Listová pera z laminátu fungují bezvadně na modelech 8x8 co má Maxim (PL), Kopec i na 6x6 Jirka N. Dobře se dá naladit síla pružení ubráním nebo přidáním listu a hlavně je to vyzkoušený.jirka píše: Máš již jasno z čeho uděláš listové péra?

Listová pera z laminátu fungují bezvadně na modelech 8x8 co má Maxim (PL), Kopec i na 6x6 Jirka N. Dobře se dá naladit síla pružení ubráním nebo přidáním listu a hlavně je to vyzkoušený.jirka píše: Máš již jasno z čeho uděláš listové péra?

Jaskl píše:chystám se na osoustružení těch šikmých ozubených kol,a nevím jak to mám chytnou do čelistí abych to nějak nepokazil
Jo diky :wink: jsem to tam kdesi četl ale jaksi jsem to nedokatal pochopit:-D bohužel...:D dik
Se nestyď říct jak to jde rychleji a jednodušeji, rád to do plánů zařadím jako další variantu uložení. Maxim z PL to taky udělal jinak a funguje mu to. Plány jsou navržený tak, aby se dal podvozek udělat na soustruhu, tenkrát jsem ještě neměl frézku...Jaskl píše:Bohužel jsem neměl takovou inspiraci jak tady psal kolega, ale konečně se udělalo trošku času tak jsem toho hned využil ke zhotovení držáku vlaštovek na Tatře. Je to dělané jinčím způsoben než je to uvedeno v plánech od Hanyse, z důvodu toho, že se mi to zdá jednoduhší a rychlejší.![]()
http://picasaweb.google.com/lh/photo/jA ... directlink
Doufám, že to pujde vidět z obrazku. Jinak je to dělané z kulatiny o pruměru 30mm, která je provrtaná a připasovaná na domečky rozvodovek, pak to je dané na frezku a vyfrezované díry na ložiska a vyřezané závity M4, tím pádem se nemusí dávat do roury protikus domečku, který je uvnitř v rouře.. Je to sice natěsno s ložiskama, ale mě to vyšlo a funguje to :chuckleHanys píše: Se nestyď říct jak to jde rychleji a jednodušeji, rád to do plánů zařadím jako další variantu uložení. Maxim z PL to taky udělal jinak a funguje mu to. Plány jsou navržený tak, aby se dal podvozek udělat na soustruhu, tenkrát jsem ještě neměl frézku...
:blush děkuji...:)to je na posteli foceno, vidět mě mamka tak mě trefí...Jozef Dojčar píše:Na tom červeném pozadí to vypadá úžasně. Jako z katalogu. :clap