3D tisk

Nabídky k prodeji pro RC trial modely, díly, služby.
Pravidla fóra
Pro bazar platí následující pravidla: jde o soukromou inzerci nebo nabídky malovýrobního charakteru týkající se výhradně modelů aut. Autor inzerátu je povinen uvézt dostatečné kontaktní informace, nezavádějící obsah inzerátu a po skončení jeho platnosti požádat o jeho smazání. Pro ostatní přispěvatele platí, že komentáře se mohou výhradně týkat inzerátu (např. upřesnění předmětu koupě či prodeje).

V jednom tématu může být pouze jeden inzerát, předmět tématu by měl vystihovat obsah inzerátu - prosté "prodám" nic neřekne.

Inzeráty nebo příspěvky neodpovídající pravidlům budou smazán bez dalších upozornění.
Odpovědět
CrashMaN
Junior člen fóra

3D tisk

Příspěvek od CrashMaN »

Nábízím možnost tisku na 3D tiskárně, koukněte na moji nábídku v příloze je tam vše. V případě zájmu nebo dotazů mě kontatujte.
Přílohy
tisk.pdf
(95.79 KiB) Staženo 567 x
Aleš Papoušek
Klub RC Truck Trial Praha

Re: 3D tisk

Příspěvek od Aleš Papoušek »

Zajímavá nabídka. Asi bych ji časem využil pro vytištění modelu traktorových pneumatik o průměru 150 mm o 100 mm. Byl by v tom nějaký zádrhel? Jaký je požádavek na výkresovou dokumentaci, dělám u AutoCADu, ale jen 2D.
PS. na co je ten podpůrný materiál?
legenda S2, podle data výroby
Tatra 815 4x4, Tatra 137 4x4,Tatra 813 8x8, Praga UV80 4x4,
ZIL 131 6x6, LIAZ 150.261, Unimog 1350L, ZIL 3910, URO F2, GAZ
CrashMaN
Junior člen fóra

Příspěvek od CrashMaN »

Zajímavá nabídka. Asi bych ji časem využil pro vytištění modelu traktorových pneumatik o průměru 150 mm o 100 mm. Byl by v tom nějaký zádrhel? Jaký je požádavek na výkresovou dokumentaci, dělám u AutoCADu, ale jen 2D.
PS. na co je ten podpůrný materiál?
Pokud nebudou převyšovat těch 50cm3 tak by to neměl být problém a poslat rozměry tak abych to mohl vymodelovat, můžeme domluvit podrobněji

Podpůrný materiál je protože jaksi se netiskne do vzduchu, vždy musí na něco tisknout......na podpůrný materiál
Bez názvu.jpg
Baterfly

Příspěvek od Baterfly »

Nabídka tisku platí dlouhodoběji nebo je nějak omezena? Jsi schopen importovat soubory z Alibre designu nebo z Rhinocerosu? Případně nějaký jiný formát? Jarda.
https://www.zonerama.com/Baterfly
CrashMaN
Junior člen fóra

Příspěvek od CrashMaN »

Tisk bude trvat tak dloho než mně to ve škole zatrhnou :lol:

jak je tam napsaný, nejlépe výrobní výkres a nebo jestli máte možnost uložit do formátu .stl (formát který přečte tiskárna)
Baterfly

Příspěvek od Baterfly »

Myslím že import/export je jednodušší jak to překreslovat. Alibre to umí přímo vyexportovat do .stl.
https://www.zonerama.com/Baterfly
CrashMaN
Junior člen fóra

Příspěvek od CrashMaN »

Tím pádem by to šlo -smile
David
Senior člen fóra

Příspěvek od David »

Jak ti to zatrhnou tak se o to postarám pak já nebo RIK. Jinak co taví ta tiskárna prášek nebo něco jinýho??? Potřeboval bych tam pár věcí potom možná udělat, ale potřebuju aby to dělala z prášku jestli to jde.
David
jirka
Expert fóra

Příspěvek od jirka »

Ahoj osobně jsem se s touto metodou nesetkal a ani ji neviděl nikde jinde.
Nemám zatím autocad takže bych nemohl ani nakreslit potřebný výkres (pouze tuškou jako za starých časů) - dalo by se vyrobit logo TATRA co mají Terna na kapotě? Mohu to nafotit, poměřit a poslat. A dá se odhadnout cena? Pokud by to šlo asi bych jich vyhledově pár chtěl.
TATRA 816 LIWA 8X8 VALNÍK - 1:10 - rozpracováno
Hanys
Expert fóra

Příspěvek od Hanys »

jirka píše:Ahoj osobně jsem se s touto metodou nesetkal a ani ji neviděl nikde jinde.
Nemám zatím autocad takže bych nemohl ani nakreslit potřebný výkres (pouze tuškou jako za starých časů) - dalo by se vyrobit logo TATRA co mají Terna na kapotě? Mohu to nafotit, poměřit a poslat. A dá se odhadnout cena? Pokud by to šlo asi bych jich vyhledově pár chtěl.
Logo mám nakreslený v AutoCadu a mám i vyrobenou formu v měřítku 1:10 na odlívání loga z epoxidu...
Hanys
rctruckercom@seznam.cz
http://www.rc-trucker.com
http://www.youtube.com/rctruckercom

"Není problém něco vyrobit, jen je potřeba nejdřív přijít na to jak...?"
SQD
Junior člen fóra

Příspěvek od SQD »

Ideální by byla 3D kopírka (výstup samozřejmě na CNC) a já bych si pak na pár dní půjčil od každýho z Vás model,.. a začal bych Pepou D. :hmm :rofl .
jirka
Expert fóra

Příspěvek od jirka »

Hanys píše:
jirka píše:Ahoj osobně jsem se s touto metodou nesetkal a ani ji neviděl nikde jinde.
Logo mám nakreslený v AutoCadu a mám i vyrobenou formu v měřítku 1:10 na odlívání loga z epoxidu...

Aha ... no to mě taky mohlo napadnout že ty to již máš vyřešene :wink: takže ten 3d isk ruším, a až to budu pořebovat pojedu na špionáš do Bbenešova.
TATRA 816 LIWA 8X8 VALNÍK - 1:10 - rozpracováno
Odpovědět