Proč se nesmí lepit gumy

Návody a rady pro stavbu, postupy, materiály, zkušenosti.
Odpovědět
upír
Nováček na fóru

Proč se nesmí lepit gumy

Příspěvek od upír »

Nevíte někdo proč se nesmí lepit gumy na disky u twin detonatora ?
Kdyby neprokluzovali tak bych s ním vyjel o hodně větší stoupání.
Případně kdybych je nalepil co bych pokazil díky za odpovědi.
Lukas
Junior člen fóra

Příspěvek od Lukas »

A to jako pisou v manualu? Ja si lepim gumy na vsech autech.
upír
Nováček na fóru

Příspěvek od upír »

Lukas píše:A to jako pisou v manualu? Ja si lepim gumy na vsech autech.
Jo je to tam tak napsaný a ještě zdůrazněný velkým obrázkem.
Lukas
Junior člen fóra

Příspěvek od Lukas »

Tak sem se koukal na manul a fakt to tam je. Ale je me to divny. Jediny rozumny vysvetleni co me ted napada, tak ze tim chcou dosahnout toho, aby se v kole pri zaseknuti pneumatiky o prekazku protocily disky a zabranilo se tak poskozeni elektroniky (spalenej motor nebo ten jejich super manualni regulator :lol: ). Takze bych ty kola prilepil.
upír
Nováček na fóru

Příspěvek od upír »

Lukas píše:Tak sem se koukal na manul a fakt to tam je. Ale je me to divny. Jediny rozumny vysvetleni co me ted napada, tak ze tim chcou dosahnout toho, aby se v kole pri zaseknuti pneumatiky o prekazku protocily disky a zabranilo se tak poskozeni elektroniky (spalenej motor nebo ten jejich super manualni regulator :lol: ). Takze bych ty kola prilepil.
To máš asi pravdu to nezávislý topení by určitě zhořelo při větší zátěži, ani jsem neměl odvahu to použít a dal sem tam normální regl, ten má tepelnou pojistku takže by to mělo být v pohodě, takže jdu lepit, snad se mě potom nezkroutí poloosy nebo se mě nevylámou zuby v převodovkách.
Microm
Nováček na fóru

lepeni

Příspěvek od Microm »

Zdravím
Když jsem si pred cca čtyřmi měsíci pořídil Twin Detonatora...
A po několika jizdach přišel na to že se mi protáči disky..i ptřeba při prudkem rozjezdu..tak jsem se zašel zeptat tam co jsem to koupil...Nejprve na mne koukali..Tvrdily že se gumy vždy lepi!A nahodou meli jeden kousek..ta se podívaly do manualu a tam opravdu bylo napsane NELEPIT.Pravdepodobne z tech duvodu prodlouzeni zivotnosti...
Na to mi poradily abych si poridil Öboustrannou samolepici pasku na koberce...je tenka...poslechl jsem a koupil..po nalepeni prvniho kola jsem skusil zda drzi...k memu udivo okamzite povolilo...Respektive vůbec nedrželo!Tak jsem vytahl posuvku a zmeril prumery a dosel k zaveru ze ta paska cca 0.2mm tlusta nevyplni prostor cca 1.2- 1.5mm :o))
A tak jsem nelenil a bezel koupit silnejsi..ta ma o neco vic..myslim že kolem 2mm...
ale mam ji tam mam vic jak tri mesice..a porad drzi...Takze bych doporucil tohle nez to nalepit na tvrdo Vterinakem! 8)
Minimax
Klub RC Truck Trial Praha

lepení

Příspěvek od Minimax »

my jsem se nad lepením vůbec nepozastavovali a jak je zvykem z klasické desetiny jsem je hned přilepili. Sice bodově, ale přilepili, protože jinak to nikam nevyjede. Za cca půl roku provozu zatím žádný problém vidět ani slyšet není.
Jinak návody se přece čtou až selžou všechny pokusy...
Microm
Nováček na fóru

Příspěvek od Microm »

Jasne...jen ze jsem mel stejny problem..Tak jsem prispel troskou do mlýna...Jinak jsem proti vam uplny amater...
NeedFear
Občasný přispěvatel fóra

Příspěvek od NeedFear »

Zdar ...tiez som mal then problem s pretacajucimi diskami...rozmyslal som aj prilepit sekundovym ale prisiel som na lepsi sposob...Vyzul som gumu a na disk som nalepil lepiacu pasku(izolacku sirky disku) na hrany kde sa guma drzi v disku...po obuti sa izolacka zvlni a nepusti gumu pretacat sa....dufam ze som tymto niekomu kto nechce lepit gumy ako ja pomohol :D
NeedFear
Odpovědět