Blatníky z PET lahve,karosérie z lexanu a paraboly

Do tohoto fóra prosím pište příspěvky a dotazy na témata, která nejdou zařadit nikam jinam :-)
Odpovědět
David
Senior člen fóra

Blatníky z PET lahve,karosérie z lexanu a paraboly

Příspěvek od David »

Možná to sem nepatří ale myslím že tu je nejeden modelář co se věnuje nejen RCTT a proto to sem napíšu jestli se to nebude někomu líbit ať to klidně smaže.

1. potřebné vybavení (místo svíčky lze použít i horkovzdušnou pistoli já ji nemám a proto jsem použil svíčku)
Fotografie-0020.jpg
Fotografie-0029.jpg
2. zajištění polohy
Fotografie-0021.jpg
Naposledy upravil(a) David dne 01 dub 2009 09:58, celkem upraveno 2 x.
David
David
Senior člen fóra

Re: Blatníky z PET lahve

Příspěvek od David »

Fotografie-0023.jpg
3. smrštění PET
Fotografie-0025.jpg
4. Výsledný polotovar
Fotografie-0027.jpg

P.S. ty nákresy na kterých to je focený jsou starý a Man bude úplně jinak vypadat.
David
Roman
Expert fóra

Příspěvek od Roman »

Já smrštěním petky dělám bordelkryt na TLko , na blatníky používám spodní část petky od rozprašovací okeny má skvělej tvar a krásnou obrubu :D
David
Senior člen fóra

Příspěvek od David »

Včera jsem zkusil vakuově vylisovat kastli na tu mou buggynu a vyšlo to dobře ale chce to jěště vychytat nějaký mouchy foto a podrobnější popis později.
David
David
Senior člen fóra

Příspěvek od David »

Budu vyrábět paraboly pro světla jakých koliv typů rozměrů stačí mi na mail (nebo sem to dát) poslat rozměrový náčrtek a napsat přibližnou dobu dodání cena jedné sady bude od 20Kč výše. Budou z lexanu Rikovy dám sadu po víkendu na vyzkoušení tak případné estetické dotazy na něj já to nedovedu posoudit je to můj výrobek tak si jako všichni myslím že je nej.
David
David
Senior člen fóra

Příspěvek od David »

Konečně jsem si našel chvilku abych sem napsal jak jsem udělal tu kastli z lexanu.
1. Koupit plát lexanu v ňákém model. shopu potom si sehnat horkovzdušnou pistoli,vysavač, dřevěnou desku podle rozměrů toho plátu lexanu, aku i normální vrtačku, ňáký lišty tak aby vyšli přišroubovat po obvodu toho lexanu a samořezný vruty
2. Vyvrtáme do dřevěné desky otvor pro hadici vysavače (musí být přesný aby ta hadíce tam držela a nevypadla)
3. Teď vezmeme kopyto tý karosérie (spodek (dno) nemůže být úplně rovný) položíme to na tu desku s tou dírou nahřejeme horkovzdušnou pistolí a okraje lexanu dostaneme až k tý desce
4. Jestli-že už máme okraje lexanu na tý desce tak vezmeme lišty nařezané na požadovanou délku a přišroubujeme to k desce (kopyto necáme mezi deskou a lexanem !!!nevytahujeme ven!!!) a do otvoru v desce dáme vysavač o přepneme z off na on (jestli máte regulaci sání přepnout na max)
5. Uchopíme do ruky horkovzdušnou pistoli a nahříváme lexan od nejvyššího bodu k nejnižšímu (vrstevnice musí být všude pu obvodu stejně nahřáté)
6. Hurá je tu nová kastle
P.S. Plát toho lexanu nestříhejte napůl (pro kastle 1:10 a výš) mě se tam udělali při přesthřihnutí na půl varhánky

Ilustrační foto dnes mezi 14-16 bude dodáno
David
David
Senior člen fóra

Re: Blatníky z PET lahve,karosérie z lexanu a paraboly

Příspěvek od David »

Tak tu je to foto
Fotografie-0015.jpg
Fotografie-0014.jpg
foto z průběhu lisování bohužel nemám. :( :(
David
Embie
Nováček na fóru

Re: Blatníky z PET lahve,karosérie z lexanu a paraboly

Příspěvek od Embie »

Hoši, kde se daj sehnat ty lexanový desky vhodný pro naše odvětví? Já at hledám jak hledám, tak nacházím jen střešní krytiny. Jinak škoda že nejdou tady fotky -sad .
Odpovědět