Informace o stavbě

Návody a rady pro stavbu, postupy, materiály, zkušenosti.
Odpovědět
David
Senior člen fóra

Informace o stavbě

Příspěvek od David »

Chtěl bych se zeptat jestli tu nemá někdo skušenosti se stavbou nějákýho pásovýho CATru samozřejmě že bagr chtěl bych si to hned po 6tikole postavit a ta bude cca do měsíce hotová tak sosám informace abych se mohl podle toho zřídit a nychystat na stavbu.
David
Robert Seltz
Senior člen fóra

Re: Informace o stavbě

Příspěvek od Robert Seltz »

Já mám jenom zkušenost s tankem, ale tam jsou pásy taky. Tak když budu moct poradit tak poradím samozřejmě.
MAN SX2000 8x8 (Připraven na letní sezónu 2085)
SQD
Junior člen fóra

Příspěvek od SQD »

To je možná ještě těžší než trucky. Hydraulika (většinou) je "svinstvo" složité a náročné na přesnost a na všechno. Pásy jsou další velmi zajímavý problém - i na celkem krátký pás je třeba veeelmi mnoho článků.
Jinak ohledně pásů doporučuji čerpat informace na: http://www.rctankcombat.com/tanks/
Střelec

Příspěvek od Střelec »

SQD píše:..... čerpat informace na: http://www.rctankcombat.com/tanks/
Koukal jsem na ten odkaz,ale dřevěný RC model tanku jsem viděl poprvé.Natož ty pásy. -surprised -surprised
SQD
Junior člen fóra

Příspěvek od SQD »

Střelec píše:
SQD píše:..... čerpat informace na: http://www.rctankcombat.com/tanks/
Koukal jsem na ten odkaz,ale dřevěný RC model tanku jsem viděl poprvé.Natož ty pásy. -surprised -surprised
Můj OT je taky dřevěný a když se to pak stříkne plničem, vůbec nepoznáš, že tam dřevo je,.. Tyhle jejich tanky jsou parádní, je to veliký a kdyby to bylo kovový, sotva by se to uvezlo. Takhle je to lehký a pásy jsou (ralativně) jednoduchý na výrobu / repasi,.. :)
Střelec

Příspěvek od Střelec »

To je sice fat,že se to zalakuje barvou.Ale dost mě to zarazilo,že ty modely jsou ze dřeva.
Roman
Expert fóra

Příspěvek od Roman »

???? Proč by nemohly ?? 99% prodávanejch čínatanků je z plastu, tak proč nestavět ze dřeva ?? :wink: Je to hlavně kvůli váze a jednoduchosti zpracování. Plech je hezkej a efektní , ale těžkej a proč se stím pracně letovat, když to stejně zakryje barva , ne ??

Já osobně mám taky Lízu z papíru a poznat to nakonec nejni
DSC00263.JPG
DSC00278.JPG
DSC00501zmm.JPG
DSC00501zmm.JPG (36.76 KiB) Zobrazeno 7652 x
Střelec

Příspěvek od Střelec »

Kašírovaný papír ,to je už jiná. :cool
SQD
Junior člen fóra

Příspěvek od SQD »

Střelec píše:Kašírovaný papír ,to je už jiná. :cool
Jiná? Z hlediska pevnosti je to možná i horší než dřevo. A pokud jde v modelařině jen o to, že co je nejsložitější a nejnáročnější tak je jedině v pořádku, tak to tedy vůbec nechápu,...
j.p.m
Klub RC Truck Trial Praha

Příspěvek od j.p.m »

Co je na kašírování náročného a složitého? Nechápu. Samozřejmě tak pevné jako dřevo není, ale v případě výroby jednoduché kabinky ideální. Pokud chceš větší pevnost, použij místo lepidla na papír naředěný epoxid. Ale to už potom můžeš rovnou laminovat.

j.p.m
j.p.m
Střelec

Příspěvek od Střelec »

A nebo udělat první vrstvu kašír papírem.Pak trochu poladit obroušením a další vrstvu použít epoxid a tkaninu a jsme jinde. :wink: :yes
klasek
Junior člen fóra

Příspěvek od klasek »

Když už jste zabrousili k těm tankům,měl bych tu jeden odkaz na Youtube. Poslal mi ho klučina,od kterého jsem kupoval CC-01 ma mou stavbu. Stavěl to jeho táta a vypadá to moc zajímavě. Asi si,ale nelámal hlavu z váhou :chuckle

http://www.youtube.com/watch?v=gEeCte0Z6xg
Mitsubishi Pajero CC-01 Carbon + na plaťáku Škoda 130RS a OCTAVIA RSCARBON
Man Red Bull TGA.CC-01-Truck Trial special,Ford Aeromax Red Bull
MB Race truck, Man 8x8 kontainer, Gigaspace tandem v krabici,
ŠKODA 400-XENA
KOMPLETNÍ SERVIS VW - 606165243
shogun
Nováček na fóru

Příspěvek od shogun »

Ahoj, modeláři moc pěkná kabina myslíš že by si sem mohl hodit návod jak si jí udělal??
Odpovědět