MAN 4X4 cc-01

Představení vašich modelů, fotografie ze stavby a ježdění.
Odpovědět
Sisma
Občasný přispěvatel fóra

Re: MAN 4X4 cc-01

Příspěvek od Sisma »

Peja:Tak se stav, určitě tam s Kláskem budem, buď jezdit kolem sekcí, ale většinu času budem v/kolem Infostánku :-)
Mimochodem, nechystá se do Milovic 17.4. ještě někdo s modelama?? Jedem tam už v pátek, tak by jsme se mohli s Janou (ředitelka závodů) dohodnout a postavit predváděcí sekci...
Roman: Mam pocit, že to bylo v kameni u kola. Klásek to pak potvrdí, nebo ne, ale myslim, že to bylo vně auta. Já mam na Mackovi podobnej, né-li větší úhel a teď už dobrý. Původní polosy byly s plast. kuličkou a ty se spíš překroutily (přeci jen TLkový jsou kratší). Pak jsem si vytočil nový z nerezu, to bylo už lepší. Pak kvůli rejdu jsem koupil něco jako chystá Klásek, jen to bylo v duralu, tak to po druhý Mořině nevydrželo. Teď mam to samý v nerezu a zatim ok..
Snižování zdvihu asi přijde na řadu až jako poslední, když už ostatní selže..
Mack 6x6 Tial
MAN 6x6 Trial
Globík 6x4 tahač + podvál + Kolový nakladač
M26 Pershing, Mack 6x6 tahač, T815 dakar 1:9,5
Aleš Papoušek
Klub RC Truck Trial Praha

Příspěvek od Aleš Papoušek »

Když jsem si prohlížel fotky hezkého modelu, tak mi došla jednen prohřešek proti pravidlům a to je zakrytí zadních kol. V pravidlech je (nejen v pražských), že kola musí být zakrytována v podélném směru. A to tím páskem vymezující obrys "korby" není zajištěno. Ten tásek by to chtělo udělat šírší (směrem do auta).
legenda S2, podle data výroby
Tatra 815 4x4, Tatra 137 4x4,Tatra 813 8x8, Praga UV80 4x4,
ZIL 131 6x6, LIAZ 150.261, Unimog 1350L, ZIL 3910, URO F2, GAZ
Sisma
Občasný přispěvatel fóra

Příspěvek od Sisma »

Hih, to je dobrý odpovídat za někoho, když se nemůže bránit- nemá v práci PC. Aleši samozřejmě máš pravdu, už včera tam dodělal plechový kryt na kabely od baterky a velice brzy bude celý rám korby přetažen jemným tahokovem. To by mělo stačit. Kdyby ne, je v záloze i tenký Al plech..
Mack 6x6 Tial
MAN 6x6 Trial
Aleš Papoušek

Příspěvek od Aleš Papoušek »

Obávám se, že tahokov nebude stačit. V pražských pravidlech je uvedeno neprůhledným materiálem, plzeňských je přímo tahokov zakázán. Na celo korbu je možné tahokov použít, ale v místě kol se musí doplnit třeba tím slabým plechem nebo něčím jiným.
Jen jsem chtěl předejít nějakým diskuzím při přejímce, díky za vyřízení kláskovi.
legenda S2, podle data výroby
Tatra 815 4x4, Tatra 137 4x4,Tatra 813 8x8, Praga UV80 4x4,
ZIL 131 6x6, LIAZ 150.261, Unimog 1350L, ZIL 3910, URO F2, GAZ
Baterfly

Příspěvek od Baterfly »

Ahoj, máte to pěkný. Doufám že budete inspirací i dalším modelářům. Na Mořině dejte řeč s chlapama co maj CC-01 a oni vám řeknou víc co s tím. Tahakov nestačí, je to myslím v pravidlech. Klec máte ok, čtyři uchyty a dvě vzpěry, ale vím o jedný co není :D :D :D .
https://www.zonerama.com/Baterfly
Sisma
Občasný přispěvatel fóra

Příspěvek od Sisma »

Ajajaj, mno moc díky za info, je vidět, že nemáme pravidla v malíčku. :clap Naštěstí je čas předělat.... :blush
Mack 6x6 Tial
MAN 6x6 Trial
klasek
Junior člen fóra

Příspěvek od klasek »

Roman píše:
klasek píše: Jojo,hryzla se jak pitbull :lol: :lol: Trohu sme stím počítali,ale nečekali jsme takovou skázu. Myslel jsem,že by to mohlo vyřešit tohle http://cz.fotoalbum.eu/klasek/a449412/00000095
Tenhle unikardan ti to vyřeší jen na unašeči u kola , já si ale myslím , že se ti to spíš hryzlo v unašeči co kouká ze šáska ne ?? Pamatuješ si kde byl zasazenej ten ohnutej konec "kardanu" když se ti to hryzlo ??
Včera jsem to načrtnul , ale mám to doma v PC , tak ti to pošlu až večer.
Myslím , že budeš muset přece jen s podvozkem trošku níž, podle fotek tam máš na ramenech už moc velký úhly - až smrtelný :chuckle
Zdarec,hryzlo se to právě že u kola a ne u rámu,takže myslím,že by tyhle potvory mohly dostatečně pomoci. To však uvidím až dorazí a ozkouší se to.Otázka taky z čeho to bude vytvořené,aby to tak něco vydrželo. Pak se to případně jak píše Sisma bude řešit dál a případně sníží podvozek.
Mitsubishi Pajero CC-01 Carbon + na plaťáku Škoda 130RS a OCTAVIA RSCARBON
Man Red Bull TGA.CC-01-Truck Trial special,Ford Aeromax Red Bull
MB Race truck, Man 8x8 kontainer, Gigaspace tandem v krabici,
ŠKODA 400-XENA
KOMPLETNÍ SERVIS VW - 606165243
klasek
Junior člen fóra

Příspěvek od klasek »

PejaTruck píše:Děkujem :blush Viděl jsem na této fotce http://picasaweb.google.cz/skypeja/Tatr ... 7093076210 bílou felicii s pěknou samolepkou na dveřích, jedeš do Milovic???
jj jedu, budu tam v sobotu litat po sekcich s fotakem..[/quote]

Tak to je paráda,my tam budeme strašit už od pátku,někde kolem infopultu,takže se určitě srazíme :yes
ŠKODA 400-XENA
klasek
Junior člen fóra

Příspěvek od klasek »

Aleš Papoušek píše:Obávám se, že tahokov nebude stačit. V pražských pravidlech je uvedeno neprůhledným materiálem, plzeňských je přímo tahokov zakázán. Na celo korbu je možné tahokov použít, ale v místě kol se musí doplnit třeba tím slabým plechem nebo něčím jiným.
Jen jsem chtěl předejít nějakým diskuzím při přejímce, díky za vyřízení kláskovi.
Jojo,v pravidlech to tak vzkutku je. To je jeden z mnoha detailů,které je potřeba doladit. Děkujem ta oživení v paměti. :chuckle :yes
Naposledy upravil(a) klasek dne 07 dub 2010 17:50, celkem upraveno 1 x.
ŠKODA 400-XENA
klasek
Junior člen fóra

Příspěvek od klasek »

Baterfly píše:Ahoj, máte to pěkný. Doufám že budete inspirací i dalším modelářům. Na Mořině dejte řeč s chlapama co maj CC-01 a oni vám řeknou víc co s tím. Tahakov nestačí, je to myslím v pravidlech. Klec máte ok, čtyři uchyty a dvě vzpěry, ale vím o jedný co není :D :D :D .
Moc děkujem,chtěli jsme aby to taky trochu vypadalo,když už jsme se do toho pustili. Oba jsme trochu háklivější na svá auta a tak měl být model jak funkční,tak i vzhledově pěkný.
:think Povidej,resp. piš,přeháněj.rád si nechám poradit.V pravidlech jsem o další nenašel zmínku,ale zajímá mě to :O nerad bych na přejímce nějakou botu :sweat
ŠKODA 400-XENA
klasek
Junior člen fóra

Příspěvek od klasek »

Tak blatníčky dotvořeny,snad už to bude ok. Určo vim,že to takhle nezustane -biggrin Mám v hlavě trošku jiný návrh,ale už jej nestihnu relizovat.

Pár fotos blatníků a zakrytí kabelů:

http://cz.fotoalbum.eu/klasek/a449412/00000097
http://cz.fotoalbum.eu/klasek/a449412/00000098
http://cz.fotoalbum.eu/klasek/a449412/00000096
ŠKODA 400-XENA
Baterfly

Příspěvek od Baterfly »

Ahoj, něco málo k zadní nápravě. Tak jak to máš uchycené tak to s pružinama chodit nebude. Já mám stejnej princip a jediné co funguje jsou ty dráty. http://img192.imageshack.us/i/p1000904a.jpg/ Vrací nápravu spolehlivě do roviny a nehádaj se navzájem jako pružiny tlumiče. Jen pokud jsem to měl na obou nápravách tak to auto díky tomu dost poskakovalo. Vyřešil jsem to tím že dráty mám jen na zadku a předek celý napevno proti rámu. Dost by to utlumily i tlumiče bez pružin s olejem. Stačí když bys tam dal drát třeba ve tvaru U jako stabilizátor podobně jak to mají buginy na polo ramenech. Na zkoušku třeba uchycený jen stahovacíma pásky. Dá se tomu i celkem dobře ladit tvrdost a tak. Když tak ti to v sobotu ukážu na tom mým Unimogu a dovysvětlím.
Jarda.
https://www.zonerama.com/Baterfly
JirkaW
Expert fóra

Příspěvek od JirkaW »

Nezapomeň Baterfly, že ty se pohybuješ v jiné váhové kategorii.
Ale musím dodat zkušenost s Rosťovým podvozkem, je to obdobná koncepce, Jen je to doplněno gumovým silentblokem (s kabelové průchodky). Na roviných tratí používám gumu naměko. tj. povolené. Otočením kol dokážu naklánět nástavbu na strany a tím se uhnout brance. Naopak při sekcích s bočními náklony mám přední gumu nadoraz, aby šla těžká bouda vždy stejně s přední nápravou a ne až zaroh a zadní gumu tak napůl, to abych měl pořád pokud možno všechny čtyři kola na zemi. Je to alchymie, je potřeba si dopředu přečíst trať ale funguje to.
JW
S2 MARO59-LOOPS Model - Kraz
P MARO59 - Unimog
S3 MARO59-LOOPS Model - ZIL 157
S4 MARO59-LOOPS Model - Fiat 690
S2 MARO59 - Bremach -
klasek
Junior člen fóra

Příspěvek od klasek »

Baterfly píše:Ahoj, něco málo k zadní nápravě. Tak jak to máš uchycené tak to s pružinama chodit nebude. Já mám stejnej princip a jediné co funguje jsou ty dráty. http://img192.imageshack.us/i/p1000904a.jpg/ Vrací nápravu spolehlivě do roviny a nehádaj se navzájem jako pružiny tlumiče. Jen pokud jsem to měl na obou nápravách tak to auto díky tomu dost poskakovalo. Vyřešil jsem to tím že dráty mám jen na zadku a předek celý napevno proti rámu. Dost by to utlumily i tlumiče bez pružin s olejem. Stačí když bys tam dal drát třeba ve tvaru U jako stabilizátor podobně jak to mají buginy na polo ramenech. Na zkoušku třeba uchycený jen stahovacíma pásky. Dá se tomu i celkem dobře ladit tvrdost a tak. Když tak ti to v sobotu ukážu na tom mým Unimogu a dovysvětlím.
Jarda.
Tak samozřejmě,že vyzkoušený věci jsou jasný. Ty pružiny tam jsou jen dodaný na rychlo,aby se auto vracelo na všechny kola,protože kabina zůstávala ve vzduchu. Uvidí se podle toho jak to bude fungovat,ale určo to nezůstane tak jak to je teď. Co se týče korby,ta se bude předělávat a ta zadní náprava také. Toto je zatím spíchnuto podle času a zkušeností(kterých momentálně moc neni). Určitě se na Mořině zajdu podívat a proberem to, pak to stopro klapne :mrk
ŠKODA 400-XENA
klasek
Junior člen fóra

Příspěvek od klasek »

JirkaW píše:Nezapomeň Baterfly, že ty se pohybuješ v jiné váhové kategorii.
Ale musím dodat zkušenost s Rosťovým podvozkem, je to obdobná koncepce, Jen je to doplněno gumovým silentblokem (s kabelové průchodky). Na roviných tratí používám gumu naměko. tj. povolené. Otočením kol dokážu naklánět nástavbu na strany a tím se uhnout brance. Naopak při sekcích s bočními náklony mám přední gumu nadoraz, aby šla těžká bouda vždy stejně s přední nápravou a ne až zaroh a zadní gumu tak napůl, to abych měl pořád pokud možno všechny čtyři kola na zemi. Je to alchymie, je potřeba si dopředu přečíst trať ale funguje to.
Tak alchymie je to pořádná -biggrin to se musí říct. Na škole mi sice moc chemie a podoné předměty nešly,ale tohle by mohlo být lepšejší a zábavnější :lol: :lol: Byla by nějaká fotečka??? Momentálně si nejsem schopen představit jak to máš udělané :sad to asi tou pozdní hodinou.
ŠKODA 400-XENA
Slick7
Senior člen fóra

Příspěvek od Slick7 »

Moc pěkně jsi to technicky vyřešil, taky jsem se chtěl pustit do podobného projektu, nakonec jsem se chytl jineho projektu, co se týká předěláni seriového chasi. Časem by jsem se s nim tady chtěl taky ukazát :D
TXT Tarantule, CB-MB Actros, T813 6x6TP, T816Tomeček Dakar, CC-01, AP-50, AP-32
klasek
Junior člen fóra

Příspěvek od klasek »

Tak dnešní testováníčko ukázalo mraky nedostatků,které je potřeba vypiplat a hlavně se zžít z modelem a ovládáním. Myslim,že na první ostrý test to nebylo zas tak špatné. Potvrdili se rady,které jste mi dali a podle toho se zařídím. :wink: Pár upraviček proběhlo při návratu domu a zbytek bude následovat -biggrin . Uvidim časově,jak to všechno půjde a buď se to testne za 14 dní v marjánách nebo až na Mořině. Každopádně to bylo dnes fajn a jsem rád,že byla dobrá parta z fajn lidma. Viď ´mlíko´ :chuckle :chuckle já vim,mlč ´rejpale´ :chuckle
ŠKODA 400-XENA
klasek
Junior člen fóra

Příspěvek od klasek »

Tak po pár upravičkách,vyndání vycpávek z kol a vložení kuliček se o víkendu testovalo v Milovicích na velkém Truck Trialu. Trošku to pomohlo,ale stále to není ono. Tento týden se upravily všechna kola. Každé kolo blo vylito závažím a předělalo se kompletně řízění. Stávající originální CC bylo dosti nedostačující,vhledem k mnoha součástkám a následným vůlím. Po několikahodinovém bádání a následném čmuchání na internetu,se dostavil kýžený nápad na anglických rc stránkách. Po pár upravičkách je řízení kompletně překopané a uložené na šasí. Když už je Man rozebraný,tak dolšo i na předělání zadní nástavby,která se snad dokončí do pátku. Což ještě uvidíme.

Posílám fotku řízení (fotky zatí nic moc,dneska večer udělám lepší) a odkaz na zbytek fotek. http://cz.fotoalbum.eu/klasek/a457651
Přílohy
Detail nového řízení
Detail nového řízení
ŠKODA 400-XENA
klasek
Junior člen fóra

Příspěvek od klasek »

Včera a dneska proběhlo další kolo úpraviček. Dorazil větší pastorek na převodovku s 20zuby a došlo k upravě převodovky,aby se do ní nedostával bordel. Pár upraviček prběhlo na šasí,hlavně v místě uchycení baterií,aby šly lépe vyndavat. Vybrousily se náběhy na příčníkách a fachá to. Největší změny se dostalo zadní nástavbě a to výměnu za celo plech a vyrobily blatníčky. Vše,aby splňovalo pravidla (doufám,že jo -biggrin ).
Posílám fotečku toho servíčka

Aktuelní fotečky zde. http://cz.fotoalbum.eu/klasek/a457651
Přílohy
Blatníčky
Blatníčky
Uložení serva
Uložení serva
ŠKODA 400-XENA
Střelec

Příspěvek od Střelec »

Mě se líbí ta zadní plošina.Šikovně zhotovené.Jak se říká,v jednoduchosti je krása.
Odpovědět