http://www.bocektransport.wz.cz/clanky.html
:)
bocektransport.cz
Jozef Dojčar
Expert fóra

Hezky zpracované Michale, jednoduché to bude asi ale jenom pro někoho, kdo ví o čem jsi psal. :mrk Tohle jde mimo mě. :S
Michal Boček
Junior člen fóra

Jednoduché je to možná jen pro někoho (já to taky nejsem), ale není to tak složité abys to nezvládl :wink:
Už sem ke zvukáči připojil i zesilovač a znovu nahrál motor, posuďte sami:
http://www.youtube.com/watch?v=D5k2PX3K ... r_embedded
http://www.bocektransport.wz.cz/clanky.html
bocektransport.cz
Michal Boček
Junior člen fóra

Tak sem zapojil poslední část a to je spínací jednotka - je libo zvuk otevírané bočnice ? :wink: :D
http://www.youtube.com/watch?v=GXOiBRYg ... r_embedded
bocektransport.cz
Jozef Dojčar
Expert fóra

Přesně tohle bych potřeboval nainstalovat na bagr. Skřípající lanoví a hluk motoru v nástavbě. Co říkaš Michale?
Michal Boček
Junior člen fóra

No podle mě ti to skřípe až dost (to není urážka :wink: )
Jestli by ti stačil zvuk motoru v konstantních otáčkách bez závislosti na plynu při jízdě, tak použiješ vláčkařskou verzi softwaru a tu napojíš přímo na navijáky. Jinak bys totiž musel všechny funkce ovládat jedním kanálem :? , nebo si vytvořit vlastní elektroniku co to bude řídit .
bocektransport.cz
falkon
Nováček na fóru

Příspěvek od falkon »

Tak jsem se taky pustil do toho programovatelného zvukového modulu. Děkuji Michalu Bočkovi za jeho článek. Zejména možnost stažení jeho zdrojových dat mi hodně pomohla pochopit.

Můj první pokus s provizorním reprákem je zde:
[youtube]jmTWD0zCutk[/youtube]

Každopádně základem úspěchu jsou zdrojové zvuky a tam mám rezervy :( .

Chtěl bych poprosit o pomoc všechny co mají možnost, nebo nápad kam na zvuky 815kového motoru TATRA 12V biturbo. Je v podstatě jedno v jakém formátu, konvertovat pro zvukáč se zvuky musí tak jako tak. Důležité je sehnat všechny potřebné režimy jako: start, stop, volnoběh, rozjezd, doběh, několik úrovní vytočení otáček a přechody mezi nimi a taky přeřazování nahoru i dolů. Tohle vše lze v tomto modulu používat.
Waldas
Senior člen fóra

Příspěvek od Waldas »

Ahojte. Aky zvukovu modul odporucate do 815-ky? Presiel som toto vlakno a uz to je predasa len par rokov a mozno to islo dopredu. Dik za rady.
Odpovědět