MACK Granite 6*6 jak šel čas
MACK Granite 6*6 jak šel čas
Zdarec.. Tak jsem tu někde před nedávnem vyhrožoval. že až bude čas, tak Vám představím svůj projekt třínápravovýho tahače stavěného na základu podvozku TL-01.
Tady je odkaz na fotoalbum, u každý fotky je nějakej popis. Snad to bude chodit, nemam s tim moc zkušeností.. http://cz.fotoalbum.eu/sisma/a408935
Zezačátku to nevypadalo moc slibně, ale fungovalo to a to mi stačilo. Pak jsem začal víc než na jízdních vlastnostech pracovat na proporcích a realističnosti a taky hlavně díky tomuhle fóru to začalo vypadat jako model a přestal jsem slýchávat na velkém trialu narážky jako že je to nějak široký a že to má přerostlý kola atd..
V současný době, kdy mam za sebou 2 závody na Mořině dochází k druhýmu radikálnímu řezu, protože bych taky jednou nechtěl končit beznadějně poslední s odstupem tisíců bodů. A tak Jsem se rozhodl tento tahač předělat na jen trial speciál a na tahání podválu postavím časem podobnou šestikolku. Teď je to komplet rozřezaný a stavim defacto odzačátku z polotovarů. Vracim se zpět k jedné rychlosti, většinou jich na trialu ani víc nepotřebuju.
Průběžně budu aktualizovat album...
Sice to není ani z daleka tak krásný jako modely Pepy a ostatních, ale rozhodně se za to nestydim, snad i Vám se bude líbit.
Tady je odkaz na fotoalbum, u každý fotky je nějakej popis. Snad to bude chodit, nemam s tim moc zkušeností.. http://cz.fotoalbum.eu/sisma/a408935
Zezačátku to nevypadalo moc slibně, ale fungovalo to a to mi stačilo. Pak jsem začal víc než na jízdních vlastnostech pracovat na proporcích a realističnosti a taky hlavně díky tomuhle fóru to začalo vypadat jako model a přestal jsem slýchávat na velkém trialu narážky jako že je to nějak široký a že to má přerostlý kola atd..
V současný době, kdy mam za sebou 2 závody na Mořině dochází k druhýmu radikálnímu řezu, protože bych taky jednou nechtěl končit beznadějně poslední s odstupem tisíců bodů. A tak Jsem se rozhodl tento tahač předělat na jen trial speciál a na tahání podválu postavím časem podobnou šestikolku. Teď je to komplet rozřezaný a stavim defacto odzačátku z polotovarů. Vracim se zpět k jedné rychlosti, většinou jich na trialu ani víc nepotřebuju.
Průběžně budu aktualizovat album...
Sice to není ani z daleka tak krásný jako modely Pepy a ostatních, ale rozhodně se za to nestydim, snad i Vám se bude líbit.
Mack 6x6 Tial
MAN 6x6 Trial
Globík 6x4 tahač + podvál + Kolový nakladač
M26 Pershing, Mack 6x6 tahač, T815 dakar 1:9,5
MAN 6x6 Trial
Re: MACK Granite 6*6 jak šel čas
zajimavy vyvoj :clap na tech poslednich fotkach uz to vypada opravdu suprove a hlavne jako auto :) supr :nod
Petr Janeček
Rozestavěno (1:10): Tatra 813 8x8
Dokončeno (1:10) Vybavení dílny
One machine can do the work of fifty men. No machine can do the work of on extraordinary man. - Elbert Hubbard
Rozestavěno (1:10): Tatra 813 8x8
Dokončeno (1:10) Vybavení dílny
One machine can do the work of fifty men. No machine can do the work of on extraordinary man. - Elbert Hubbard
Bohužel jsi se svým modelem v Česku předstihl dobu. Tím myslím krásu před funkčností. Ale až vyjedeš na závody přes Šumavu a Krušné hory, tak zjistíš, že budeš jen jedním z mnoha krásných modelů. Oni se totiž speciélně na české modely poslední dobou vymýšlejí speciélní dodatky, jak tu funkčnost trochu omezit. Pravdou je, že některé v Česku hojně používané stavební postupy, je prostě nenapadli. Druhou pravdou je, že jsme dosud ze žádných zahraničních závodů nepřijeli bez pódiového umístění a to se prostě někde projevit musí. Ale má to i své pozitiva. Na letošní ME RCTT jsme dostali 20 míst a asi se letos Čechům otevře i Rakousko.
Navíc očekávej v letním poháru nástup vícenápravových modelů. Teda jestli se je naučí všechny jezdit. Každopádně se po řádných protestech proti stavěčům sekcí už nebude stávat, že branky budou postaveny tak, že jen při prostém převrácení v jedné brance dáš další dvě zlomené branky jenom proto, že jsou postavené blízko sebe tak, jak po bylo na posledních závodech v sekci S1 u velkého jezírka. Tím ti výrazně ubyde počet trestných bodů. A výrazně ti stoupne motivace nedojíždět poslední.
Každopádně tě ale musí potěšit, že jezdíš pohár s nejlepšími trialovými závodníky Evropy (minimálně do července to platí) a rozhodně nemůžeš počítat s tím, že je na prvních závodech poprazíš.
Tak ať ti to dobře jezdí.
Navíc očekávej v letním poháru nástup vícenápravových modelů. Teda jestli se je naučí všechny jezdit. Každopádně se po řádných protestech proti stavěčům sekcí už nebude stávat, že branky budou postaveny tak, že jen při prostém převrácení v jedné brance dáš další dvě zlomené branky jenom proto, že jsou postavené blízko sebe tak, jak po bylo na posledních závodech v sekci S1 u velkého jezírka. Tím ti výrazně ubyde počet trestných bodů. A výrazně ti stoupne motivace nedojíždět poslední.
Každopádně tě ale musí potěšit, že jezdíš pohár s nejlepšími trialovými závodníky Evropy (minimálně do července to platí) a rozhodně nemůžeš počítat s tím, že je na prvních závodech poprazíš.
Tak ať ti to dobře jezdí.
JW
S2 MARO59-LOOPS Model - Kraz
P MARO59 - Unimog
S3 MARO59-LOOPS Model - ZIL 157
S4 MARO59-LOOPS Model - Fiat 690
S2 MARO59 - Bremach -
S2 MARO59-LOOPS Model - Kraz
P MARO59 - Unimog
S3 MARO59-LOOPS Model - ZIL 157
S4 MARO59-LOOPS Model - Fiat 690
S2 MARO59 - Bremach -
Tak se hlásím s další aktualizací. Pilně jsem tvořil a přitom jsem zapomněl fotit, tudíž přikládám fotku již skoro hotového auta. Už mi chybí jen koplet novej rám, starej je moc těžkej a špatně se sundaval. Na tahači jsem nakonec poupravil skoro všechno. Od pohonu, přes komplet elektroniku,celkovou délku, rozestup zadních náprav, zavěšení náprav a pérování, řízení, nástavbu, snad i těžiště jsem poupravil až k novému laku a polepům. Teď by to chtělo jen otestovat, jestli jsou moje doměnky opravdu funkční. Jen v tom, co je venku to neni moc lehký, zatím jen jezdím po pokoji přes umělé překážky. Zatím se to zdá vše ok, ale pravda se ukáže až za týden při ostrém startu..
Mack 6x6 Tial
MAN 6x6 Trial
MAN 6x6 Trial
-
Střelec
:yes Model vypadá velice zajímavě.Nenašla by se fotečka podvozku???
Myslim, že teď aktuálně nic nemam, ale o víkendu bych mohl mít konečně chvilku, tak něco nafotim a vyvěsim. Jsem rád, že se líbí.. Hlavně po závodě na sněhu a ledu je otestováno, že to i docela dobře jede, z mojeho pohledu o 100% líp, než na mém prvním startu..
Mack 6x6 Tial
MAN 6x6 Trial
MAN 6x6 Trial
Zdar. Jo jo, jezdí docela slušně, proběhlo už i pár dalších předělávek (menšího rozsahu) a kosmetických úprav, jedna velká oprava po kotrmelcích v Mohelnici. Jinak jsem s touhle mojí konstrukcí, nad kterou spousta lidí kroutí hlavou docela spokojen. Pravidelné testování na Mořině sice ukazuje několik nedostatků, některé půjdou ještě odstranit, ale většinu už asi nechám jak je. Největší problém je asi v mých rukách. :? Ale i poslední místa a vysoké konta trestných bodů mě neodradí, páč mě to baví a i tak mam radost, co tohle moje vozidlo projede, vyjede a dokáže...
Do budoucna chystám předělání předního nárazníku a tim pádem zvětšení nájezdového úhlu. Při tom asi přelakuju a přetmelim kabinu, pokusim se malinko ubrat váhu z vyšších pozic. Možná přesazení serva a tim pádem odstranění spodní plochy, za krerou pořád někde visim. Pak jsem ještě přemýšlel o jiných ramenech, ale to už asi nebude tak horká záležitost..
Do budoucna chystám předělání předního nárazníku a tim pádem zvětšení nájezdového úhlu. Při tom asi přelakuju a přetmelim kabinu, pokusim se malinko ubrat váhu z vyšších pozic. Možná přesazení serva a tim pádem odstranění spodní plochy, za krerou pořád někde visim. Pak jsem ještě přemýšlel o jiných ramenech, ale to už asi nebude tak horká záležitost..
Mack 6x6 Tial
MAN 6x6 Trial
MAN 6x6 Trial
Rozhodl jsem se konečně trochu oživit tohle vlákno, aby to nevypadalo, že auto upadlo do propadliště dějin.
Popravdě trialovejch aut tu poslední dobou moc neni, ikdyž jen na Mořině se jich poslední dobou pár novejch objevilo, ale asi kluci nemaj stejně jako já moc času svoje auta prezentovat.. Tak alespoň aktualizuju tohle svoje, aby i ti, co mne nevídají na Mořině, měli možnost nakouknout pod kapotu tohohle "stroje"
Docela zírám, že jsou to už 2 roky, co jsem o autě naposled něco psal.
Od té doby auto prošlo komplet repasí a přestavbou, na první pohled je sice pořád skoro stejné, ale změnilo se skoro vše, proto mu už říkám Mack 6*6 Evo II
Popravdě trialovejch aut tu poslední dobou moc neni, ikdyž jen na Mořině se jich poslední dobou pár novejch objevilo, ale asi kluci nemaj stejně jako já moc času svoje auta prezentovat.. Tak alespoň aktualizuju tohle svoje, aby i ti, co mne nevídají na Mořině, měli možnost nakouknout pod kapotu tohohle "stroje"
Docela zírám, že jsou to už 2 roky, co jsem o autě naposled něco psal.
Od té doby auto prošlo komplet repasí a přestavbou, na první pohled je sice pořád skoro stejné, ale změnilo se skoro vše, proto mu už říkám Mack 6*6 Evo II
Mack 6x6 Tial
MAN 6x6 Trial
MAN 6x6 Trial
A teď k úpravám:
Letošní zimní závod jsem vynechal a to z důvodu přestavby. Začalo to tak, že na konci sezóny už se auto tak nějak samo rozkládalo a byla nutná údržba. Navíc začala konečně růst konkurence vícenápravovejch speciálů, tak jsem se rozhodl to vzít z gruntu a s opravou přišlo i uskutečnění nápadů, jak ještě zlepšit chování v terénu.
Už někdy v roce 2011 jsem přešel na střídavej motor a ten jsem nechal, je opravdu super. Jinak jsem ale pohon komplet předělal, narouboval jsem tam otevřený ocelový převod místo několikanásobného plastového soukolí..
Důležitý krok bylo přesunutí serva a tudíž konečně odstranění problému s neustálým "dřepěním na břiše".
Letošní zimní závod jsem vynechal a to z důvodu přestavby. Začalo to tak, že na konci sezóny už se auto tak nějak samo rozkládalo a byla nutná údržba. Navíc začala konečně růst konkurence vícenápravovejch speciálů, tak jsem se rozhodl to vzít z gruntu a s opravou přišlo i uskutečnění nápadů, jak ještě zlepšit chování v terénu.
Už někdy v roce 2011 jsem přešel na střídavej motor a ten jsem nechal, je opravdu super. Jinak jsem ale pohon komplet předělal, narouboval jsem tam otevřený ocelový převod místo několikanásobného plastového soukolí..
Důležitý krok bylo přesunutí serva a tudíž konečně odstranění problému s neustálým "dřepěním na břiše".
Mack 6x6 Tial
MAN 6x6 Trial
MAN 6x6 Trial
Došlo taky na přesun napájecí baterie, je v nejniižšim možném místě mezi 2.a 3. nápravou. Vyměnil jsem i tlumiče, původní z Tamka tahačů už nefungovaly, ale celkové zavěšení do jednoho bodu zůstalo. Funguje skvěle..
Jinak jsou na autě i kosmetické úpravy, lak se třpytkami, polepy, zadní nástavba atd..
Jinak jsou na autě i kosmetické úpravy, lak se třpytkami, polepy, zadní nástavba atd..
Mack 6x6 Tial
MAN 6x6 Trial
MAN 6x6 Trial
Jinak je celkově auto o cca 300g odlehčeno a to hlavně ve vrchní části. Kabina šla o kus dolů a s ní i rám. Ten je již komplet z tenkostěnné mosazi v kombinaci s uhlíkem. Je o dost lehčí, ale jeho pevnost a odolnost zůslala zachovaná.
Znatelně se díky těmto úpravám zlepšil i boční náklon (jsem konečně spokojen viz foto)..
Ještě brzy plánuju přezutí na jiný gumy, přeci jen tyhle už mají dost najeto..
Jinak komplet fotky stále na http://cz.fotoalbum.eu/sisma/a408935
Zatím si myslí, že jsem z TL-01 vyždímal maximum a i když zbrojení kolegů ve stejné katogorii je brutální, tak si dovolím říct, že tenhle původem onroad dovede čistokrevné speciály ještě slušně potrápit (bohužel je ještě ve hře vyšší moc a hlavně moje nešikovnost, tak výsledky nejsou 100%)..
Znatelně se díky těmto úpravám zlepšil i boční náklon (jsem konečně spokojen viz foto)..
Ještě brzy plánuju přezutí na jiný gumy, přeci jen tyhle už mají dost najeto..
Jinak komplet fotky stále na http://cz.fotoalbum.eu/sisma/a408935
Zatím si myslí, že jsem z TL-01 vyždímal maximum a i když zbrojení kolegů ve stejné katogorii je brutální, tak si dovolím říct, že tenhle původem onroad dovede čistokrevné speciály ještě slušně potrápit (bohužel je ještě ve hře vyšší moc a hlavně moje nešikovnost, tak výsledky nejsou 100%)..
Mack 6x6 Tial
MAN 6x6 Trial
MAN 6x6 Trial