Dave+- píše:Já bych se chtěl zeptat jestli není nějaká zkušební verze programu Autocad má ho jen brácha a ten je na dovolené a myslel sem že bych s tím přes prázdniny taky pohnul
O tomto se tu vedla už diskuze na jiném vlákně, ale nemohu to v rychlosti najít. AutoCAD myslím žádnou demo verzi nenabízí, ale existují podobné programy i zadarmo.
Můžu se zeptat jak se jmenuje ten podobný program?? Dost by mi to pomohlo.Předem díky za odpověd'.
Ahoj mám ještě otázku-Může tento diferenciál http://www.s-hobby.cz/model/detail/9679.jpg fungovat na Unimogu v měřítku 1:10??? Na S-hobby to mají pod tímto názvem OZUBENÁ KOLA DIFERENCIÁLU (50602)
Dave+- píše:Já bych se chtěl zeptat jestli není nějaká zkušební verze programu Autocad má ho jen brácha a ten je na dovolené a myslel sem že bych s tím přes prázdniny taky pohnul
O tomto se tu vedla už diskuze na jiném vlákně, ale nemohu to v rychlosti najít. AutoCAD myslím žádnou demo verzi nenabízí, ale existují podobné programy i zadarmo.
Můžu se zeptat jak se jmenuje ten podobný program?? Dost by mi to pomohlo.Předem díky za odpověd'.
Dave+- píše:Ahoj mám ještě otázku-Může tento diferenciál http://www.s-hobby.cz/model/detail/9679.jpg fungovat na Unimogu v měřítku 1:10??? Na S-hobby to mají pod tímto názvem OZUBENÁ KOLA DIFERENCIÁLU (50602)
Tyto kolečka jsou určený do Tamya náprav pro trucky v měřítku 1:14. Je to nějaká slitina hliníku nebo čeho a moc pevné to není. Pro čtrnáctinu dobrý, ale pro desetinuný truck s váhou cca 4-5 kg nic moc.
Další je proč chceš diferenciál? Do terénu se moc nehodí, v trialu se nepoužívá vůbec.
legenda S2, podle data výroby
Tatra 815 4x4, Tatra 137 4x4,Tatra 813 8x8, Praga UV80 4x4,
ZIL 131 6x6, LIAZ 150.261, Unimog 1350L, ZIL 3910, URO F2, GAZ
Jak píše Aleš - diferenciál umožní mnohem lepší zatočení na povrchu, kde si kola nemůžou podhrábnout (na asflatu např), nicméně v terénu je naprosto nevhodné, aby se přenesl výkon jen na jedno a navíc odlehčené kolo, takže buď natrvdo zavřený/bez diferenciálu nebo luxusní uzamykatelný diferenciál - mají ho např. nápravy od F-350 Tamiya a to už je v 1:10 ... ale jsou drahé.
/Flare
Klub RC Truck Trial Praha (http://www.rctrucktrial.cz)
Musíš si říct na co ten model chceš. Pro rychlejší jízdu na asfaltu a občasné zajetí do lehkého térénu je vhodný diferenciál. Pro jízdu v náročném terénu (trial) s občasnou jízdou po asfaltu je diferenciál na překážku. Další je opatřit diferenciál uzávěrkou. Pak můžeš využít výhody diferenciálu na pevném podkladu a při jízdě v terénu ho zamknout.
legenda S2, podle data výroby
Tatra 815 4x4, Tatra 137 4x4,Tatra 813 8x8, Praga UV80 4x4,
ZIL 131 6x6, LIAZ 150.261, Unimog 1350L, ZIL 3910, URO F2, GAZ
Asi teda diferenciál nebude :( chci aby to umělo jezdit v terénu a uzávěrku to ještě nevím jak to mám udělat to se tady musím kouknout na diskuzi nebo sehnat návod
Jo už sem to zvládl ale já bych spíš tu rovnou je to kvůli tomu že jsu línej a nechce se mi každou zimu běhat ve vjezdu s lopatou.Takhle si stoupnu za okno hezky do teplíčka.Ale nejspíš to zkončí nějakým svým konceptem kterej bude velice jednoduchý
:mrgreen: Tak to něž ničit model udělej novou přístupovou cest a dej do podkladu cesty vyhřívání a model schovej do tepla také.Je nová doba tak proč to nezkusit a budeš mít vyděláno na léta do budoucna a nemusíš lítat s lopatou v zimě. :mrgreen: