Man 8x8 1:10 projekt

Představení vašich modelů, fotografie ze stavby a ježdění.
Zamčeno
Roman
Expert fóra

Re: Man 8x8 1:8 projekt

Příspěvek od Roman »

Nó a už se pomalu dostáváme tam kam potřebujeme - záložní akumulátor. Pokud tedy společně vymyslíme dostupný záložní akumulátor s dostatečnou kapacitou jímámí , tak pak můžeme vyházet všechny ty zbytečnosti kolem jako je motor , alternátor (potažmo dynamo) nádrž a tak podobně , nabijeme ho na nabíječce a jsme tam kam celou dobu směřujeme u 1:8 Elektry se 600 Eco
David
Senior člen fóra

Příspěvek od David »

Flare plně ti rozumím ale sežeň mi akku pack který mi to na nějakou expedici nebo procházku s modelem bude stačit. Vím že bych tam mohl dát 10 těch akku packů a tím zvednout váhu cca o 10kg ale představte si tu dobu nabíjení. Spalovák na pohon celýho modelu tam nechcu z toho důvodu že to je drahej provoz. A jako nejjednoduší řešení mě napadlo tam dát to dynamo.
Naposledy upravil(a) David dne 11 bře 2009 16:02, celkem upraveno 1 x.
David
David
Senior člen fóra

Příspěvek od David »

Romene to samý co jsem napsal Flaremu sežeň mi takovej. :wink:
David
Roman
Expert fóra

Příspěvek od Roman »

Už jsi se zkoušel mrknout na to Tamiya forum do sekce Ofroad-Expedice jak jsem ti doporučoval a dával odkaz ?? nikde jsem tě tam v uživatelích nezahlíd :?
Myslím , že tam by ti kluci poradili co se týká výdrže akupackú (hrozný slovo) prostě zdvojování sad baterek a ježdění expedice.
Já tyhle věci zatím moc nezkoumal, ale asi mne to taky čeká :roll:
David
Senior člen fóra

Příspěvek od David »

No ještě ne a kde s mi to dával ten odkaz já to né a né najít.
David
Flare
Administrátor

Příspěvek od Flare »

David píše:Flare plně ti rozumím ale sežeň mi akku pack který mi to na nějakou expedici nebo procházku s modelem bude stačit. Vím že bych tam mohl dát 10 těch akku packů a tím zvednout váhu cca o 10kg ale představte si tu dobu nabíjení. Spalovák na pohon celýho modelu tam nechcu z toho důvodu že to je drahej provoz. A jako nejjednoduší řešení mě napadlo tam dát to dynamo.
Není jednodušší řešení třeba gelová baterka z motorky nebo auta? Kapacity baterek jsou v desítkách Ah, což je proti násobkům packů jistě rozdíl.
/Flare

Klub RC Truck Trial Praha (http://www.rctrucktrial.cz)
David
Senior člen fóra

Příspěvek od David »

Flare píše:Není jednodušší řešení třeba gelová baterka z motorky nebo auta? Kapacity baterek jsou v desítkách Ah, což je proti násobkům packů jistě rozdíl.
No to by bylo ale rik mi řekl když jsem s tou myšlenkou za ním přišel tak mi řek že to má kapacitu jen asi 800mAh proto jsem tu myšlenku zavrhl a kolik taková gelovka váží.
David
PejaTruck
Expert fóra

Příspěvek od PejaTruck »

zrovna jsem to chtel napsat s tou gelovou baterkou.... http://www.gme.cz/cz/index.php?page=pro ... il=540-076 tady mas gelovou baterku 6V-12Ah, to by trebas tvuj problem vyresilo.......ja pouzivam ty to baterie k fotakum, ale s nizsi kapacitou, a doba nabijeni je sice vyssi, nekde okolo 16hodin, ale zase kdyz si vezmes tu vydrz a ty clanky bys poridil trebas dva, bylo by to schudnejsi nez se trapis se spalovakem a bylo by to bez nutnosti presnosti (ikdyz podle mych zkusennosti i u aut je presnost potreba, sice si nemusis hrat s vyvazenim levy a pravy strany, ale zase kdyz udelas diru prumer 11mm na lozisko o prumeru 10.99mm uz to nebude takovy, lozisko nebude poradne drzet)......
Petr Janeček
Rozestavěno (1:10): Tatra 813 8x8
Dokončeno (1:10) Vybavení dílny

One machine can do the work of fifty men. No machine can do the work of on extraordinary man. - Elbert Hubbard
David
Senior člen fóra

Příspěvek od David »

Díky za odkaz do GM Elektronic se podívám zítra po škole máme ten jeji shop pár metrů od školy.
David
Roman
Expert fóra

Příspěvek od Roman »

Odkaz na tamyia forum - bylo to v tvém tématu o bugyně ve Stavba modelů - tam jsi poprvé vyslovil myšlenku expedice :
http://forum.rc-trial.com/phpBB3/viewto ... ?f=1&t=747
CrashMaN
Junior člen fóra

Příspěvek od CrashMaN »

Davide ty chodis na sokolskou je to tak???
jestli jo tak se tam můžeme potkat...chodim tam taky
a do GM chodim celkem často....kvůli elektronice
David
Senior člen fóra

Příspěvek od David »

Aha Romane díky :D
David
SQD
Junior člen fóra

Příspěvek od SQD »

Gelovka je ideální, mám jí v OT (12V, 4.7Ah), snese hodně, nabíjí se přes noc a oproti normálním akumulátorům je cena velmi nízká. Jen je problém ve váze (ta moje má 1.5Kg) a prý oproti akumulátorům neumí moc tvrdý proud.
Ale zase mají tlakový pojistky, takže nebouchnou jako baterie. :lol:

A jen tam mimochodem 800mAh je blbost, gelovky jsou od 2Ah výš,..
rik
Senior člen fóra

Příspěvek od rik »

ja vym myslel sem něco jinyho
PAPAN
Senior člen fóra

Příspěvek od PAPAN »

Hlava mi to nebere??? Na jednu stranu Děláš na projektu za desítky tisíc Kč (dostatečně účinný motor, alternátor a dost složitá elektronika) a na druhou řešíš jak přestavit za darmo buginu na of-road místo toho aby sis jej koupil za pár tisícovek.

Nic ve zlém, raději místo planých řečí ukaž co umíš.
David
Senior člen fóra

Příspěvek od David »

S tou bygynou jsem to myslel jinak však se tam podívej a uvidíš a navíc tu bugynu chci jako první off model a navíc to plánuju jenom asi na měsíc práce. Toho Mana jak jsi si jistě už všiml plánuju dělat celkem aji do detailů a neplánuji tu práci na tom na měsíc ale spíš tak na půl až třičtvrtě roku a i to bude možná málo.
David
David
Senior člen fóra

Příspěvek od David »

Myslíte že bych mohl udělat podobnou konstrukci jako je http://forum.rc-trial.com/phpBB3/viewto ... 366#p12366 že by mi to vydrželo??? Jak dlouho budu cca fungovat na dvě tyto baterky http://reichard.cz/eshop/product_info.p ... ts_id=3275 ???
David
SQD
Junior člen fóra

Příspěvek od SQD »

David píše:Myslíte že bych mohl udělat podobnou konstrukci jako je http://forum.rc-trial.com/phpBB3/viewto ... 366#p12366 že by mi to vydrželo??? Jak dlouho budu cca fungovat na dvě tyto baterky http://reichard.cz/eshop/product_info.p ... ts_id=3275 ???
Celkem snadný počty,.. 2x 7Ah,.. tj 14 hodin při odběru 1A. Jinak elektrolišty jsou sice levný, ale potřebuješ ještě nápravy, kola ap. to už levné není,..
Robert Seltz
Senior člen fóra

Příspěvek od Robert Seltz »

No tak na toto se opravdu těším! U svého MANa asi začnu pracovat na hydrodynamickém přenosu síly, aby mě tady kolega technickým provedením nepředehnal.
MAN SX2000 8x8 (Připraven na letní sezónu 2085)
j.p.m
Klub RC Truck Trial Praha

Příspěvek od j.p.m »

Kolega by si hlavně měl sám ujasnit, jestli vůbec na stavbu takového modelu má, a to nemyslím jenom po stránce financí, ale také znalostí a technického vybavení. Zatím se snaží o přestavbu modelu a přitom sám nemá zcela jasno co vlastně chce. To se potom špatně radí, a rady které zde dostává moc nebere.
Ale jinak držím palce.

j.p.m
j.p.m
Zamčeno