LIAZ vyklápěč

Představení vašich modelů, fotografie ze stavby a ježdění.
CBL
Junior člen fóra

Re: LIAZ vyklápěč

Příspěvek od CBL »

Ja som dopredu dal original plast na zaistovanie diferaku lebo som ho mal pri naprave a tak sa mi 3 kolieska zvysili tak som jedno dal dozadu. Ak by sa poadrilo zohnať ten plast na zaisťovanie diferaku tak by to tiež bola dobra možnosť.
MAN 4X2 1:10 80% dokončené
Futaba attack 2er 2kanal
nosram hawk reverse
permax 600 7.2V
pajero- tamiya cc-01
kubaculen
Junior člen fóra

Příspěvek od kubaculen »

Naposledy upravil(a) kubaculen dne 26 bře 2010 16:43, celkem upraveno 1 x.
CNC frézování, 3D tisk -------- culen.jakub@gmail.com ----------
kubaculen
Junior člen fóra

Příspěvek od kubaculen »

:head Právě mi došlo že tu chybí předloha :chuckle , tak tady je
Přílohy
150148.jpg
kubaculen
Junior člen fóra

Příspěvek od kubaculen »

Tak po dlouhé době zase ze pár fotek, no ale moc sem nepokročil pouhé zrnko písku v poušti

http://pokec.azet.sk/2lopata2/fotoalbum ... -325011334
http://pokec.azet.sk/2lopata2/fotoalbum ... -325011316
http://pokec.azet.sk/2lopata2/fotoalbum ... -325011308

těma tlumičama sem se inspiroval od pana Dojčara, hřebík, plastová trubička a uvnitř je pružinka z pera.
Naposledy upravil(a) kubaculen dne 26 bře 2010 16:40, celkem upraveno 1 x.
Jozef Dojčar
Expert fóra

Příspěvek od Jozef Dojčar »

kubaculen píše:
těma tlumičama sem se inspiroval od pana Dojčara, hřebík, plastová trubička a uvnitř je pružinka z pera.
Aby nedošlo k mýlce, tenhle patent vymyslel můj brácha.
kubaculen
Junior člen fóra

Příspěvek od kubaculen »

jojo myslel sem Miru, před nějakým časem mi to ukazoval tak sem se trochu inspiroval :D
Roman
Expert fóra

Příspěvek od Roman »

Já mám podobný patent z roku 1984 :mrgreen: pružina z propisky+sirka , pozdějším vývojem zdokonaleno na pružina z propisky+Al šroubek s dlouhým dříkem :lol:
kubaculen
Junior člen fóra

Příspěvek od kubaculen »

Naposledy upravil(a) kubaculen dne 26 bře 2010 16:40, celkem upraveno 2 x.
kubaculen
Junior člen fóra

Příspěvek od kubaculen »

Zdravím všechny. Takže blatníky sou na světe :whew :

http://pokec.azet.sk/2lopata2/fotoalbum ... -331037645
http://pokec.azet.sk/2lopata2/fotoalbum ... -331037627
http://pokec.azet.sk/2lopata2/fotoalbum ... -331037615

Když máte něco na srdci tak to klidně řekněte , že se vám tam něco například nelíbí nebo tak..
Dave+-
Senior člen fóra

Příspěvek od Dave+- »

Máš to hezký jen tak dál ;-)
Střelec

Příspěvek od Střelec »

:) Mě se líbí uchycení zadních blatníku.Dobrá práce. :yes
kubaculen
Junior člen fóra

Příspěvek od kubaculen »

Děkuji moc. Budu se snažit co nejlépe kopírovat originál.
kubaculen
Junior člen fóra

Příspěvek od kubaculen »

Zdravím všechny. Něco málo přidám po dlouhém čase. Udělal sem předné blatníky ale hotové ještě nejsou. Ještě je potřeba zatmelit a dolepit tam takové trojúhelníčky:

http://pokec.azet.sk/2lopata2/fotoalbum ... -340198692
http://pokec.azet.sk/2lopata2/fotoalbum ... -340198686
http://pokec.azet.sk/2lopata2/fotoalbum ... -340198683

Momentálně je ve výrobě 2 - stupňová převodovka. :muscle
Jiri Novotny
Nováček na fóru

Příspěvek od Jiri Novotny »

Zdravim, moc pekny model a hlavne detaily podvozku.
Neubranim se ale dojmu, ze se jedna o prvni model, ktery bude jezdit nalozeny v terenu. Mam na mysli reseni detailu typu plastova trubicka , pruzinka, hrebik ( promin Pepo / Miro ). S nekolika kily na korbe toto reseni moc dlouho nevydrzi a o funkcnosti neni treba diskutovat. Toto bych resil u statickeho modelu.
Pri stavbe US sklapecky na bazi Aeromaxu jsem po dokonceni sasi zjistil pri jezdeni na Model Hobby, ze 10x4 , tj. dve pridavne zvedaci napravy, se v terenu moc nechytaji. Takze jsem to zase cele musel predelat na 10x8, aby to trochu projelo terenem.

Takze si jen dovoluji pridat vlastni nazor, ze jeste predtim nez se to nastrika je treba odzkouset jezdeni a pak dodelat detaily.
Doporucuji nejprve odzkouset jizdni vlasnosti podvozku v terenu se zatezi a ja bych po zkusenostech s Tatrou a sklopkou pridal nahon predni napravy a vypinatelnou uzaverku diferencialu.

JirkaN
kubaculen
Junior člen fóra

Příspěvek od kubaculen »

Děkuji. O přední nápravě taky uvažuju ale zatím na to nejsou penízky. A před nastříkaním se to bude určitě skoušet, jelikož u nás to vypadá jako na stavbě tak o terén nemám starost, písku a šutru tu je habaděj. Ještě budu kupovat teréní pneu a zavřu zadní diferenciál. :wink: :chuckle
Michal Boček
Junior člen fóra

Příspěvek od Michal Boček »

Ona ta průchodnost terénem je relativní, když občas pozoruju Pepovy Tatry tak se nestačím divit, protože vyvádějí doslova trialové kousky -smile
Oproti tomu vozidlo 4x2 s pevnýma nápravama jaké mám já a ty stavíš má průchodnost mnohem menší - což odpovídá jeho předloze. Sice málokam vyjedu a furt mě musí z někama nebo někam tahat, ale aspoň se něco děje :evil: 8) :D
bocektransport.cz
Jozef Dojčar
Expert fóra

Příspěvek od Jozef Dojčar »

Já bych chtěl jenom podotknout, že na svých modelech plastové trubičky a hřebíky nepoužívám. Mechanicky namáhané části dělám pokud možno pevné. Důkazem o funčnosti modelů jsou pak naše představení, které už několik let děláme a naše modely nešetříme, důkazy budou zase časem k vidění v reportážích Davida. Nedá se úplně zabránit poruchám, ale to už je daň za náročný provoz a neprofesionální - domácí výrobu. Ani profesionálně dělané auta nejsou bezporuchové a to nemluvím jenom o modelech.
DRracer
Expert fóra

Příspěvek od DRracer »

Michal Boček píše:Ona ta průchodnost terénem je relativní, když občas pozoruju Pepovy Tatry tak se nestačím divit, protože vyvádějí doslova trialové kousky -smile
To mi povídej, málem jsem ti ty palety s cihlama převrátil do potoka :) .
Michal Boček píše:Oproti tomu vozidlo 4x2 s pevnýma nápravama jaké mám já a ty stavíš má průchodnost mnohem menší - což odpovídá jeho předloze. Sice málokam vyjedu a furt mě musí z někama nebo někam tahat, ale aspoň se něco děje :evil: 8) :D
S tímto plně souhlasím. Liazka s pohonem jen zadní nápravy není vozidlo do terénu ale na silnici, stejně jako třeba Praga S5T. Jako malý kluk si pamatuju, že když si soused nechal kopat základy na barák (mimochodem lanovým bagrem T138), zeminu odvážel se svou S5T. Nebyl schopen s prázdnou S5T vyjet na zvýšený obrubník! S5T protáčela zadní kolo na štěrkové cestě a T138 ji tam musela vytáhnout. Obrubník neměl víc jak 20cm na výšku. To je v modelovém podání necelých 1.5cm.
Když uvážím schopnosti skutečné Liazky, bude pro model velkým problémem i obyčejný písek. Ale tak to prostě je i podle skutečnosti. O to větší frajer je pak ten, kdo přes tento handicap dokáže s Liazkou v lehčím terénu realisticky jezdit :yes . A tvoje Liazka má dobré předpoklady stát se velmi realistickým modelem!
Osobně mám mnohem radši auto, které se chová realisticky, než vytuňený teréňák s absolutně nerealistickou průchodivostí...
kubaculen
Junior člen fóra

Příspěvek od kubaculen »

Děkuji za názory. Těď už sem se plně rozhodl že vyměním přední nápravu za hnanou. :wink: Snad se to bude v terénu chovat líp ale na tatru to asi stejně mít nebude. :D Je pravda že kdybych vědel že rozdíl medzi 150.261 a 151.261 (když sem to začínal stavět tak sem o tom neměl tušení) je jenom zmiňovaná předná hnaná náprava, tak bych hned vlítl do 4x4. Nejvíc plánkú sem našel na 150.261 a myslel sem že tam je rozdíl nějakej jinej,tak sem začal stavět tuhle.
Hepcziiik
Expert fóra

Příspěvek od Hepcziiik »

na Líze 4x4 se mi líbí ten nadzvednutý předek díky přednímu náhonu, bude to vypadat skvěle a stavba modelu je už teď skvěle "rozjetá", jen tak dál
"Výkonnost vozidla není závislá jen na počtu koní, nýbrž na stupni porozumění mezi člověkem a vozidlem" (dílenská příručka Praga V3S)
"Jedete-li s větrem v zádech, naučte se využívat jeho sílu" (příručka k obsluze Trabant 601)
Odpovědět