regulator pro dva motory

Baterie, nabíječky, RC soupravy, regulátory a další..
upír
Nováček na fóru

Příspěvek od upír »

Lukas M píše:Jaký regulátor mám dát do Twin Detonátora, je tam jen mechanický a na dva motory je to prý dost blbý. V prodejně mi radili že stačí elektronický zhruba za 1000-1500 Kč
Mám naprosto stejný problém, taky mám Twin Detonátora (zatím někde na poště) a pokusím se tam dát regl V4 GM co mám ze silníčního podvozku a uvidím co to udělá snad to ty stavebnicový motory utáhne když mají odběr 10 A akorát mě není pořád jasný který zapojení je lepší, jestli to paraelní nebo seriový zatím se k tomu tady nikdo nevyjádřil, kromě toho odkazu ze kterýho jsem toho taky moc nevyčetl.
Lukas
Junior člen fóra

Příspěvek od Lukas »

Tak kdyz se k tomu nikdo nema tak se vam k tomu vyjadrim.
Mas moznost zapojit motory seriove:
+ mensi odber proudu, dyl vydrzis jezdit, slabsi regulator staci
- pri zatizenym jednom motoru se ten nezatizenej zacne protacet a zatizenej netahne, motory jedou na polovicni vykon (na kazdym je polovicni napeti baterie)

a nebo paralelne
+ motory bezi v pohode furt bez ohledu na zatez
- vetsi odber proudu a tim padem kratsi jezdeni, musis mit silnejsi regulator

todle sou tak nejdulezitejsi rozdily mezi zapojenima, pak musis zvazit jaky motory pouzijes a podledruhu zapojeni a motoru musis zvolit vhodny regulator.

Pr. mam dva motory do serie speed 500, pri 7,2V odber pri maximalni ucinosti 12A, pri zkratu je tam spicka 50A, sou tam dva ale regulator staci tak 30A trvale (kuli rozjezdu)

kdyz to samy zapojim paralelne musim na stejny motory pouzit 60A regulator (musi to utahnout trvale)

doufam ze to takhle staci
Lukas M

Příspěvek od Lukas M »

Jasně diky moc
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Taky díky teď už je mě to jasný, když se mě bude přehřívat regl tak to prostě přepojím sériově a bude po přehřívání. To jsem potřeboval vědět.
PvvS

Příspěvek od PvvS »

Mohli by ste mi poradit jaky regul pouzit na tohle
Obrázek
Je tam 2*Speed 400 (na stredni a zadni naprave jeden) Tusim 7,2V . Zprevodovany do pomala. Vaha okolo 10-15kg. Napajeni z olovenyho akecu 12V (asi vymena motoru za vyssi napeti) . Nepozaduju nic moc, jenom aby se to sneslo s prijimacem Hitec 2kanal a servem Gigaline Jumbo (tusim 8kg) Regec hitec spusobil vychyleni serva na jednu stranu bez moznosti jeho ovladani.
Lukas
Junior člen fóra

Příspěvek od Lukas »

Tady na todel uaticko by sem ti doporucil nakej silnej regulator co dokaze utahnot ty dve 400 stovky zapojeny paralelne, mozna by bylo lepsi je vymenit za 500 (de o to jak s tim ty 400 zapasi), napajeni z olova je dobra vec ale musis si koupit regulator kterej vydrzi vic jak 8smi clankovi baterky (delaji se regulatory do 14 clanku coz dava +/- 20V pri plnem nabiti kdyz pocitam 1,4V na clanek). S tim servem sem se uz taky setkal a to kdyz bylo napajeny z jine baterky jak primac a nebyly propojeny minusovy kabeli od baterek (kuli rozdilu nulovenho potencialu baterii to dela problem servu rozpoznat vstupni ridici signal z primace).
Tak doufam ze sem ti v tiom neudelal moc zmatek. :lol:
PvvS

Příspěvek od PvvS »

no asi uz mam BEL 32A a delalo to i kdzy to bylo napojeny na jednu baterku
pac prijimac je napajenej ze serva.
Lukas
Junior člen fóra

Příspěvek od Lukas »

Ted me oprav jestli se mylim, ale ze serva se prumac napajet neda. A jestli to dela i kdyz je primac napajenej z BEC stabilizatoru regulatoru a serva sou napajeny z primace, tak by sem hledal pricinu v ruseni ridiciho signalu. To muze byt bud od motoru (nejcasteji) a nebo pak bude treba si pohrat trochu s rozmistenim elektroniky. Kdybys potreboval osobni konzultaci tak me nandes na RC Truck show na Svazne. Pokud budes mit zajem tak me musis dat vedet at vim ze te mam cekat.

No jak sem se koukal na ty obrazky toho tviho trolejaku, tak tam mas celkem chaos v dratech a urcite by to chtelo dat tomu trochu kulturu (hlavne oddelit silovy vedeni od signalovich). bude tam asi problem v EMC (elektromagneticka kompatibilita). Pokud sis tu elelktroniku delal sam tak ti asi moc neporadim pac o tom budes vedet vic.
PvvS

Příspěvek od PvvS »

mno tohle je 8kilovy servo, ktery ma jak klasicky drat k prijimaci na rizeni, tak jeste i druhy na napajeni , Samotny servo je napajeny odobnyma kabelama jako sou k motoroum (dutinka cep)

No tam ja asi nebudu , pokud vim bude tam kolega Bures s jeho 22Tr. ja pokud to stihnu , tak budu jezdit v technickym muzeu v reckovicich. Elektrika je uplne pryc, je udelana druha
zde ve stavu trhani a redratizace
http://forum.svetmhd.net//files/foto_1_486.jpg
Lukas
Junior člen fóra

Příspěvek od Lukas »

Jak tam pises ze to servo ti uhyba na jednu stranu a neda se ovladat, tak na jakou stranu se vychyli? Jestli do leva tak to bude znamenat ze neni pritomen pouzitelny ridici signal z prijmace (zlutej kabel). A jestli mas do primace vedeny dva draty (signal a zem) tak by to nemelo delat. Mozna by pomohlo kdybys nakreslil a schema zapojeni a poslal me ho.
PvvS

Příspěvek od PvvS »

do prijimace sou na jednym veden y3 a na druhym 2. Delalo to pouze s pripojenym regulatorem a jiny serva na to nemely vliv. jelikoz mely stejnej syndrom 2 rozny prijimace(2-4 kanal) tak si spis myslim ze se to nesneslo s regecem Bez nej to beha nadherne.
Lukas
Junior člen fóra

Příspěvek od Lukas »

To se bohuzel obcas taky stava.
PvvS

Příspěvek od PvvS »

Tak je tam ten BEL32A a problemy zmizely v okamziku, kdy sem vyhodil cervenej (napajeci) kabel v kablu od regecu. Staci mu zem + data. A servo je potichu
Odpovědět