Tatra 813 6x6x4 1:13,5
Re: Tatra 813 6x6x4 1:13,5
Ano ten jak píšeš bus mi neseděl a ta současná pasuje víc.
TATRA 816 LIWA 8X8 VALNÍK - 1:10 - rozpracováno
Takže jsou tu další úpravy kompletně jsem předělal sloupky řízení a místo původního odpružení na 1 a 2 nápravě jsou uhlíkový pružiny něco jako ty pružiny z laminítu jak je tu někteří dávaj na model moje se od nich více méně nijak neliší jen tím že já tam mám místo laminátu uhlík.
David
Takže jsou tu další fotky nyní se pracuje na ochraným rámu vše je spojováno pomocí kolíků a lepidla. http://dave1233.rajce.idnes.cz/Tatra/ Je to moje album takže tam nejsou zatím všechny fotky, ale budu se snažit je tam co nejdřív dodat. (ochraný rám tam už je)
David
Je tu video seskládaný z fotek ze stavby http://www.youtube.com/watch?v=AocM8YRPU7o Omluvte prosím na konci videa tu tmu je to z důvodu ponechání místa pro další fotky.
David
Pekné video a hlavne model... bol to dobrá nápad takto to urobiť.
Máš SZ
Máš SZ
MAN 4X2 1:10 80% dokončené
Futaba attack 2er 2kanal
nosram hawk reverse
permax 600 7.2V
pajero- tamiya cc-01
Futaba attack 2er 2kanal
nosram hawk reverse
permax 600 7.2V
pajero- tamiya cc-01
Chtěl bych se zeptat vás lidí co RCTT rozumíte víc než já jaká je tak optimální váha pro tu moji šestikolu?
David
Nerozumím trialu víc než ty , ale mám zkušenost z terénu , že by bylo u modelu na bázi seriovky tamiya dobrý příliš nepřekročit 3kg vzhledem k již dříve zmíněné "blátivosti" dílů náprav a převodů :wink:
Blátivý byly jenom původní kardany ted už tam jsou nový. Převody jsou všude kovový až teda na jeden ale ten je hned na začátku všech převodů těsně za motorem. Nápravy jsou z 5mm plocháče ten to na 150% vydrží.
David
Lisovaný kovový kolečka, který tam máš, na 150% nevydrží,.. vydrží nepříliš hrubý zacházení. Pokud bys to chtěl opravdu pevný, musely by být kolečka ocelový. Vím o čem mluvím, mám ty Tamiyácký ozubený kola v OTčku, najezdil jsem s ním hodně málo a přesto jsou kolečka pěkně ostrouhaný,..
Já ale nemám Tamiyackej zaklad ale z Hi-mota tam jsou ocelový kola. Na těch není po roce a půl používání nic vidět náký opotřebení prvně byli teda v bugyně ale tam si taky zažili své a ted jsou zhruba 3/4 roku v Tatře.
David
Všechno je to stejný. Každej číňan a dneska i japonec nebude složitě soustružit kolečka když je může jednoduše vylisovat - ocelový jsou (ovšem je to dost podivná slitina), něco vydrží, ale řek bych, že někdy i silonový vydrží víc než tyhle,..
Jak už tady zaznělo je to všechno lisovaný čínský blato.
Tak po dodání pár fotek na konec videa je tu kompletní video. http://www.youtube.com/watch?v=cZMPqNb4NwI
David
S další úpravou jsem aj vyměnil motor a konečně jsem si pořídil novou redukční převodovku je od RC4WD 4:1 a motor jsem tam vrazil MIGa 600 Turbo. Celkovej převod v autě je 34,4:1. Teď budu dělat za to podval a pak příjde řada na další úpravu a to přidání druhého serva řízení ( pro jistotu ) a doufám že stihnu někdy v dubnu nebo květnu jet s tím na 1. závody.
David
Mám tu otázečku na pořadatele závodů respektive na technické komisaře.
Dnes jsem pročítal pravidla pro RCTT a našel jsem tam:
Nosný rám je základní pevnou nosnou konstrukci modelu podélně vedoucí od osy první po poslední nápravu. Na rám jsou upevněny nápravy a/nebo jejich odpružení, další nosné prvky jako příčníky,kabina a hlavní komponenty vozu, a to buď přímo, nebo nepřímo. Všechny nápravy musí být umístěny pod vodorovnou rovinou nosného rámu. Rovina rámu nesmí být výše než 1.5 násobek průměru pneumatiky, měřeno na modelu připraveném k jízdě (včetně baterek) položeném na rovné podložce.Minimální šířka rámu v nejužším místě musí být minimálně 20% šířka auta (měřeno v místěmaximálního vnějšího rozměr auta). Navíc musí funkčně plnit takovou roli, že bez rámu by model fyzicky nemohlo fungovat.
se chci zeptat jestli mě pustíte do závodu když model vypadá nák takto:Nebo jestli ho budu muset upravit na nákou takovouhle variantu:
Dnes jsem pročítal pravidla pro RCTT a našel jsem tam:
Nosný rám je základní pevnou nosnou konstrukci modelu podélně vedoucí od osy první po poslední nápravu. Na rám jsou upevněny nápravy a/nebo jejich odpružení, další nosné prvky jako příčníky,kabina a hlavní komponenty vozu, a to buď přímo, nebo nepřímo. Všechny nápravy musí být umístěny pod vodorovnou rovinou nosného rámu. Rovina rámu nesmí být výše než 1.5 násobek průměru pneumatiky, měřeno na modelu připraveném k jízdě (včetně baterek) položeném na rovné podložce.Minimální šířka rámu v nejužším místě musí být minimálně 20% šířka auta (měřeno v místěmaximálního vnějšího rozměr auta). Navíc musí funkčně plnit takovou roli, že bez rámu by model fyzicky nemohlo fungovat.
se chci zeptat jestli mě pustíte do závodu když model vypadá nák takto:Nebo jestli ho budu muset upravit na nákou takovouhle variantu:
David
Jen bymě zajímalo z jakého důvodu jsi to řešil tak jak ten rám máš ?
TATRA 816 LIWA 8X8 VALNÍK - 1:10 - rozpracováno
Je to z důvodu co nejlepšího uchycení difů. Teď prosím technické komisaře o vyjádření.
David
Tím chceš říct, že ten obrázek poměrově odpovídá skutečnosti , tak aby se z něj daly odvodit všechny rozměry (poměry a násobky) a komisař se mohl vyjádřit ??
Ozaj to tak nevyzerá :wink:
Ozaj to tak nevyzerá :wink:
-
Aleš Papoušek
- Klub RC Truck Trial Praha
A) Pokud nebude mít komisař model v ruce, nemůže jednoznačně říct jestli model vyhovuje pravidlů.
B) Úchyty horních ramen a tlumičů se považují taky za součást rámu, takže rovina rámu je tvořena i těmito body. To se hlavně uplatňuje při posuzování modelů stavěných na bázi vanových podvozků např. od Tamiye. Takže nezávazně - takovýto podvozek bude připuštěn, pokud bude vyhovovat i z hlediska ostatních pravidel.
Jestli se obáváš toho, že přijedeš na závody a nebudeš připuštěn, tak toto se řeší tak, že pokud bude model porušovat jen "mírně" pravidla, tak je model přijat do závodů s podmínkou a závada se musí odstranit do dalšího závodu. Pokud by model neprošel do kategorie S a ani do P, tak je tu všeobecná kategorie X. Neboj vždy si zazavodíš, jen přijet.
B) Úchyty horních ramen a tlumičů se považují taky za součást rámu, takže rovina rámu je tvořena i těmito body. To se hlavně uplatňuje při posuzování modelů stavěných na bázi vanových podvozků např. od Tamiye. Takže nezávazně - takovýto podvozek bude připuštěn, pokud bude vyhovovat i z hlediska ostatních pravidel.
Jestli se obáváš toho, že přijedeš na závody a nebudeš připuštěn, tak toto se řeší tak, že pokud bude model porušovat jen "mírně" pravidla, tak je model přijat do závodů s podmínkou a závada se musí odstranit do dalšího závodu. Pokud by model neprošel do kategorie S a ani do P, tak je tu všeobecná kategorie X. Neboj vždy si zazavodíš, jen přijet.
legenda S2, podle data výroby
Tatra 815 4x4, Tatra 137 4x4,Tatra 813 8x8, Praga UV80 4x4,
ZIL 131 6x6, LIAZ 150.261, Unimog 1350L, ZIL 3910, URO F2, GAZ
Tatra 815 4x4, Tatra 137 4x4,Tatra 813 8x8, Praga UV80 4x4,
ZIL 131 6x6, LIAZ 150.261, Unimog 1350L, ZIL 3910, URO F2, GAZ