RC crawler - Losi Micro Trail Trekker

Do tohoto fóra prosím pište příspěvky a dotazy na témata, která nejdou zařadit nikam jinam :-)
Odpovědět
Havran
Nováček na fóru

RC crawler - Losi Micro Trail Trekker

Příspěvek od Havran »

zdravim vsetkych.. vopred sa ospravedlnujem, ak som nahodou vlozil tuto otazku do zlej sekcie, ale nenapadlo ma kam inam ju vlozit.. viem, ze sa to tu vola RC Truck Trial, a zaoberate sa tu hlavne podomacky vyrobenymi truck trial autami, a nie komercnymi rtr crawler autami, no chcel by som sa spytat, ci nemate niekto osobne skusenosti s tymto autom.. Losi Micro 4x4 Trail Trekker je RTR model 1:24 s pohonom vsetkych 4 kolies, nezavislym zavesenim uzamknutych naprav pohananych "šnekovou" (popis bol len v cestine) prevodovkou, s volantovym vysielacom Spektrum 2,4GHz DSM a NiMH 4,8V 220mAh batériami a nabíjačkou v cene (tá sa pohybuje okolo 150 - 160€ závisí od predajcu)

Obrázek

paci sa mi ako vyzera, no neviem ako su na tom mechanicke casti a elektronika.. motor, serva, napajanie, riadenie atd... ide mi hlavne o Vase osobne skusenosti a postrehy z praxe, ako su na tom mechanicke diely, ci vydrzia v terene, alebo niektore praskaju a teda by bolo lepsie kupit tie dane nahradne diely hned, aby som potom v pripade poruchy dlho necakal kym mi pridu domov... proste ako sa auticku dari ked ho vytiahnem niekam do lesa a trocha ho tam potrapim spadnutymi konarmi, kamenmi atd, naco si treba davat pozor a tak.. som v tomto odvetvii uplny zaciatocnik, mam sice nieco z tohto fora, a z rcauto.sk precitane, no taketo "profi" RC auticko som este neriadil, mal som len take z dracika, a tomu sa podvozok zlomil uz pri pade zo stolicky (ani nie pol metra, samozrejme to bola nehoda) a v terene tiez vela nevydrzal, ziadna regulacia, poznal len "binarne" povely, teda plna rychlost dopredu, plna rychlost dozadu, plne vytocenie vlavo a plne vytocenie vpravo.. bateria vydrzala ledva 15 - 20 minut a plastove kolesa, slaby elektromotor a pevne ulozene obe napravy (ziadne odpruzenie) mu vyslovene nedovolovali ziaden narocnejsi teren, aj trochu rozbitejsia asfaltka mu robila problemy... O RC auta sa zaujimam dlhsie, ale teraz by som sa chcel vaznejsie zacat tomu venovat, hlavne expedicie, trial, crawl.. ziadne 50+km/h jazdy a metrove skoky.. pekne pomaly krokom zdolavat naoko neprekonatelny teren.. rozmyslam najprv kupit nejake lancejsie RTR na zaciatok, na ktorom sa naucim zaklady jazdenia a starania sa o model, potom postavit auto zo stavebnice (asi axial scx10 trail honcho), skusit nejaky pretek (ak nieco v okoli bude) a az potom, ked nadobudnem nejake skusenosti sa pustit do stavby vlastneho "prototypu"... no na zaciatok je hlavne problem s peniazmi, nemozem si dovolit hned do auticka vrazit 300 - 500€, aj keeby som chcel.. no zase nechcem ani kupit nejaky smejd co sa mi hned pokazi a bude len stat na policke vedla toho auto z dracika... preto som aj vybral tohto krasavca, lebo myslim (a dufam) ze aj napriek nizkej cene to je solidne auticko pre zaciatocnika.. videl som s nim nejake vida na youtube, cital som co pise vyrobca.. no ten mi nenapise ako sa naozaj sprava auticko v praxi a ake ma muchy, a to dufam, ze mi napisete Vy... dik moc, za vsetky rady a postrehy ktore dostanem :) Havran
Tu malo byt nieco rozumne, ale nic take mi nenapadlo...
Roman
Expert fóra

Re: RC crawler - Losi Micro Trail Trekker

Příspěvek od Roman »

Lossi je jedna z lepších značek , ale taky dražších co se týká pořízení a náhradních dílů. Lossiny jsou poměrně dost kvalitní a náhradní díly jsou dostatečně dostupné.
Je fajn , že jsi si nejdřív pohledal na netu a víš co zhruba chceš.
Co se týká Lossi Mikro , je to spíš crawler na doma, nebo na skalku v zahrádce - uvědom si měřítko. Vzhledem k velikosti (teda spíš malosti) je vše poměrně forové. Micro má navíc integrovaný regl a přijímač v jednom plošňáku , což není zrovna ideální pro další rozvíjení modelu.

Osobně bych doporučil spíš řadu Lossi Mini , ta je v měřítku 1:18 a rozměrově se podvozkem, koly atd. blíží náklaďákům v měřítku 1:14 , nebo offroadům 1:10
Naposledy upravil(a) Roman dne 10 dub 2011 08:51, celkem upraveno 1 x.
Havran
Nováček na fóru

Příspěvek od Havran »

no k 1:10 by som sa postupne chcel prepracovat.. som si vedomi toho, ze 1:24 je dost male, ale to je aj moja financna vybava :D :D ale dik za tip, skusim sa poobzerat aj po 1:18 :)
Flare
Administrátor

Příspěvek od Flare »

Ono tohle má jen 9cm na šířku, to je fakt mikro ... doporučuji našetřit na Axial SCX a budeš spokojený.
/Flare

Klub RC Truck Trial Praha (http://www.rctrucktrial.cz)
Havran
Nováček na fóru

Příspěvek od Havran »

tak zbezne co som stihol daco pozriet,Traxxas Summit 1:16 je celkom dobry aj LRP Rock Crawler 1:18 vyzera velmi dobre, ten ma dokonca riaditelne obe napravy co sa mi dost pozdava, a neni ani drahy.. s niecim ako Futuba 4PKS (alebo nejakym lacnejsim ekvivalentom co umoznuje ovladat kazdu napravu zvlast, napr Futaba Megatech 3PL FHSS 2.4GHz) by sa s tym tiez dalo dobre vyhrat.. a postupne drobny tuning, svetla, motor viac do krutiaceho momentu, nie do rychlosti.. jasne, Axial je uz dost kvalitny, aj dobry tuning a upravy sa tam daju robit, karoseria presne podla seba vybrat zo sirokej ponuky, sam si ju nastriekat, spravit osvetlenie, ozvucenie modelu atd.. ale na to si zatial netrufam to postavit.. a kupit to hotove velmi nechcem, pretoze by som si to rad postavil sam ako prvy modelarsky projekt.. predtym, nez sa pustim do vyroby modelu uplne od nuly... viem, ze takto ma to vide drahsie, lebo najprv kupim hotove auto, a potom si postavim auto zo stavebnice presne na mieru ake chcem, no v okolii ZH nepoznam nikoho, kto by sa tomu venoval a pomohol mi.. a po lete idem na vysoku do ruzomberka, a tam v okoli tiez neviem o ziadnom RC klube.. takze som si vedomi, ze som odkazany sam na seba a na internet.. ale ked som tak zvladol naucit sa hrat na el. gitare z videi na youtube, hadam zvladnem aj toto :) len tam bol rozdiel, ze hudobne vzdelanie som uz mal.. 10 rokov klavir, 3 roky bicie... takze naucit sa na gitare z youtube bola hracka.. tu zacinam prakticky z nicoho.. preto dam na rady skusenejsich a nepojdem bezhlavo do niecoho, co sa neoplati.. len neviem, ci hned na zaciatok zvladnem stavbu Axialu, preto sa pytam..
Odpovědět