Náprava

Návody a rady pro stavbu, postupy, materiály, zkušenosti.
jenda
Občasný přispěvatel fóra

Příspěvek od jenda »

Slick7 píše:Chvilku pockejte s rozhodovanim, pripravuje se velky informacni clanek o pevnych napravach, ktere je vhodne pouzit pro RC truck trial. Budou tam fotky i celkove rozmery, popis, porovnani, atd. :D Vse od fy. Tamiya
Pokud na to bude kladny ohlas, planujou se dalsi clanky na tema: prevodovky, tlumice, pneu, kardany. 8)

procházel sem zdejší článko o nápravách, servech a stavbě podovzku..potřebuju totiž poradit..přemyšlím o řiditelné zadní nápravě..ale nechce se mi moc použít dvě serva..lze nějak udělat, abych jedním servem řídil jak přední tak i zadní nápravu??? něco mne sice napdalo, ale je to takový kostrbatý
Hanys
Expert fóra

Příspěvek od Hanys »

jenda píše:procházel sem zdejší článko o nápravách, servech a stavbě podovzku..potřebuju totiž poradit..přemyšlím o řiditelné zadní nápravě..ale nechce se mi moc použít dvě serva..lze nějak udělat, abych jedním servem řídil jak přední tak i zadní nápravu??? něco mne sice napadlo, ale je to takový kostrbatý
Jde pomocí jednoho serva řídit obě nápravy, jen se Ti asi jedním servem nepodaří natočit obě nápravy na jednu stranu - tzv.krabí chod - jízda do boku. Ale jinak to jde pomocí táhel určitě.
Hanys
rctruckercom@seznam.cz
http://www.rc-trucker.com
http://www.youtube.com/rctruckercom

"Není problém něco vyrobit, jen je potřeba nejdřív přijít na to jak...?"
HonzaC

Příspěvek od HonzaC »

Slicku7 ti se vyznáš ve MPMShopu,kolik by stáli po dílech nápravy z TLT.
Dík.
Honza
Slick7
Senior člen fóra

Příspěvek od Slick7 »

HonzaC píše:Slicku7 ti se vyznáš ve MPMShopu,kolik by stáli po dílech nápravy z TLT.
Dík.
Honza
Vzhledem k tomu, ze jsem kupoval napravy na Clod Bustera za dva tisece jednu a to byly se vsim vsudy a je hodne komplikovana, odhaduju cenu kompletni TLTckove napravy pod hranici jedne tisicovky, berme taky v uvahu, ze nebudeme platit za originalni spojovaci material, ale pouze opravdu nezbytne nutne dily, ktere si doma neudelame. V pripade zajmu mohu umistit presny seznam s objednavacimi cisli a predbeznou cenou podle aktualniho kurzu za japonsky Jen. 8)
HonzaC

Příspěvek od HonzaC »

tak mi je posli ti ob.cisla na email cajth@tiscali.cz
Dik Honza.
Slick7
Senior člen fóra

Příspěvek od Slick7 »

Tak tady to mas, je to podle me to nejdulezitejsi, vse ostatni se da koupit i u nas v beznem obchode se srouby. Loziska si taky stejne vetsina kupuje valiva.

snad je to dobre: domky rizeni- 50867x2, napravy- 0004219x2, dif.- 5455002x2, 5405029x2,50602x2,9804180x2, osy-9804177x2,
poloosy- 9804193x4, srouby do domku- 50882x8

spocital jsem dokonce predbezne cenu a vychazi to na necelych patnact stovek za vsechno :lol: snad jestli jsem dobre prepocital kurs
HonzaC

Příspěvek od HonzaC »

Hned jsem to zkusil ale nic mi to nenajde :( jestli to náhodou nedělám špatně:?:
Slick7
Senior člen fóra

Příspěvek od Slick7 »

Popis presne co jsi zkusil a co jsi hledal? :? Jesli myslis to, ze jsi najel na stranky MPM a hledal jsi v jejich katalogu nahradnich dilu, podle tech cisel co jsem ti napsal, tak bych se sam divil kdyby jsi neco nasel, protoze to jsou jen dily, ktere maji oni IHNED na sklade. Tyhle dily, se musi spešl objednat z Japonska a pocitej, ze si na ne pockas, tak kolem dvou mesicu, v tom lepsim pripade. Musis napsat panu Gerhartovi z MPM na mail : gerhart@mpm.cz a poslat mu ten seznam dilu, on ti odepise kdy pripadne dojdou a pak ti je poslou na dobirku. :D Jestli chces, tak ti je objednam, protoze si je budu taky objednavat spolu s dalsim materialem a napravama. Budu brat i Truckovy, predni a zadni. :D
HonzaC

Příspěvek od HonzaC »

A těch necelejch patnáct stovek je konečnejch nebo se eště musí pričítat clo atd.
Honza
Slick7
Senior člen fóra

Příspěvek od Slick7 »

Tech patnact stovek je hlavne orientacnich :? , pocital jsem to za ceny, ktere jsou uvedeny u kazdeho dilu v katalogu s prepoctem na aktualni kurz japonskeho Jenu, pak samozrejme zalezi jeste na tom, kolik si pripocte MPM atd. Ta cena se muze zastavit treba i dvou tisicu, ja nevim, jestli chces vic info, tak si o ne napis do MPM panu Gerhartovi. 8)
HonzaC

Příspěvek od HonzaC »

Eště furt se s ostatnímy dohaduji jak udělat nosní rám.
No a právě proto bych se tě chtěl zeptat jestli nevíš o někom kdo má vodní řezačku?
Honza
Slick7
Senior člen fóra

Příspěvek od Slick7 »

Asi mas na mysli nosný ram :D Tak kde maji vodni rezacku vim, Je to fa. AWAC a zbitek si najdi na netu, protoze tohle tema je venovane napravam. O rezani se dozvis vic, pokud si projdes tema MB Actros. 8)
HonzaC

Příspěvek od HonzaC »

Liší se nejak zadní naprava od přední.
Jenom kvuli těm obj.číslum.
Honza
Slick7
Senior člen fóra

Příspěvek od Slick7 »

Jestli ted mluvis o MB Actrosu, tak ne, obe napravy jsou shodne.
Jinak vic se o napravach dozvis na: http://rctrucktrialbrno.wz.cz/
sekce konstrukcni prvky. 8)
HonzaC

Příspěvek od HonzaC »

Ne myslel jsem tlt napravy.
Honza
Slick7
Senior člen fóra

Příspěvek od Slick7 »

Tak to prosim priste presneji specifikuj, at vim ktere mas na mysli a neuvedu te v omyl. :? Ale odpoved je stejne stejna, jsou stejny :D
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

andy.02 píše:dík Slick7 chtěl bych postavit nějaký trucktrial ,ale nevím jestly použít nápravy od tamiye na TRUCKY nebo si postavit svoje ale nemám žádné vybavení a bez soustruhu to asi nepude. :cry:

stim si taky delam starosti jak to udela ale za darmo to asi nebude co
Slick7
Senior člen fóra

Příspěvek od Slick7 »

Pokud nemate potrebne strojni vabaveni, nema vubec cenu o vlastni vyrobe premyslet a je lepsi si jen vybrat urcity typ napravy, ktera se vam hodi a zaplatit za to. Mate jistotu, ze to urcite bude takove, jake chcete, pokud si ji predem dobre prohlednete a ze na ni urcite sezenete zase nahradni dil, kdyby neco. 8)
HonzaC

Příspěvek od HonzaC »

Když ji dám dozadu a nechci jí mít zatačecí co bych měl udělat krom toho že tam nemám dát servo.
Honza
Slick7
Senior člen fóra

Příspěvek od Slick7 »

To je jednoduche, oba domky rizeni spojis jak mas a tyc rizeni pak zablokujes na pevno, v pripade, ze by se ti zdalo, ze to trochu zataci do strany, tak to muzes pohodlne srovnat. Tech zpusobu je hodne, staci popremyslet a zapojit fantazii. 8)
Odpovědět