osvětlení

Baterie, nabíječky, RC soupravy, regulátory a další..
Flare
Administrátor

osvětlení

Příspěvek od Flare »

Zdravím, používáte někdo na zapínání světel na modelu přes vysílačku tento http://www.s-hobby.cz/rctruck/stranky/262x0.htm obousměrný spínač nebo něco jiného třeba levnějšího? A nebo jen přes vypínač přímo na modelu?
Lukas
Junior člen fóra

Příspěvek od Lukas »

Co se tice osvetleni tak si vsechno delam sam a nic nekupuju. Budu to spinat pres vysilacku a udelam si k tomu spinaci modul co vysel v RCR 5/2003. Kamos ho ma odskousenej a vali perfektne. A kdyz ho trochu predelas tak s tim muzes spinat pres proporcionalni kanal tak pet veci ale v urcitym poradi za sebou coz je trochu nevyhoda. Ale pri vhodnem zpojeni osvetleni to nevadi.
Ten obousmerny spinac jak davas odkaz budu taky zkouset, ale nevim zatim kdy.
Flare
Administrátor

Příspěvek od Flare »

Lukas píše:Co se tice osvetleni tak si vsechno delam sam a nic nekupuju. Budu to spinat pres vysilacku a udelam si k tomu spinaci modul co vysel v RCR 5/2003. Kamos ho ma odskousenej a vali perfektne. A kdyz ho trochu predelas tak s tim muzes spinat pres proporcionalni kanal tak pet veci ale v urcitym poradi za sebou coz je trochu nevyhoda. Ale pri vhodnem zpojeni osvetleni to nevadi.
Ten obousmerny spinac jak davas odkaz budu taky zkouset, ale nevim zatim kdy.
No moc nic jineho jsem hotoveho nenasel, dva nezavisle okruhy asi staci, aspon pro moje potreby.
Lukas
Junior člen fóra

Příspěvek od Lukas »

Vsak pokud se ti nechce nic stavet a potrebujes jenom dva okruhy tak by to mehlo stacit. Kdybys chtel neco vic tak musis vyrobit.
Aleš Papoušek
Klub RC Truck Trial Praha

Příspěvek od Aleš Papoušek »

Koukni třeba na tohle http://www.volny.cz/bel/SPIN5K-T.htm , případně na ostatní spínače od BELa. Já osobně jsem zkoušel SPIN7A a SPIN2x5A a jsou vyhovující.
Aleš
Adam6600
Junior člen fóra

Dotaz

Příspěvek od Adam6600 »

Zdravim. Chtěl bych se zeptat co potřebuju pro připojení osvětlení (LED) na 3. kanál přijímače :?:
Lukas
Junior člen fóra

Příspěvek od Lukas »

Servokonektor, kousek dratu, odpurek, smrstovacku, sikovny ruce a pajku. :lol:
Flare
Administrátor

Příspěvek od Flare »

Lukas píše:Servokonektor, kousek dratu, odpurek, smrstovacku, sikovny ruce a pajku. :lol:
Mno a ten spinac, ja nakonec sel do toho dvouokruhoveho a je super a malej.
Adam6600
Junior člen fóra

Příspěvek od Adam6600 »

Tak to bych všechno měl a už jsem to i zkoušel, ale moc se tomu nechtělo. Když na ten kanál připojim servo tak v pohodě pracuje (pozice: plná levá a plná pravá), ale když připojim LED na jeden plus a jeden minus tak se nic neděje a když na druhej plus tak svítí naplno nebo trochu míň!!! :?
Lukas
Junior člen fóra

Příspěvek od Lukas »

Ted me opravte jestli se milim, ale ty ledky co se zapojujou primo do primace (prodava se to i jako slozeny) tak sou tam v servokonektoru zapojeny na cervenej a cernej (podle barvy dratu od serva) a zlutej (ridici) je nezapojenej. A na ten ridice (signalovej) bych to moc nedaval aby to nesprovodilo koncovej zesilovac signalu v primaci z funkcniho sveta (byl by pretizenej). A musis si ty odpory spicitat podle zapojeni diod (BEC ma 5V).
Adam6600
Junior člen fóra

Příspěvek od Adam6600 »

Pro informaci mám RC soupravu Hitec Aggressor 3 FM (http://www.rcauta.cz/inshop/scripts/Det ... kat=HI1020) a spínač 3. kanálu není dvou ani tří polohový, ale pouze tlačítko. Nemůže být problém v tom :?:
Flare
Administrátor

Příspěvek od Flare »

Lukas píše:Ted me opravte jestli se milim, ale ty ledky co se zapojujou primo do primace (prodava se to i jako slozeny) tak sou tam v servokonektoru zapojeny na cervenej a cernej (podle barvy dratu od serva) a zlutej (ridici) je nezapojenej. A na ten ridice (signalovej) bych to moc nedaval aby to nesprovodilo koncovej zesilovac signalu v primaci z funkcniho sveta (byl by pretizenej). A musis si ty odpory spicitat podle zapojeni diod (BEC ma 5V).
Ano presne, bere si to jen + a -, zlutej je prazdnej.
Adam6600
Junior člen fóra

Příspěvek od Adam6600 »

Myslíte že by tomu pomohl ten spínací modul? Nemáte náhodou někdo to schéma z časáku v elektronické podobě?
Lukas
Junior člen fóra

Příspěvek od Lukas »

Jestli chces tak ti ho muzu oskenovat. Je to jednokanalovy spinac od pana Cerneho (ale ted si nevzpomenu na adresu na jeho web) a je to z RC revue. Po mensi uprave se z neho da udelat dvoukanalovej spinac a vice. Pozity sou hlavne SMD soucastky takze je malej.
Adam6600
Junior člen fóra

Příspěvek od Adam6600 »

Jestli byste byl tak hodný a oskenoval mi to, bylo by to super. :lol:
rcrogi
Junior člen fóra

Příspěvek od rcrogi »

Tu je odkaz na stránku p. Černeho http://www.volny.cz/michal.cerny/
Igor
Mini-T, M18, FG Marder 1:6,
Adam6600
Junior člen fóra

Příspěvek od Adam6600 »

Ale na tech stránkách neni schéma. Byl by tedy někdo tak ochotný a oskenoval mi to schéma z časopisu (adam.polacek@seznam.cz) ? Dík :wink:
Lukas
Junior člen fóra

Příspěvek od Lukas »

Jak sem ti slybil tak sem dnes ucinil. Mas to na emailu (trvalo to tak dlouho ze mam uredni dny az od ctvretka :lol: pac driv nemam cas). Tak hodne stesti pri stavbe.
Adam6600
Junior člen fóra

Příspěvek od Adam6600 »

Díky za to schéma. :D Já taky teď nemám moc času takže nevim kdy se do toho pustim! To rozšíření asi nebudu dělat, myslim že mi bude stačit tohle. PS: elektroniku se teprve učim :D
Adam6600
Junior člen fóra

Příspěvek od Adam6600 »

Nevíte někdo jestli se nedají koupit ty objímky na reflektory (http://www.s-hobby.cz/rctruck/stranky/index.html) někde v Praze?
Odpovědět