OT - 64 SKOT
Re: OT - 64 SKOT
DD,
velice hezký model velmi povedený, ale zajímalo by mě jestli budeš dělat nějaké odpružení???
velice hezký model velmi povedený, ale zajímalo by mě jestli budeš dělat nějaké odpružení???
No, začínám o tom uvažovat, ale maximálně celých náprav (obě kola v ose - ne každé kolo zvlášť) - nebo abych to vysvětlil, tak pokud na levé straně půjde kolo nahoru, tak na prevé dolů.Billy Joe píše:DD,
Uvažoval jsem tak, udělám nějáké dva příčníky (snad se neztrapním a fakt se tomu tak říká), do nich to zasadím a po obou stranách dám nějáké odpružení. Momentálně to tam mám přitažené na pevno a snažím se to rozchodit tak jak to je,.. Mechanicky to už snad jede dobře. Te´d řeším řízení na dálku,.. A pak taky bude nutné vyřešit řízení. :)
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
Myslím, že ty kola dost kazí celkový dojem a ta čokoládka jako spojovací prvek na hřídelce taky není nejšťastnější řešení. Ale pokud je to prototyp, tak nazačátek dobrý.
Ta spojka je jen dočasná. Aby to bylo rychlerozebiratelný. :)Jozef Dojčar píše:Myslím, že ty kola dost kazí celkový dojem a ta čokoládka jako spojovací prvek na hřídelce taky není nejšťastnější řešení. Ale pokud je to prototyp, tak nazačátek dobrý.
Jiank kola nevim no,.. mam tam tyhle jiný jsou pro mě celkem drahá záležitost.
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
To spojení by se dalo udělat z kulatinky, vyvrtat v ose otvor o průměru těch závitnic a vnější průměr o 6 mm větší, než jsou ty závitnice. Z boku pak vyvrtat dva otvory se závitem, jako jsou v té čokoládce.
Já něco takovýho mám, ale udělal jsem to z hliníku a tam se mi samozřejmě po pořádném utažení závity strahaly,.. :)Jozef Dojčar píše:To spojení by se dalo udělat z kulatinky, vyvrtat v ose otvor o průměru těch závitnic a vnější průměr o 6 mm větší, než jsou ty závitnice. Z boku pak vyvrtat dva otvory se závitem, jako jsou v té čokoládce.
Kvůli problémům serveru jsou tu jiné linky,..
Kód: Vybrat vše
http://uloz.to/999318/OT-64.wmvKód: Vybrat vše
http://www.nahraj.cz/content/view/1aa28 … 08135b4543Re: OT - 64 SKOT
Reinkarnace projektu.
Kompletní nápravy ze dvou HiMoto Mega E buggy, upravené s opačně nasazenými disky.
Horní díl asi oboustranný kuprextit, spodní překližka + olaminovat 150g tkaninou.
Bude umět plavat, vzadu dva 50mm čtyřlisté šrouby. Délka stále okolo 86cm.
Obrys vyřešen, na podvozku asi 90%, zbývá vymyslet mechanismus zatáčení kol. (zatím je v hlavě, částečně na papíře, zbývá překreslit a nakrmit Google Sketchup Physics).
technologie výroby - CNC fréza.
L.
Kompletní nápravy ze dvou HiMoto Mega E buggy, upravené s opačně nasazenými disky.
Horní díl asi oboustranný kuprextit, spodní překližka + olaminovat 150g tkaninou.
Bude umět plavat, vzadu dva 50mm čtyřlisté šrouby. Délka stále okolo 86cm.
Obrys vyřešen, na podvozku asi 90%, zbývá vymyslet mechanismus zatáčení kol. (zatím je v hlavě, částečně na papíře, zbývá překreslit a nakrmit Google Sketchup Physics).
technologie výroby - CNC fréza.
L.
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
První co mě napadne, když vidím tyhle 3D projekce je, že je to taky poslední stádium modelu. Tak doufejme, že toho bude k vidění podstatně víc. Jeden kousek už máš za sebou, což je tvoje + i když jenom z papíru.
Hurá :clap , taky(to jsi nejsem jist) někdo dělá nejdříve hezky návrch ve virtuální dílně :D
OT: Včem to děláš? Já ve SketchUpu.
OT: Včem to děláš? Já ve SketchUpu.
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
Není to kečup ale tatarka (Rhino)
Jedna bugy je doma rozebraná, všech 8 kol je doma. Už je v tom dost peněz, aby to zůstalo u ledu. Nejvíc času zabere vymyslet aby to bylo levně. Kupříkladu otočení disků ušetřilo 8x soustružení, a přiznám, zcela náhodně jsem se dostal na rozměr co potřebuju. Navíc, nebudu to stavět já ale otec.
Uvidíme. RC model této velikosti neexistuje.
Jedna bugy je doma rozebraná, všech 8 kol je doma. Už je v tom dost peněz, aby to zůstalo u ledu. Nejvíc času zabere vymyslet aby to bylo levně. Kupříkladu otočení disků ušetřilo 8x soustružení, a přiznám, zcela náhodně jsem se dostal na rozměr co potřebuju. Navíc, nebudu to stavět já ale otec.
Uvidíme. RC model této velikosti neexistuje.
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
Tak ať se zadaří :wink: Tak hodně štěstí s tým Pertinaxem :D
A tady jeden povedený SKOTík pro inspiraci - skoro jsem na něj zapoměl : http://offroadforum.cz/viewtopic.php?f= ... 26#p538226
A tady jeden povedený SKOTík pro inspiraci - skoro jsem na něj zapoměl : http://offroadforum.cz/viewtopic.php?f= ... 26#p538226
Pane, kdyby jsi mě nenaštval... tak Ti snad i poděkuju :envy
Každopádně obě konstrukce mají spoustu podobných prvků. Ačkoli tu konstrukci spodní části vany nechápu...
Každopádně obě konstrukce mají spoustu podobných prvků. Ačkoli tu konstrukci spodní části vany nechápu...
No a co mám říkat já? Kam se hrabe můj dřevněňák,.. :tmi :rofl