PŘEVODOVKY a OZUBENÁ KOLA

Návody a rady pro stavbu, postupy, materiály, zkušenosti.
Odpovědět
vidlator

šnekový převod

Příspěvek od vidlator »

nevíte někdo kde koupit levně šnek s kolem? u teatechnik mají modul 1 šnek za 568kč a kolo 778kč nevíte o levnějších?
Roman
Expert fóra

šneky

Příspěvek od Roman »

Snad by mohl líp poradit administrátor - Honza, jeho liazka jede tuším taky na šnekách. Já mám na své kačce šneky sehnaný díky známýmu-zbytky z nějaké zakázkové výroby , ani neznám jejich původ. Je to nějaká speciálka - dost jemnej modul. Jinak vím , že šneky ještě prodává Matis (http://www.matis.cz) a taky pan Šátek , ale ty jsou spíš pro mašinky HO. Pokud se něco dozvíš , tak se taky rád obohatím - a opačně :wink:
HonzaP
Občasný přispěvatel fóra

Re: šneky

Příspěvek od HonzaP »

Roman píše:Snad by mohl líp poradit administrátor - Honza, jeho liazka jede tuším taky na šnekách........
Já mám šneky taky od známého ze starých motorků, takže tudy cesta nepovede :?, ale zahlédl jsem něco v modelářském katalogu od Conrada a teď mě tak napadá sehnat na vrakovišti motorek ze stěračů. Tam se snad používá také šnekový převod (tedy alespoň dříve se používal)
j.p.m
Klub RC Truck Trial Praha

Příspěvek od j.p.m »

Ahoj. Chtěl bych jenom upozornit, že většina firem uvádí ceny bez DPH. Myslím že Teatechnik nejsou výjimkou, proto je zapotřebí připočítat ještě 19 %. Šneky ze stěraču jsem chtěl taky použít, ale většinou je to kombinace plastu a kovu. Sám jsem to nakonec vyřešil tak, že jsem si šneky nechal udělat na zakázku. Cena je sice trochu vyšší, ale jsou perfektní a již jsou plně prověřeny v modelech. Pokud by byl zájem, mohl bych je zajistit.
j.p.m
j.p.m
Roman
Expert fóra

šneky

Příspěvek od Roman »

Stěrače už jsem taky zkoumal - povětšinou šnek vyhovuje , ale kolo je moc velký (mluvím ted o škodováckejch) je sice i spousta jinech značek, ale je u nich právě ten problém , že jsou kombinace plast - kov . Taky je dost nevýhoda , že se hrozně rychle mění - co dnes seženeš třeba na vrakáči , nebo v prodejně , zítra už nemusí být a předělávat pak celou skříň ........ :shock: - hrůza !!! Mám ještě v záloze jeden tip - dokud ho ale neodzkouším, tak bych to radši nešířil. Dám vědět.
Ještě prosím j.p.m. - za kolik jsou ty vaše ??? (průměrně, nebo seznam ,pokud máte) Díky
j.p.m

Příspěvek od j.p.m »

Šnekový převod jsem ochoten nechat za výrobní cenu, což je 1200,- Kč. Opakovatelnost výroby je zajištěna.
j.p.m
j.p.m
vidlator

Příspěvek od vidlator »

Díky všem zkusim vrakoviště když něco zbyde dam vědět.
Adam6600
Junior člen fóra

Příspěvek od Adam6600 »

Zdravim, chci si taky stavět trial a potřeboval bych vědět jakým způsobem máte řešenou tu rozvodovku s redukcí a jestli by mi někdo neposkytl nějaký výkres? Předpokládám když jsou vlastní výroby, že ozubený kola jsou z řetězů Olomouc! :lol:
Lukas
Junior člen fóra

Příspěvek od Lukas »

Ja mam na svem MB rozvodovku s prevodem 3,5:1 a dohromady s Tamiya prevodovkou je to hodne velkej prevod a speed 600ECO tomu dava poradnej vykon. Ozubeny kola sem koupil v TEA technik a to modul 1 a jedno kolo ma 13 zubu a druhy 24zubu. Obe kola sou sire 15mm a ty sem pak rozrizl na dve 6mm siroky. Obe kola staly 103,- Kc.
Adam6600
Junior člen fóra

Příspěvek od Adam6600 »

A co takhle vícestupňová rozvodovka s redukcí??? :D
Lukas
Junior člen fóra

Příspěvek od Lukas »

No prave. Ja tam mam 3 stupnovou prevodvku z trucku od Tamiye a na ni tu pridavnou. A je to mazec. Trha to poloosy a jezdi to aji dostatecne rychle.
Adam6600
Junior člen fóra

Příspěvek od Adam6600 »

No jo, ale já jsem myslel jako hlavní převodovka od Tamiye (3stup.) a k tomo ještě rozvodovka s redukcí třeba 2:1 a 1:2!!!
rcrogi
Junior člen fóra

Příspěvek od rcrogi »

Vieš si tú rozvodovku s redukciou vyrobiť? Ono celá táto kategoria je vlastne o kompromise medzi nápadom, myšlienkou a možnosťou realizácie za rozumných finančných podmienok.
Igor
Mini-T, M18, FG Marder 1:6,
Lukas
Junior člen fóra

Příspěvek od Lukas »

Tady se me furt nechape. Mam tam motor , na nem 3 stupnova prevodovka, na ni rozvodovka s prevodem 3,6:1 a z ni je to pres kardany na napravy.
Doufam ze uz sme se domluvily :lol:
A presne tak jak psal "rcrogi" de o tvoje technicky moznosti
Adam6600
Junior člen fóra

Příspěvek od Adam6600 »

No prostě že v autě budou dvě převodovky, jako např. pan A. Papoušek u své osmikolky.
rcrogi
Junior člen fóra

Příspěvek od rcrogi »

Chlape chceš stavať pomerne zložité auto a nemáš jasno v technických pojmoch. Ak môžem odporučiť tak dobre popozeraj články o stavbe modelov, prezri stránky tunajších "GURU" trialových stavieb, naštuduj trocha teoriu a názvoslovie. Potom sa pusti do prestavby nejakého jednoduchšieho modelu na trial a ako bombonik na záver si nechaj stavbu TATRa alebo nejakého iného špecialu.
Igor
Mini-T, M18, FG Marder 1:6,
Tatrovák

Příspěvek od Tatrovák »

Zajímavé čtení,já se chci také pustit do stavby tatry,ale mohl by mi někdo říct,zda se dá sehnat i npř. dvoukvaltová převodovka s neutrálem.dík
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

rcrogi píše:Chlape chceš stavať pomerne zložité auto a nemáš jasno v technických pojmoch. Ak môžem odporučiť tak dobre popozeraj články o stavbe modelov, prezri stránky tunajších "GURU" trialových stavieb, naštuduj trocha teoriu a názvoslovie. Potom sa pusti do prestavby nejakého jednoduchšieho modelu na trial a ako bombonik na záver si nechaj stavbu TATRa alebo nejakého iného špecialu.
Ja si osobne myslim ze vacsina ludi co sa tomuto venuju su laici, a zakladne veci riesia len tak odoka. Veci zo strojariny a z motorovych vozidiel, potrebnych pre stavbu modelu Trucktrialu, su pre nich nezname. Niektore stavby modelov su fakt dobre ale vsetky maju jednu spolocnu vec, a to ze su urobene na kolene bez akehokolvek navrhoveho vypoctu a naslednej pevnostnej kontroli. Proste to bude dobre to musi vydrzat. Nieze by som to neako kritizoval, je to vec nazoru, ale nieco vyrobit neznamena to vytocit na sustruhu a pod. Ale nikto nieje dokonaly. Dik Jano :wink:
Aleš Papoušek

Příspěvek od Aleš Papoušek »

Tatrovák píše:Zajímavé čtení,já se chci také pustit do stavby tatry,ale mohl by mi někdo říct,zda se dá sehnat i npř. dvoukvaltová převodovka s neutrálem.dík
Dvourychlostní převodovku s neutrálem vyrábí j.p.m je na http://www.sweb.cz/j.p.model/prevodovka/menu.htm , další info je http://forum.rc-trial.com/viewtopic.php ... sc&start=0

Aleš
Adam6600
Junior člen fóra

Příspěvek od Adam6600 »

Čim řežete ty ozubený kola napolovinu??? Pilkou na železo nebo "já nevim" na soustruhu :?:
Odpovědět