Modelářská akce

Termíny, pozvánky a zhodnocení ostatních modelářských akcí.
Odpovědět
Jozef Dojčar
Expert fóra

Re: Modelářská akce

Příspěvek od Jozef Dojčar »

Já jsem Jardovi psal, jak zhruba velkou plochu potřebujeme. Rád se vzdám nemaketového kamení a hluboké vody. Přivezu si vlastní rybníček. Umístění nechám na vás, tak aby jsme si nepřekáželi. Nevadí nám přírodní terén v měřítkové velosti :sun

Co se týká bagrování, doba je zlá :cool . Bohužel jsme placeni od kubíku a s tak malou lžičkou jako mám já to zabere celý den vydělat si aspoň na suchý rohlík(nebo na gulášek) :chuckle
Ale vše je samozřejmě na domluvě. Pokud budu mít s kýmkoliv stejný kanál, nebudu na něm sedět jako žába na prameni.
Hanys
Expert fóra

Příspěvek od Hanys »

Roman píše:V pátek bohužel (v uvozovkách bohužel ) vyrážím do Kopřivnice a Jarda má přípravu na veekendové závody - škoda , taky bych se rád sešel na místě.
Myslel jsem pátek 14.5. ....
Pepo, Ty seš rozumnej bagrista, znám jiné co seděli na tom prameni a domluvit se nedalo, naštěstí to vyřešilo 2.4 giga :mrk
Hanys
rctruckercom@seznam.cz
http://www.rc-trucker.com
http://www.youtube.com/rctruckercom

"Není problém něco vyrobit, jen je potřeba nejdřív přijít na to jak...?"
Stan
Junior člen fóra

Příspěvek od Stan »

Omlouvám se,ale bohužel akce Kopřivnice se nezúčastním z pracovních důvodů.Budu Vám všem držet palce a s Tatrou se ukážu na jiné akci. -sad
Pokud mi to vyjde, tak ji možná v sobotu ukážu na akci v Táboře. -ugeek
Pozn.Pane Dojčar bud mám špatnou email adresu nebo Vám to nefunguje.Všechny emaily od Vás se mi vrátily jako nedoručitelné. :shock:
Stan
Jozef Dojčar
Expert fóra

tenhle je správný:

josef.dojcar@tiscali.cz
Roman
Expert fóra

Příspěvek od Roman »

Tak Kopřivnce je za námi. Čekal jsem zkoušku ohněm a byla pouštní bouře :lol:
Pořadatelsky opět skvěle zvládnuto , jak samotná výstava , tak doprovodný program. Změna místa konání akci nijak zvlášť nepoznamenala.
Prostor pro vlastní výstavu Model Kit Show byl v Katolickém domě sice trošku stísněnější, ale nakonec to nebylo nijak znát.
Co se týká doprovodného programu RCček , trošku mně při páteční večerní obhlídce místa vyděsila připravená hromada prosivky (moje nezavřené dify nemají prosivku moc v lásce) , ale nakonec pomohlo počasí a vlhká prosivka nestačíc uschnout byla nakonec výborným terénem :clap
Sobota začala krásným slunečným dopolednem a hojnou účastí RC modelů , bagrujících, převážejících , brodících se i jen tak prohánějících se po výborně připravené ploše.
DSC00515.JPG
Počasí nám opravdu přálo , posuďte sami :
Okluzní fronta 39,56 / 44,32 /28,64/33,72
Teplota, tlak , rosný bod 22,6 / 174........................ :mrgreen:
Pak přišel čas oběda. Pořadatelé se vytáhli a zajistili stravování pro všechny zůčastněné po oba dny , za což jim tímto děkujeme.
Na jídelníčku byla výborná svíčková , ale nakonec z toho byly kroupy :mrgreen:
DSC00522.JPG
Po poledni se totiž přihnalo něco , co se dá zažít oparavdu jen v Baskydech - z jasného nebe se naráz spustilo půl Balatonu- nebo spíš půl Ladožského jezera v jednom proudu vody a ledu a bez přestávky půl hodiny lilo s kroupami a proudy vody , které nestačila pobrat ani kanalizace.
DSC00518.JPG
Naštěstí se vše zhruba po hodině přehnalo a sluníčko ještě sem , tam vykouklo aby napravilo napáchané škody.

Toť tedy sobota . Doufám , že týmoví reportéři přidají další foto a video které pořídili , já ještě přidám odpolední foto po bouři a nepostradatelné večerní defilé TATER s tatíčkem Masarykem.
Následně budeme pokračovat nedělí.
Naposledy upravil(a) Roman dne 09 kvě 2010 22:52, celkem upraveno 1 x.
Roman
Expert fóra

Příspěvek od Roman »

Sobota odpoledne a večer:
DSC00520.JPG
Zbytek Ladožských krup

DSC00524.JPG
Nová kamarádka z Pragovácké produkce - konečně :clap

DSC00526.JPG
A nakonec slibované defilé jak jinak v Kopřivnici - přece TATRA
Jozef Dojčar
Expert fóra

Koukám, že reportéři rostou jako houby po dešti :chuckle i když prší kroupy. Hezky napsáno. Mám taky nějaké foto i video, ale přidám až v průběhu týdne.
Střelec

Příspěvek od Střelec »

Velice pěkné,a koukám ,že se i objevila V3S skříň.model.
Jozef Dojčar
Expert fóra

[youtube]P3qiIslIXJ0[/youtube]

a další jsou tady:

http://www.youtube.com/user/PEPAD159
Stan
Junior člen fóra

Příspěvek od Stan »

No krásná práce.I když počasí zlobilo tak věřím že se to účastníkům líbilo.
Pepo na tom videu jsem zahlédl podvalník P32.To je nějaká novinka?Dejte nějaké info.No měl jsem tam být se svým kolosem a mohl jsem ho tam potahovat. -ugeek
Stan
Roman
Expert fóra

Příspěvek od Roman »

Nějak si tak matně uvědomuju , že jsem ho viděl zapřaženej za vejtřasku Ŕeného - matně , zcela matně , ale jestli patřil Réňovi to fakt nevím.
Potom už zbejvá snad jedině Luděk :mrgreen: z jeho maličkýho Punta jsme toho vynosili tolik, že to zabralo skoro celou plochu. Nevím jak se mu všechny ty modely podařilo do toho auta dostat :shock:
Naposledy upravil(a) Roman dne 12 kvě 2010 12:34, celkem upraveno 1 x.
Jozef Dojčar
Expert fóra

Asi jo, viděl jsem ho taky poprvé. Patří Jirkovi Kaprálovi s modrou T 816 8x8. Pokud budete mít zájem o stejný, firma Slick 7 určitě ráda vyrobí a dodá. :call
Hepcziiik
Expert fóra

Příspěvek od Hepcziiik »

V3Ska vypadá dobře. Kdopak je majitel? nehodil by sem pár obrázků? A taky by mě zajímalo, zda pneu vyráběl nebo se mu je podařilo někde sehnat (což je nepravděpodobné myslím)
"Výkonnost vozidla není závislá jen na počtu koní, nýbrž na stupni porozumění mezi člověkem a vozidlem" (dílenská příručka Praga V3S)
"Jedete-li s větrem v zádech, naučte se využívat jeho sílu" (příručka k obsluze Trabant 601)
Jozef Dojčar
Expert fóra

Majitel se myslím jmenuje René Vicha, zadní pneumatiky jsou od s-hobby, přední upravoval tak, že odbrousil vzorek a nalepil vlastní po obvodu gumy. Nezjišťoval jsem dál, jak vytvořil ten vlastní, ale vypadá to zajímavě. PV3s je jenom jedna a má dvě nástavby, valník a skříň.
Roman
Expert fóra

Příspěvek od Roman »

Více , včetně kontaktu možno zkouknout v Reného nové galerii na Rajčeti ............. http://renevicha.rajce.idnes.cz/RC_Praga_v3s_a_jine/#
Roman
Expert fóra

Příspěvek od Roman »

Na Slatině se zítra finišuje s přípravou akce.
Už od včerejška nekonečné proudy těžkých nákladních vozidel Avia :mrgreen: dnem i nocí bez přestávky navážejí množství zeminy a materiálu.
Za podpory těžkých stavebních mechanizmů z Agrostroje i japonské provinience se vrší hromady a zcela mění ráz krajiny :mrgreen:
Obraz0091.jpg
Prosivka je už taky na místě a louka se začíná zaplňovat hromádkami , lavičkami a udírničkami :P
Obraz0090.jpg
Zítra se začíná s brigádou už v 7:00h srazem na místě samém.
Kdo může a pomůže , rádi ho přivítáme .
Na ostatní účastníky se těšíme v SOBOTU v 9:30h a následně při breefingu ,
no a diváci si můžou přispat až do 10:00h
Naposledy upravil(a) Roman dne 13 kvě 2010 19:09, celkem upraveno 2 x.
jirka
Expert fóra

Příspěvek od jirka »

Jsem rád že se vám u nás v Kopřivnici líbilo, i přes vlídné a přátelské počasí :wink: . Doba je zlá, nezaměstnanost, na dovolené není, tak hold balaton musí k nám :lol:
Musím pochválit všechny modely, jen mě mrzí, že jsem měl jen chvilku nato se zdržet.
Jen by to chtělo napříště více desetinek, protože pokud se mi podaří složit LIWU, a zůčastním se akce budu si připadat jako přerostlá kukačka v cizím hnízdě !
ač ať tak v oslabeni si toho moc dovolit nebudu moci. :skleb -wink
TATRA 816 LIWA 8X8 VALNÍK - 1:10 - rozpracováno
Hepcziiik
Expert fóra

Příspěvek od Hepcziiik »

Budu se snažit, aby moje V3Ska byla brzo alespoň ve stavu vhodném na zaparkování na parkoviště... bude se tam sice stydět, ale ona se otrká :-) ale zatím je to jen embryo ve stavu buněčného růstu. Hernajs chlapi, kde berete čas na Ty vaše úžasný pokroky ve stavbě?
"Výkonnost vozidla není závislá jen na počtu koní, nýbrž na stupni porozumění mezi člověkem a vozidlem" (dílenská příručka Praga V3S)
"Jedete-li s větrem v zádech, naučte se využívat jeho sílu" (příručka k obsluze Trabant 601)
Roman
Expert fóra

Příspěvek od Roman »

Co se týká akce na Slatině tak padl dotaz na zajištění el. přípojek na 220V (230V) pro nenasytné nabíječky. Přípojky budou a bude jich víc na různých místech. Jedna je zrovna na prosívkovým place a druhá kousek vedle. Tak že můžete být v klidu - VŠE TECHNICKY ZAJIŠTĚNO :wink:

Co se týká časů příjezdu , nechávám na Vás . Prostě přijeďte nejpozději na avizovaných 9:30h , ať nemáte problémy s najetím autem až k místu.
Později , pokud se sjedou deštěmilovní návštěvníci , je možné že by mohli zatarasit příjezdovou cestu auty.

Pro přijíždějící ze směru od Letovic a Velkých Opatovic je to po vjetí do obce Slatina první odbočka-sjezd doprava dolů naproti zářivě žluté hasičské zbrojnici.
Do uličky je značka zákaz vjezdu pouze na povolení obce (máte povoleno pokud přijedete v uvedenou dobu) uličkou se rovně dostanete přímo na místo na okraji rybníka.
Pro přijíždějící od Moravské Třebové přes Křenov je třeba projet obcí po hlavní na druhý konec obce až k hasičské zbrojnici a potom vlevo do zmíněného "zákazu"
Roman
Expert fóra

Příspěvek od Roman »

Tak areál ve Slatině je zhruba připravený. Jelikož nám počasí moc času nedopřálo a ponechalo nám na přípravu jen odpoledne , využil se čas spíš na organizování , hrabání trávy , kolíkování a rozdělování sekcí. Vlastní příprava povrchů a terénu jednotlivých sekcí zůstává na ráno, tak se můžete vyřádit :mrgreen:
Lopatu , hrábky motyčku vezmu.

U vjezdu do areálu bude ráno stoleček s pořadatelem , kde se prosím nahlašte - zaregistrujte a dostanete stravenky na celý den.
Já dostal na starost náš plac, budu ráno od 8:00h a společně jak budete přijíždět vymezíme plac a zázemí.

V naší společné sekci RC aut je zajištěný přívod 220V , stoly pro odložení věcí a připravil jsem úchyty pro případné umístění plachty provizorního přístřešku. Po dopoledním dešti lehce rozvodněnný potůček nedovolil přípravu brodu, tak až ráno.
Počasí se odpoledne trošku umoudřilo déšť ustal a mraky se trhají , budeme doufat . Pro jistotu , kdo máte nějaký mobilní přístřešek nebo stodolu vezměte se sebou :lol:
Odpovědět