Můj další projekt je model pásového vozidla který jsem si v podstatě vymyslel od začátku (rozměry 80x50x25cm).
Navrh jsem si ho v CADU a začal jsem vyrábět.
Má nýtované pásy z duralových uhelníků a gumy, vana vozidla je svařena z ocelových plechů síly 1,5mm a 3mm. Pohání ho 2 motory ze stěraču od auta a má odpružený podvozek, celková váha bude cca 30kg.Model jsem dělal tak aby mě uvezlo když si na něho sednu .
Docela zajímavé.Jak budeš řešit pohon osy na hnací ozubené kolo pro pás??Je to sice vidět na fotce DSC01254,ale bude to stačit?? Bude ten pás mít nějaký napínák pro celý pás na každé straně,aby nepřeskakoval na zubech??
Střelec píše:Docela zajímavé.Jak budeš řešit pohon osy na hnací ozubené kolo pro pás??Je to sice vidět na fotce DSC01254,ale bude to stačit?? Bude ten pás mít nějaký napínák pro celý pás na každé straně,aby nepřeskakoval na zubech??
Osu a náboj kola budu řešit pomocí nějakýho čepu a pás bude napínán podvozkem který je odpružený takže celou dobu bude napínat pás.
Ahoj CrashMaN, mám otázku, plánuješ ešte nejaké prídavné prevody k tým motorom?
Môj známy má T 34 a váži mu to asi 60 kg a zdá sa že tie motory s tým majú solídny problém. On má dva zo Š120.
zkoušel jsem co ty motory utáhnou, připevnil jsem ho na kolo, do košíku autobaterie a jezdil jsem (kolo+ autobaterie+já=80kg) a to byl 1 motor takže když tam budou 2 tak si myslim že to spřehledem utáhne (váha 30kg) navíc mám motory z transitu takže jsou silný
Ty hnací kola jsi předpokládám tisknul ve škole na tý 3D tiskárně ne??? Kolik chcou za 1cm čtvereční, ke komu mám dyštak jít aby mi to nachal vytisknout a jaký jsou max. rozměry co to zvládně vytisknout??? Dyštak SZ
Je to zajímavé konstrukčně.Jak budeš řešit pérování těch pojezdových kol. To bude na tlumičích uvnitř vany a nebo to máš na zkrutné tyče??Na fotkách to není vidět. :) :wink:
chtěl bych se zeptat podle čeho počitaš ty zadni rozety aby pasovaly do pasu rosteč a pruměr zubu v zavislosti na delce pasu a rozteči jeklu na pasu aby to spravně zabiralo
Když jsem kompletoval pás tak jsem tam dal mezeru mezy jekly(10x10x2) 2cm až jsem pás pořádně napl tak se mezera zvětšila na 2.3cm. Mám přístup k 3D tiskárně tak jsem si natiskl kola přesně na pás aby seděly.