TL01B

Návody a rady pro stavbu, postupy, materiály, zkušenosti.
jenda
Občasný přispěvatel fóra

Příspěvek od jenda »

..a ted tak trochu dotaz "do budoucna"..:) aspon pro mne..:)
jaká rc souprava je lepší pro ovládání? pistolová nebo páková? platí to pro všechny modeláře
Slick7
Senior člen fóra

Příspěvek od Slick7 »

Tak na to je velmi jednoducha otazka, zalezi na tom, kolik budes potrebovat funkci. Tim jsou dany omezeni, pistolova se dela max. trikanalova, takze muzes ovladat treba predni a zadni napravu, kazdou zvlast+plyn, nic vic, nebo jednu napravu, prevodovku, plyn, atd.
Ale pakova ti dovoli, podle samozrejme koupeneho typu, funkci mnohem vic, takze muzes mit, ovladanou zvlast predni i zadni napravu, plyn, prevodovku, svetla, atd. :) takze zalezi opravdu jen na tobe, jaky model chces prave stavet a myslet pritom i trochu do budoucna, co by jsi chtel stavet za model priste. :D :D
Lukas
Junior člen fóra

Příspěvek od Lukas »

No a hlavne taky zalezi na tom kolik chces do svyho radia investovat. Protoze kdyz das vic tak muzes mit i 12ti kanalovou a nebo celkem za lidovku 7 kanalu.
Ale je fakt dulezity (aspon podle me) aby sis rozmyslel co od vysilacky budes chtit dobudoucna.
jenda
Občasný přispěvatel fóra

Příspěvek od jenda »

hned sem zase o trochu chytřejší..:)
ostatně, stejněaž přijde čas, tak se budu asi ptát znova...:)
polda100
Občasný přispěvatel fóra

Příspěvek od polda100 »

Jen se ptej já se neptal a pak jsem dělal kopance které mě stáli čas i peníze :cry:
jenda
Občasný přispěvatel fóra

Příspěvek od jenda »

hmmm..tak těch se asi každej nadělal..jistě..mohl bych se vybrat jednoduší cestou a stavět podle rad a návodů jiných..:)
ale já, i když se ptám a zjištuju si věci, které nevím, přesto si chci nějakou tu chybu nebo kopanec udělat...neb chybami se člověk učí..
jen..porad te..asi sem už z toho pitomej...ale jak zamknout diferenciál tak, abych ho třeba někdy v budoucnu mohl zase zprovoznit??
polda100
Občasný přispěvatel fóra

Příspěvek od polda100 »

Tak tohle jsem taky řešil a tak to udělám tak že budu mít nápravy do těžkého terénu a druhý nechám odemknuté.
Slick7
Senior člen fóra

Příspěvek od Slick7 »

Tak timhle problemem jsem se taky dlouho trapil, uzamykatelne jsem vzdal, pro jejich slozitost, nechat je uzavreny, znamena nic nevyjet, takze zustava jedina moznost:uzavrit. Delam to tremi zpusoby, zalit tavnym lepidlem(je to rozebiratelny, ale casem to povoluje), pak jsou nerozebiratelne zpusoby a to vylit epoxy pryskyrici a nebo pouzit dvouslozkovy tmel, je hodne podobny konzistenci plasteline, pekne se vytvaruje a do patnacti minut tuhne, vytvrzuje se do 24 hodin, je odolny proti olejum, nepraska a nesmrstuje se. Ted to budu delat na dif. na Clod Bustera.
jenda
Občasný přispěvatel fóra

Příspěvek od jenda »

..tak po dlouhé době opět sem zde...stavba pomalu pokročila..
nyní ale řeším, jak přidělat kabinu na podvozek..mám ses¨tavený a opravený TL01B od tamiye a povedlo se mi sehnat plastovou boudu Mercedes Actross s hračky od firmy LENA..
poradtě, jak ji přidělat?? asi by byl dobrý nějaký rám..zas ale aby nezvýšil hmotnost a těžiště modelu..i když to bych mohl korigovat umístěním elektroniky níž..
Slick7
Senior člen fóra

Příspěvek od Slick7 »

Mozna by jsi mohl najit trochu inspirace v temetu MB Actros, kde jsem resil podobny problem, mozna jeste horsi, protoze se nejednalo o klasicky ram, ale jen tycku a to byl orisek, vymyslet uchyceni. :D Nejlepsi je vse si rozkreslit, jak sirku kabiny a jeji mozne chyty, tak ram a pak jen zapojit mozek a fantazii. 8)
jenda
Občasný přispěvatel fóra

Příspěvek od jenda »

..dík za nápad...jistě..ted by mohli někteří namítnout, že to tu nečtu..tohle téma přichycení kabiny tu je probíráno i v jiných tématech..postupně sem si je i já prošel..mne tu jde spíš o to, abych tu "u sebe" měl jakýsi ucellený popis nebo spíš inspiraci pro stavbu..pro ostatní..
a tato otázka směřovala i na ostatní..třeba nově příchozí, jaké mají zkušenosti a provedení s montáží budky na podvozek..
ale jinak díky slicku..některé tvé výkrey si pro inspiraci stáhnu a pokusím se něco jednoduchého vymyslet..pak se i já zde pochlubím..
Maciek

Příspěvek od Maciek »

Aloha,
I am new on this forum, I come from Poland:-). As I understand Jenda has build something to trial from TL-01B chassis. I have TL-01 with long arm suspension from TL-01B. I have to mount cabin from Mercedes Unimog 1:10 and loading platform of dump truck. Now I wait for motor Integy 55T. One problem is with spur gear. I can mount only 18T gear but I have another one chassis with bigger hole for motor and I have to try mount max. 12T spur gera and move motor closer to gear. I hope so that It wil be working together. I think about repleace long arm susspension to normal TL-01 because I thing that model will be to wide. Now I have mounted 75mm shocks but if I repleace long arms then I can mount only 55mm shocks. I have also wheels from TLT. So, now we will have long weekend and I will try build something with these parts:-).
Another thing. As I undrstood Jenda afraid about wet motor here you are link with photos where one guy drove through mun and water without motor protection. Nothing happened :-)
http://www.rcmonstertrucks.fora.pl/viewtopic.php?t=105

Best Regards
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

My UNIMOG is under construction

see on picture
1. Obrázek

2. Obrázek

Regards
jenda
Občasný přispěvatel fóra

Příspěvek od jenda »

Maciek píše:Aloha,
I am new on this forum, I come from Poland:-)....
Best Regards
Hi Maciek,
thanks for this message..veru interesting and there is some for inspiration for me. When I saw picture on net about wet motor, than now i dont afraid about some damage motor at the ride in water :)
(very interesting photos)
and..this green Unimog, it´s yours? Do you have some another photos?
thanks

jenda
Návštěvník

Hi,
yes, this Unimog is my, now it is not finished yet. I have not time to do something. But everything is working fine, I have blocked both differencial mechanism, motor Integy lathe 55T, wheels from TLT-1. Now I prepare safety cage for model.
When I finish my project then I will put some more photos.

Rgds
Maciek
Návštěvník

See new pictures, new color - military beige

http://mcmaxim.webd.pl/phpBB/viewtopic.php?t=128

Best Regards
jenda
Občasný přispěvatel fóra

Příspěvek od jenda »

Anonymous píše:See new pictures, new color - military beige

http://mcmaxim.webd.pl/phpBB/viewtopic.php?t=128

Best Regards
very nice...and most inspiration for me for my trial truck...:))
Návštěvník

Aloha,
I would like to inform that I closed my project UNIMOG and I have to sell my TL01:-). I have any new ideas about modify this chassis. It is only to fast ride, jumps, onroads and offroads not for trial (this is my opinion). If you want I have video (see http://www.rc-trail.pl and FILMY. Ther is all about my model, which was hanging on little hilock:-(.

Now I orderd from US TLT-1 and I will prepare something ffrom this packet to trial or crawling.

Best Regards
Maciek
Maciek

Příspěvek od Maciek »

Anonymous píše: I have to sell my TL01:-). I have any new ideas about modify this chassis.
I forgot my login and password now I know:-)
Sorry for that, should be I have not any new ideas.

Once again
Best Regards
Maciek
Maciek
Nováček na fóru

Příspěvek od Maciek »

Welcome back.

There is a link about TL01B which is prepared for trial
This is Mercedes Actros (Bruder toy) and TL01B chassis

gallery: http://mcmaxim.webd.pl/phpBB/viewtopic.php?t=177
garage: http://mcmaxim.webd.pl/phpBB/viewtopic.php?t=154

This is model of my friend - Tomy, looks good, drives good. It is a pity that I sold my TL01 (UNIMOG)

Best Regards
------------
Maciek
Jeep Wrangler based on TLT-1
Odpovědět