Dilna 1:10

Domácí dílna, nářadí a technika, postupy a modelářské technologie.
Odpovědět
cracken
Nováček na fóru

Re: Dilna 1:10

Příspěvek od cracken »

PejaTruck píše:takze snazim se s vypetim vsech sil po vikendovych vecerech ukrajovat z nasmlouvanych dodavek :( bohuzel mam strasne malo casu, tak se vsem co si objednali omlouvam za tu strasne dlouhou dobu...bohuzel na kanystry se stale nepodarilo vyrobit funkcni formu..
jinak jsem se pokousel o novy vytvor a zasekl jsem se na problemu prolisu. Modelarskou flexkou to je fuj, dlato mi strasne zdeformuje okolni plech. Myslel jsem z neceho udelat lisovaci matrici, ale nenapada me zadnej jednoduse obrobitelnej ale za to dostatecne pevnej material... :(
Obrázek Obrázek Obrázek

Ahoj,a co to nechat vypálit na laseru nebo vodní paprsek.Asi se ti jedná o ty větrací díry na bocích,že.
PejaTruck
Expert fóra

Příspěvek od PejaTruck »

jj jde mi o ty vetraci diry na bocich, ja bych to rad mel tak jako je ten prolis, ne jen diru, ale i ten vytazenej material..
Petr Janeček
Rozestavěno (1:10): Tatra 813 8x8
Dokončeno (1:10) Vybavení dílny

One machine can do the work of fifty men. No machine can do the work of on extraordinary man. - Elbert Hubbard
PAPAN
Senior člen fóra

Příspěvek od PAPAN »

Což to zevnitř zesílit a pak to teprve vyřezat. Ten materiál vevnitř by mohl vypadat jako ty prolisy. :?:
PejaTruck
Expert fóra

Příspěvek od PejaTruck »

Tak jsem sebral trosku casu a dodelal nejaky resty co se mi valej vedle tatry....
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Petr Janeček

One machine can do the work of fifty men. No machine can do the work of on extraordinary man. - Elbert Hubbard
Střelec

Příspěvek od Střelec »

:shock: -surprised -surprised Tak tomu říkám dobrá prácička.Valím oči jak je to dokonalé.
jirka
Expert fóra

Příspěvek od jirka »

tak to je šíííííííleně krásné. Taková blbá otázka : do jakého průměru tam upneš vrták? :clap
TATRA 816 LIWA 8X8 VALNÍK - 1:10 - rozpracováno
PejaTruck
Expert fóra

Příspěvek od PejaTruck »

dekuju Vam panove za chvalu, ale az tak suprovy to zase neni.....ted je tam upnuta 1,4ka, jinak cokoliv na morse2 ku deseti :rofl ne kecam ve vrateni je dirka prumer 1,4...holt to byl prvni zlomenej vrtacek co jsem nasel :mrk
Petr Janeček

Jaskl
Junior člen fóra

Příspěvek od Jaskl »

Vypadá to pěkně, jsem zvědav kdy uděláš ještě soustruh a nějaký lis na disky... -biggrin
Rozestaveno (1:10) : Tatra 813 8x8
(1:10) : Cestovní auto 2wd
PejaTruck
Expert fóra

Příspěvek od PejaTruck »

soustruh taky bude ;) :D nejdriv ale musim nekde nejakej poradnej okouknout....to moje prditko by nemelo moc vyznam :D
Petr Janeček

PejaTruck
Expert fóra

Příspěvek od PejaTruck »

pocasi stale preje praci na zahrade, diky cemuz neni chut delat cokoliv na tatre, takze jsem dodelal ponk a svezl se s tim jeste kybl a uhelka...
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Petr Janeček

Střelec

Příspěvek od Střelec »

-surprised -biggrin :wink: Tak to je ustřel.To je hustý.Dobrá prácička.Ještě chyby na ponku lahvička piva,nedojedená svačinka a špinavá hadra od vazeliny a je to jako ze skutečné dílny.Fakt dobrý. :yes :party
PejaTruck
Expert fóra

Příspěvek od PejaTruck »

jsem rad ze se to libi....tady je to, rekneme jako "katalog" tady spinu nehledejte, spina bude casem v jinym tematu ;)
Petr Janeček

Zdenda
Junior člen fóra

Příspěvek od Zdenda »

Fajnová práce, vypadá to jako přípravy na model pojízdné dílny. Taková V3Ska, to by bylo něco :)
PejaTruck
Expert fóra

Příspěvek od PejaTruck »

v dohledne dobe to bude jen stabilni dilna....
Petr Janeček

JirkaW
Expert fóra

Příspěvek od JirkaW »

Flašky už má ve svém repertoáru Jirka Pstružina několik měsíců, tuším od léta. A to : Matonka, Coca-cola a Kofola. Jsou ve stavu prázdné, plné nebo různě upité. Teď pro ně dělá basičku.
Jeho poslední kousek, svítící Mišeliňák, je taky kouzelný.
JW
S2 MARO59-LOOPS Model - Kraz
P MARO59 - Unimog
S3 MARO59-LOOPS Model - ZIL 157
S4 MARO59-LOOPS Model - Fiat 690
S2 MARO59 - Bremach -
Samuel
Nováček na fóru

Příspěvek od Samuel »

Chlapi vy patríte na psychiatriu :rofl :rofl :rofl
Střelec

Příspěvek od Střelec »

-surprised -surprised Proč??? Já jak čtu toto vlákno tak mě to chytilo a začal jsem dělat příbor ke svačince na ponk. Je to hodně titěrné a pořád se to lame jak je to male. :D :D
Samuel
Nováček na fóru

Příspěvek od Samuel »

myslel som v pozitivnom zmysle slova : :skleb D
PejaTruck
Expert fóra

Příspěvek od PejaTruck »

Tak a jelikoz jezisek uz na morave jezil, tak konecne muzu zverejnit dalsi produkt z me dilny.
Ceska vojenska prepravni bedna
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Petr Janeček

Jozef Dojčar
Expert fóra

Příspěvek od Jozef Dojčar »

Mooooc pěkné.
Ta svářečka by šla udělat jako lept z MS plechu.
Odpovědět