Tatra 813 8x8 1:10
Re: Tatra 813 8x8 1:10
Petr Janeček
Rozestavěno (1:10): Tatra 813 8x8
Dokončeno (1:10) Vybavení dílny
One machine can do the work of fifty men. No machine can do the work of on extraordinary man. - Elbert Hubbard
One machine can do the work of fifty men. No machine can do the work of on extraordinary man. - Elbert Hubbard
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
OK, máš to tam a o funkčnost tady vůbec nejde :mrk :chuckle
opet mala aktualizace tohoto tematu....pres vanoce jsem byl zase od rana do vecera v dilne, ale na tatre toho moc nepribylo. Plnil jsem si sen a to dodelat uz konecne "diorama" dilny, abych mohl konecne napsat "Kdyz jsou ty vanoce, rekl jsem si, ze se dojdu podivat za klukama na dilnu, jak pokracujou na aute a udelal pro vas par fotek." Nepodarilo se mi to dojet az do konce, ale snad to nikomu vadit nebude, chybi zomitat a vymalovat stenu s vraty, dodelat jedno okno, dvere a opravit sloup :rofl . Doufam ze to neni moc velka odchylka od tematu a ze to nebude nikterak vadit.
takze zacnem novinkama co vznikly k autu:
jde vlastne o system kotveni centralni roury k sasi ten mensi uz byl vymyslen, jen ho bylo potreba udelat jeste 5krat a vyresit jejich kotveni k pricnikum, pak jsem vymyslel jak udelat ten vetsi, pro nosnik per. jeste tam musim vychytat pracovni postup a myslim ze by to mohlo byt snesitelne. Jeste jsem udelal tri ze ctyr pricniku, ktere jsou v sasi, nikdo je poradne neuvidi, ale ten pocit :rofl .

a tedka "diorama" dilny:

takze zacnem novinkama co vznikly k autu:
jde vlastne o system kotveni centralni roury k sasi ten mensi uz byl vymyslen, jen ho bylo potreba udelat jeste 5krat a vyresit jejich kotveni k pricnikum, pak jsem vymyslel jak udelat ten vetsi, pro nosnik per. jeste tam musim vychytat pracovni postup a myslim ze by to mohlo byt snesitelne. Jeste jsem udelal tri ze ctyr pricniku, ktere jsou v sasi, nikdo je poradne neuvidi, ale ten pocit :rofl .
a tedka "diorama" dilny:
Petr Janeček
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
Perfektní. Myslím, že tam schází ještě vánoční výzdoba a podlaha je moc čistá :party .
jeeeee na vyzdobu jsem zapomnel.....no tak nez jsem to fotil, tak jsem tam zamet a vytrel, aby to nevypadalo, ze delam v chlivku :D dekuji za slova chvaly.... ted uz se budu snazit hlavne pilovat auto....aby to taky po tech trech letech mohlo mit jiny vyuziti nez jen jako petriho miska na rez..
Petr Janeček
-
Střelec
-
Michal Boček
- Junior člen fóra
Nejdřív sem si říkal co to mele o dílně, vždyť přece stavil Tatru :nech ale po otevření první fotky dílny sem otevřel pusu a pět minut ji nezavřel
:clap Perfektní dioráma :yes
bocektransport.cz
Ahoj,perfektní model :yes Už i nádherně rezaví :yes a s tou dílnou nejde poznat že je to model.Opravdu nádherná prácička :clap
Naposledy upravil(a) Dave+- dne 30 pro 2009 21:56, celkem upraveno 1 x.
Perfektní, jediná otázka, a to je jen věc logiky, je, proč stavět Tatru v tak nízký místnosti. Ale nářadí, ponk a zdi super, některý fotky na 99% reál.
Dekuju....rez je lehce i vitana, alespon bude lip drzet zakladovka, co se tyce rzi na pricniku, je to spatne, respektive vubec neoplachnuta pajeci kapalina, ale ani tady mi rez moc nevadi, alespon to bude vic vypadat jako hruba litina :rofl
ohledne tak nizky mistnosti....tak tatra by se tam mela vejit jentaktak, i na kozach, bohuzel na me uz v regalu nezbylo vic mista, puvodne jsem mel jen pulku te dilny, ale prosadil jsem si jeste polici vedle, ovsem vyskove uz to nezachranim..... :nech
ohledne tak nizky mistnosti....tak tatra by se tam mela vejit jentaktak, i na kozach, bohuzel na me uz v regalu nezbylo vic mista, puvodne jsem mel jen pulku te dilny, ale prosadil jsem si jeste polici vedle, ovsem vyskove uz to nezachranim..... :nech
Petr Janeček
Musíš prosadit právě ještě další polici vedle a nejmíň dvě nad :wink:
hehe...no to by bylo sice krasny, ale vazne netusim co bych tam jeste dodelal.... ;) ikdyz stejne je jeste par veci v planu a par veci rozdelanejch, ale ted se konecne pokusim venovat autu :rofl uz je to pro ostudu :envy
Petr Janeček
:yes Dobrá práce, dílnu máš vybavenou víc než my ostatní pro skutečnou výrobu modelu:-) Jen ti tam chybějí nějací človíčkové kteří by to vše skládali a odsluhovali nařadí... :chuckle
Rozestaveno (1:10) : Tatra 813 8x8
(1:10) : Cestovní auto 2wd
(1:10) : Cestovní auto 2wd
Na ponku chybí nedojezená svačina.PejaTruck píše:hehe...no to by bylo sice krasny, ale vazne netusim co bych tam jeste dodelal.... ;) ikdyz stejne je jeste par veci v planu a par veci rozdelanejch, ale ted se konecne pokusim venovat autu :rofl uz je to pro ostudu :envy
JW
S2 MARO59-LOOPS Model - Kraz
P MARO59 - Unimog
S3 MARO59-LOOPS Model - ZIL 157
S4 MARO59-LOOPS Model - Fiat 690
S2 MARO59 - Bremach -
S2 MARO59-LOOPS Model - Kraz
P MARO59 - Unimog
S3 MARO59-LOOPS Model - ZIL 157
S4 MARO59-LOOPS Model - Fiat 690
S2 MARO59 - Bremach -
Hooo dně krásná práce, nezbývá než se přidat k druhým. Jak na nový rok, tak po celý rok. Jen aby tu v prosinci nebyla celá továrna :clap
TATRA 816 LIWA 8X8 VALNÍK - 1:10 - rozpracováno
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
A když továrnu, tak tu kopřivnickou :wink:
Škoda, že to není v našem měřítku. Bylo by to pěkné zpestření našich stánků na akcích. O garáže už pokus byl, ale ne tak dokonalý, jako je tvoje dílna.
Škoda, že to není v našem měřítku. Bylo by to pěkné zpestření našich stánků na akcích. O garáže už pokus byl, ale ne tak dokonalý, jako je tvoje dílna.
Teda lidi.. :blush ja se omlouvam,ze tam ta svacina ani zadnej jinej bordel neni,ale ja na vanoce jsme uklidily...co se tyka tovarny,tos to nevim kam bych to dal,obyvak by mi uz asi neprosel...co se tyka 13,5ky,tak uvidime co se povede..ted ale musim udelat neco na aute a hlavne dodelat vecy pro Flareho :blush
Petr Janeček
Nedavno jste mi rikali, ze mam nejak moc cistou podlahu a jak kdyby jste to privolali :shake asi nekde prdlo gufero, a vsechen sajrajt co byl v rozvodovce, tak vytek ven :sweat :rofl

Taky zbytek prepravnich beden dostal lak, dodelal jsem posledni okno, jeste zbyvaji dvere. Delalo se i na aute, ale nemam foto, protoze jedinej pozitiv kterej jsem udelal je prozatim schovanej v lukoprenu

Taky zbytek prepravnich beden dostal lak, dodelal jsem posledni okno, jeste zbyvaji dvere. Delalo se i na aute, ale nemam foto, protoze jedinej pozitiv kterej jsem udelal je prozatim schovanej v lukoprenu
Petr Janeček
Vidím že i košťátko už má své místo v dílně např. na zametání špón.
Pěknej kousek :mrk
Pěknej kousek :mrk
Hanys
rctruckercom@seznam.cz
http://www.rc-trucker.com
http://www.youtube.com/rctruckercom
"Není problém něco vyrobit, jen je potřeba nejdřív přijít na to jak...?"
rctruckercom@seznam.cz
http://www.rc-trucker.com
http://www.youtube.com/rctruckercom
"Není problém něco vyrobit, jen je potřeba nejdřív přijít na to jak...?"
Takze zase male popojeti dopredu. Vezmu to postupne:
jsou dodelane dvere do dilny

dale jsou svrtany disky s naboji, jeste je potreba udelat zahloubeni v disku pro matice. Sediva pseudo poklice je jen prvni zkusebni odlitek, neni pretmelena ani zacistena, sem tam jsou nedolite sestihrany. Jeste se mi zadarilo dodelat zbyle pricniky do stejne podoby a slozit jednu rozvodovku na cisto. A to je vicemene pro tentokrat vse, jeste utrousim trosku v jinem vlakne ;)

jsou dodelane dvere do dilny
dale jsou svrtany disky s naboji, jeste je potreba udelat zahloubeni v disku pro matice. Sediva pseudo poklice je jen prvni zkusebni odlitek, neni pretmelena ani zacistena, sem tam jsou nedolite sestihrany. Jeste se mi zadarilo dodelat zbyle pricniky do stejne podoby a slozit jednu rozvodovku na cisto. A to je vicemene pro tentokrat vse, jeste utrousim trosku v jinem vlakne ;)
Petr Janeček