Unimog U1350L - BM 437 Series 1/8, MRCHA, leze

Představení vašich modelů, fotografie ze stavby a ježdění.
Odpovědět
PAPAN
Senior člen fóra

Re: KRAZ 5133 1/8, MRCHA, leze

Příspěvek od PAPAN »

Pěkně se to kříží paráda. Tu baterku hoď rači dopředu, bude podobnější těžiště jako s kabinou.
Baterfly
Klub RC Truck Trial Praha

Re: KRAZ 1/8, MRCHA, leze

Příspěvek od Baterfly »

Chci poděkovat všem co mi v sobotu na závodech radily, co a jak s tím podvozkem udělat aby to k něčemu bylo.
https://www.zonerama.com/Baterfly
JirkaW
Expert fóra

Příspěvek od JirkaW »

Myslím si, že víc lidí nad podvozkem slintalo. Každopádně přeji brzké dostavění auta a doufám, že se ti to bude v té naší bandě zamlouvat. A počítej s tím,že skutečné kvality modelu prověří až vlastní závod a tvojí stresovou odolnost časový limit na sekci (teda jen v případě, že jsi trémista). Jo a počítej také s tím, že se najdou i rejpalové, ale takový už je život. Za sebe přeju mnoho čistě projetých sekcí. Jo a nic si nedělej z toho, když na prvních závodech dojedeš poslední. Můj případ před lety se Snailerem a teď s Maro-Unimogem. Každý začátek je těžký.
JW
S2 MARO59-LOOPS Model - Kraz
P MARO59 - Unimog
S3 MARO59-LOOPS Model - ZIL 157
S4 MARO59-LOOPS Model - Fiat 690
S2 MARO59 - Bremach -
Baterfly

Příspěvek od Baterfly »

Banda super. Jen ještě poznat kdo je kdo, ale to se časem dopiluje. Poslední je taky dobrý, vždyť je to první od konce. :D Podstatný je aby to dojelo a člověk se dobře bavil, o vítěztví nejde podstatný je se zůčastnit.

Ještě jsem si neurovnal v hlavě všechny informace a zážitky, ale je víc než jasné že mrchu budu muset trošku upravit a předělat. Koncepci chci zachovat to vypadá životaschopně. Bude se to ale muset ještě zkrátit a nějak přesunout řízení za přední nápravu. Pak nějak upravit rychlost. To bych zatím zkusil nastavením vysílačky a regulátoru.
Další věcí co mi není jasný je kategorie. P nebo S, Chtěl jsem původně Kraze 5133 ale nějak si nemůžu pomoct a s jistotou se dá říci že to bude Kraz 255 ve zkrácený verzi.
Dneska jsem si cvičně rozebral jednu převodovku a hledal jsem prostor pro zkrácení. Kdyby se tomu udělal novej domek, upravila výstupní hřídel a daly se tam ložiska tak by to byla i dobrá převodovka a šla by tak zkrátit o několik cm. Ale jinak provedení odpovídá zemi původu. Hřídel je vsazena nasucho do pouzdra asi ze stejného materiálu a jedna kulička na vnějším ložisku pokud se to dá vůbec nazvat ložiskem vypadala jako šiška čehosi černého. Ve vnitř žádný ložisko není. Taky jsem sundal celou tu řehtačku. Ušetří se tím dost místa.
JirkaW
Expert fóra

Příspěvek od JirkaW »

Z kategoriema to máš jednoduchý. Někteří závodníci jezdí co chtěj, prostě to střídají. Někteří jezdí jen S-ka a někteří jen P-čka. Někteří vůbec neumí couvat. Někdo musí chodit za autem nebo nad autem. A občas se najde exot, kterýmu to je jedno. Tím myslím sebe. Když si moje auto zkoušel v sobotu Filip, tak zjistil, že kniplem zahne doleva a auto jede doprava. Já to ale do teď vůbec neřešil. Prostě zapnu vysílač a jedu. Dokonce jsem si vzpoměl, že jsem měl takhle nastavenou i volantovku. Vím, že se to dá přepnout na vysílači, ale mě to nevadí. Když jsem v Německu procouval půl sekce abych si ušetřil jednu změnu couvání taky na mě koukali trochu divně. Nejspíš to bude tím, že jsem s autama nikdy nejezdil.
A z autem to máš taky jednoduchý. Něco postavíš (nebo si necháš postavit) a pak se s tím budeš učit jezdit. A buď vydržíš a budeš "King" a nebo ne a pujdeš do dalšího modelu (nebo zkončíš). Ale každopádně, stejně jednou přijde doba, kdy i ten dobrej model začneš vylepšovat a vše se bude zase opakovat.
A proto přeju pevné nervy a krásné chvíle s modelem.
JW
S2 MARO59-LOOPS Model - Kraz
P MARO59 - Unimog
S3 MARO59-LOOPS Model - ZIL 157
S4 MARO59-LOOPS Model - Fiat 690
S2 MARO59 - Bremach -
Baterfly

Příspěvek od Baterfly »

Upravil jsem převodovky. Trošku jsou zkrácený hřídele, řehtadlo šlo do světa a díky PAPANOVU nápadu, je vnitřek místo kuliček zajištěn červíky.

Obrázek
PAPAN
Senior člen fóra

Příspěvek od PAPAN »

Baterfly píše:Upravil jsem převodovky. Trošku jsou zkrácený hřídele, řehtadlo šlo do světa a díky PAPANOVU nápadu, je vnitřek místo kuliček zajištěn červíky.

Obrázek

Ti jsi divoch. :lol: Já to zajistil dvěma červy. Ty to máš jak buben do kulometu. :shock: PĚKNÉ! :)
Baterfly

Příspěvek od Baterfly »

Spíš se mi nechtělo vymýšlet jak to ucpat aby nelezla vazelina ven. Červíci to vyřešili sami. :D Dal jsem tam nějaký plastický mazivo tak snad jsem neudělal blbost.
CBL
Junior člen fóra

Příspěvek od CBL »

Neviete či maju vrtačky BOSH taky isty system ako vasa vrtačka alebo nieco ine. :?: ..
Ja asi budem mat bosh vrtacku..
A do tych dier stači iba narezať závity a dať tam vazelinu a potom to zašrobovať červikmi :?:
MAN 4X2 1:10 80% dokončené
Futaba attack 2er 2kanal
nosram hawk reverse
permax 600 7.2V
pajero- tamiya cc-01
PAPAN
Senior člen fóra

Příspěvek od PAPAN »

CBL píše:Neviete či maju vrtačky BOSH taky isty system ako vasa vrtačka alebo nieco ine. :?: ..
Ja asi budem mat bosh vrtacku..
A do tych dier stači iba narezať závity a dať tam vazelinu a potom to zašrobovať červikmi :?:
Přesně tak. Jen je lepší převodovku rozebrat a tak do ní dát vazelínu.
Zatím všechny akuvrtačky které jsem rozebíral měly stejné provedení. I ty 2 rychlostní.
Baterfly

Příspěvek od Baterfly »

Jednu Boschku jsem měl v ruce v servisu a vypadala jinak. Jen takovy kompaktni valec ale neměl jsem čas to studovat. Tady jsem to měl komplet rozebrane a na soustruhu si nechal navrtat do hřídele novou díru na kardan a zkrátit o ten závit na sklíčidlo. Závity jsem nedělal to si udělali červíci sami. Kolik je zašroubavat zjistíš tím že tam dáš ten prstenec a pak nasadíš motor a šroubuješ dokud se nezačne zvedat víko s motorem. Chce to tam nechat malou vůli aby ten prstenec nebyl domáčknut natvro na víko co drží motor. Prstenec má menší průměr jak je díra v které je a asi se sám centruje proti pastorkům. To je moje teorie proč to není bez vůle a třeba to mít vůli nemá, ale jak to má být správně nevím. Jen mě mrzí že jsem zničil sklíčidla abych získal ty vnitřky se závitem, když nakonec jsem to udělal jinak. Ještě by asi mělo smysl vyměnit ty plastový kolečka za kovový ale to by musely padnout za vlast asi další dvě převodovky.
Kdyby někdo věděl kde se dají sehnat pastorky 9Z v M0,7 tak bych mu byl moc vděčný.
Jinak na mrše probíhá perestrojka tak až se to bude rýsovat tak to nafotím. :roll:
Baterfly

Příspěvek od Baterfly »

Tak tady je pár fotek dalších úprav. Předek bude vyčištěný takže teď budu moci postavit i předlohu bez čumáku, ale zatím je to o tom starým Krazu. :D

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek Obrázek

Obrázek
Malá okupace mého pracoviště. :lol:
Střelec

Příspěvek od Střelec »

:?: :?: Máš už nějaký výchozí tvar karoserie??
Baterfly

Příspěvek od Baterfly »

Střelec píše::?: :?: Máš už nějaký výchozí tvar karoserie??
Na 255 mám skoro přesný a zbytek podle fotek. Ale je to dost dilema, co postavit. Napadá mě myšlenka postavit víc rámů s kabinou a přehazovat na tom jenom nápravy a elektroniku. Což by bylo s těmi úpravami co dělám teď bez problémů. :lol: :lol: :lol:
Baterfly

Příspěvek od Baterfly »

Obrázek Obrázek Obrázek
Baterfly

Příspěvek od Baterfly »

Ahoj, myslel jsem si že o prázdninách bude více času na stavbu, ale skutečnost je taková že je ho jěště míň něž normálně. Tak aspoň malá aktualizace. Ta největší zněna co nastala je že došlo ke změně předlohy která více odpovídá rozměrům podvozku. Vím že dost lidí se těšilo na další ruské auto a že je zklamu. Bude to zatím další MB Unimog 1200. :D
Testy pohonu s A123 dopadly velmi dobře. Odběr motorů je na plný plyn na stojanu do 3A, když podržím kola tak vyleze do 5A, ale kola se moc udržet nedaj protože to je moc silný. Čas chodu na jedno nabití 4SA123 je asi 50 minut. Jediný problém je s vypínáním reglu, pří nastavení vypínacího napětí na 3V dojde dřív k odběru 2000mAh než k poklesu napětí článku na 3V. Tak ještě zkusím dát vypínací napětí na 3,2V na článek. Není však problém jezdit na čas nebo wattmetr. Zatím ale je regulátor v reklamaci protože se asi zbláznil soft a vypíná to motor při odběru nad 0,1A.

Obrázek Obrázek Obrázek
CBL
Junior člen fóra

Re: U 1200 1/8, MRCHA, leze

Příspěvek od CBL »

parádny podvozok a páči sa mi to vyriešenie pohonu :D ..
dufam ze aj ja nieco take raz postavim
MAN 4X2 1:10 80% dokončené
Futaba attack 2er 2kanal
nosram hawk reverse
permax 600 7.2V
pajero- tamiya cc-01
Střelec

Příspěvek od Střelec »

Také doba chodu 50.min.je velice dobrá.To se musí nechat.
Baterfly

Příspěvek od Baterfly »

Tak regler je doma a opravený. Došlo k přetížení obvodu BEC. Byla tam nějaká chyba. Už se mi podařilo i korektně naprogramovat parametry regulace a podvozek se dost zpomalil. Těch 50 minut chodu je na stojanu v ma plný plyn. Teď došlo k snížení výkonu jak přes regulaci tak i na vysílači, tak uvidíme jak se to bude chovat v terénu. Začal jsem pomaly osazovat rám kabinou a dalšími drobnostmi. Nádrže jsem posunul na prostředek mezi kabinu a zadní nápravu, tak to už vypadá trošku líp. Ještě najít nějakou vhodnou kombinaci barev a můžeme natírat.

Obrázek Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek Obrázek
PAPAN
Senior člen fóra

Příspěvek od PAPAN »

Hezky s tím hejbeš. :) Doufám že se v brsku utkáme na trati. -wink
Odpovědět