Futaba FC-16, Robbe multi - problém

Baterie, nabíječky, RC soupravy, regulátory a další..
Odpovědět
Sisma
Občasný přispěvatel fóra

Futaba FC-16, Robbe multi - problém

Příspěvek od Sisma »

Zdar. Mam už dlouho problém se zvukovým modulem od Robbe, potřeboval bych od někoho pomoc..
Můj problém: :?:
Starý rádio Futaba FC-16, původně 40MHz, nyní přestavba 2,4G Assan.
Ve vysílačce vestavěný multi switch (F1511), mam a zkoušel jsem i s 6+2prop.
V autě mam Robbe sound modul truck (8268).
Když bylo rádio ještě na 40MHz, modul tak nějak šlapal, ale občas se sám vypnul, troubil atd, některé funkce se zaply třeba až na druhý pokus. Myslel jsem, že jde jen o rušení, protože i servo mi občas blblo, tak jsem přestavěl na 2,4 bez rušení. Teď zvukáč zlobí ještě víc, vypíná se častěji (spíš to nastartuje a hned zas chcípne) a něco nejde vůbec. Zkoušel jsem na rádiu 7. i 8. kanál, které se dají rozšířit, podle instrukcí jsem zkoušel reverzovat kanál - nic, zkoušel jsem vypnout a zapnout multi - a to je divný- zase nic, prostě furt stejný. Jen při trimování se posouvaly četnosti poruch.
Zkoušel jsem i přepínat DIP na tom modulu. Prostě jsem zkoušel všechno možný, ale bez výsledku.
Myslím, že je problém v rádiu, protože se nijak nezmění chování po zapnutí multikanálu - jako by se to vůbec neaktivovalo. Na tom rádiu už bylo víc problémů - na 40MHz bylo pořád děsně zarušený, pak už se to vůbec nedalo jet dál než 10m a jednou na mořině mi přestalo chodit úplně. Doma jsem pak poharašil vnitřnostma a jelo to.
Zkoušel jsem sehnat radu i přes servis Robbe/Futaba, ale tam jsem vůbec nepochodil.
Nerad bych se toho vzdal, zvuk to má pěknej a stálo mě to už ranec. Ale než budu zkoušet koupit jiný rádio, chtěl bych si mou doměnku nějak ověřit.
Nemáte někdo taky tohle rádio a/nebo zkušenosti s multi modulem a zvukáčem Robbe?
Potřeboval bych to na něčem testnout.
Díky moc za každou radu, zkušenost. :wink: Jsem z toho krapet na hlavu... :roll: :cry:
Mack 6x6 Tial
MAN 6x6 Trial
Globík 6x4 tahač + podvál + Kolový nakladač
M26 Pershing, Mack 6x6 tahač, T815 dakar 1:9,5
Michal Boček
Junior člen fóra

Re: Futaba FC-16, Robbe multi - problém

Příspěvek od Michal Boček »

No, já mám FC-16 s Multi modulem 12+2
Na čem sem byl dřív, radši nebudu říkat, ale teď sem tam Duplex od Jeti. Hned po zapnutí to nefungovalo, po domluvě s výrobcem jsem zjistil, že je potřeba přenastavit určité parametry přenosu a už to šlape - ale není to 100%, spíš tak 95% úspěšnost. Prostě jednou za čas se třeba náhodně vypnou světla nebo zapnou majáky.
Ještě jsem došel na další věc: když máš ten kanál nastavený jako Multi, nesmíš na něj připojit klasický přepínač, jinak se s tím nedomluvíš.
Bohužel Prahu mám trochu z ruky ... :(
bocektransport.cz
Sisma
Občasný přispěvatel fóra

Příspěvek od Sisma »

Jůůů, konečně někdo s tímhle rádiem a nějakou zkušeností s multikanálem. Máš teda nějakej konkrétní tip na to nastavení? S tim klasickym přepínačem to vim, jelikož to žešim už dlouho, pročítal jsem manuál k rádiu asi 20x a tam to mam pocit píšou. Stejně jako o té reverzaci zvoleného kanálu na multi..
Mack 6x6 Tial
MAN 6x6 Trial
Globík 6x4 tahač + podvál + Kolový nakladač
M26 Pershing, Mack 6x6 tahač, T815 dakar 1:9,5
Michal Boček
Junior člen fóra

Příspěvek od Michal Boček »

Jde o nastavení příjmače od Duplexu, je potřeba nastavit:
Output period - By transmitter
CH7 - ATV 0,8-2,2 ms (nebo CH8, pokud to máš na 8. kanálu)
Nevím jak to má Assan, ale snad to nějak půjde.
bocektransport.cz
Odpovědět