Tatra 813 Kolos 8x8 1:10

Představení vašich modelů, fotografie ze stavby a ježdění.
Odpovědět
PejaTruck
Expert fóra

Re: Tatra 813 Kolos 8x8 1:10

Příspěvek od PejaTruck »

Jozef Dojčar píše:
Jaskl píše:Tak další pokrok je udělán..ted to jen postupně pomali začít montovat a bude se to rýsovat :)
Obrázek Obrázek
To vypadá jako budoucí napařovací žehlička
:wink:
:lol: :lol: :lol: :lol: obavam se, ze zanedloho uz ta zehlicka bude jen domecek plnej kolecek :lol: :lol: :lol: :wink:
Petr Janeček
Rozestavěno (1:10): Tatra 813 8x8
Dokončeno (1:10) Vybavení dílny

One machine can do the work of fifty men. No machine can do the work of on extraordinary man. - Elbert Hubbard
Jaskl
Junior člen fóra

Příspěvek od Jaskl »

Děkuji, děkuji :D
Taky sem nad tím přemýšlím , že to tak vypadá, ale skutečnost je úplně někde jinde a doufám, že ta práce za něco stála a bude to fungovat tak jak má :wink:
Rozestaveno (1:10) : Tatra 813 8x8
(1:10) : Cestovní auto 2wd
Slick7
Senior člen fóra

Příspěvek od Slick7 »

Jaskl píše:Tak další pokrok je udělán..ted to jen postupně pomali začít montovat a bude se to rýsovat :)
Obrázek Obrázek
Moc pěkná a čistá práce, ale hádám, že tohle je dělané na CNC, není tak? Jaký tam bude pneu?
TXT Tarantule, CB-MB Actros, T813 6x6TP, T816Tomeček Dakar, CC-01, AP-50, AP-32
Hanys
Expert fóra

Příspěvek od Hanys »

Jaskl píše:Děkuji, děkuji :D
Taky sem nad tím přemýšlím , že to tak vypadá, ale skutečnost je úplně někde jinde a doufám, že ta práce za něco stála a bude to fungovat tak jak má :wink:
To budeš mít řaditelnou tu sestupnou převodovku?
Hanys
rctruckercom@seznam.cz
http://www.rc-trucker.com
http://www.youtube.com/rctruckercom

"Není problém něco vyrobit, jen je potřeba nejdřív přijít na to jak...?"
Jaskl
Junior člen fóra

Příspěvek od Jaskl »

Moc pěkná a čistá práce, ale hádám, že tohle je dělané na CNC, není tak? Jaký tam bude pneu?[/quote]

Ano je to dělané na CNC to by byla jinak drbačka na klasice:-D
Nad pneu ještě pořád přemýšlím,ale asi tam bude dávat klasiky co mají všichni a nebo tyto
http://www.mz-racing.net/p1713-ax12010- ... tires-2ks/. Ale nejsem si jistý jestli toto
bude dobrá volba když to auto bude vážit 15kg :) Se ještě uvidí;)ještě není ani udělaný podvozek:-)
Jaskl
Junior člen fóra

Příspěvek od Jaskl »

Hanys píše:
Bohužel nebude řaditelná.je tak velká z duvodu toho,že je tam poměr 6:1.z duvodu toho že to auto bude asi važit asi 15kg...typuji..vše tam je železné a ne z hliniku než to mají ostatní...
JirkaW
Expert fóra

Příspěvek od JirkaW »

Loni jsem v Reichenswandu ?? fotil Zila Ronyho Bochmana, Je na fotogalerii. Jeho model jsem odhadoval na 17-20kg. Tu váhu už gumy samozřejmě neunesly. Rony to vyřešil bukovejma vložkama v pneumatikách. V autě dokázal ustřihnout i 6mm kardan. Jo a taky měl dost problém s řízením. Jinak ale všechny jeho velká auta jsou pěkný mastodondi se vším možným i nemožným vybavením.
JW
S2 MARO59-LOOPS Model - Kraz
P MARO59 - Unimog
S3 MARO59-LOOPS Model - ZIL 157
S4 MARO59-LOOPS Model - Fiat 690
S2 MARO59 - Bremach -
Jaskl
Junior člen fóra

Příspěvek od Jaskl »

JirkaW píše:Loni jsem v Reichenswandu ?? fotil Zila Ronyho Bochmana, Je na fotogalerii. Jeho model jsem odhadoval na 17-20kg. Tu váhu už gumy samozřejmě neunesly. Rony to vyřešil bukovejma vložkama v pneumatikách. V autě dokázal ustřihnout i 6mm kardan. Jo a taky měl dost problém s řízením. Jinak ale všechny jeho velká auta jsou pěkný mastodondi se vším možným i nemožným vybavením.
:D
Diky za dobrý typ ;-) bude se ještě určitě hodit.
Bohužel tam budu mít 6mm kardany.sem nepočítal stím, že to auto bude tak těžké abych to udělal na větší hřídele,
ale bude se to řešit tak, že se všechny hřídele po dokončení nechají zakalit a snad to zvladnou pak:D
jirka
Expert fóra

Příspěvek od jirka »

Jaskl píše:
Hanys píše:
Bohužel nebude řaditelná.je tak velká z duvodu toho,že je tam poměr 6:1.z duvodu toho že to auto bude asi važit asi 15kg...typuji..vše tam je železné a ne z hliniku než to mají ostatní...
Taky budu mít vše z oceli tak pak porovnáme váhy
TATRA 816 LIWA 8X8 VALNÍK - 1:10 - rozpracováno
PAPAN
Senior člen fóra

Příspěvek od PAPAN »

I já pomalu strácim iluze o předpokládané váze mé budoucí potvory. :wink: :D
Jaskl
Junior člen fóra

Příspěvek od Jaskl »

jirka píše:
Taky budu mít vše z oceli tak pak porovnáme váhy
Jo nebude problém ;-)
Jaskl
Junior člen fóra

Příspěvek od Jaskl »

Tak obávám se že budu muset dělat znovu ty (žehličky) z duvodu toho že budu mít malou díru v centrální rouře a Oz kolo tam bude veliké a bude drhnout...Tak tato rozvodovka bude k ničemu...:(
SQD
Junior člen fóra

Příspěvek od SQD »

Jaskl píše:Tak obávám se že budu muset dělat znovu ty (žehličky) z duvodu toho že budu mít malou díru v centrální rouře a Oz kolo tam bude veliké a bude drhnout...Tak tato rozvodovka bude k ničemu...:(
To je škoda. Ale neodpustím si poznámku. Jak se říká u nás v Čechách, všechno se jednou bude hodit (tobě, nebo někomu jinýmu). :wink:
Jaskl
Junior člen fóra

Příspěvek od Jaskl »

SQD píše:
Jaskl píše:Tak obávám se že budu muset dělat znovu ty (žehličky) z duvodu toho že budu mít malou díru v centrální rouře a Oz kolo tam bude veliké a bude drhnout...Tak tato rozvodovka bude k ničemu...:(
To je škoda. Ale neodpustím si poznámku. Jak se říká u nás v Čechách, všechno se jednou bude hodit (tobě, nebo někomu jinýmu). :wink:
Uvidí se jak to ještě dopadne...třebas to udrží a bude vše vpořádku.
A nebo se to jinak vymyslí... :D
Hanys
Expert fóra

Příspěvek od Hanys »

22 zubů modul 1 se do roury vleze, počítal jsi s jiným kolem?
Hanys
rctruckercom@seznam.cz

Jaskl
Junior člen fóra

Příspěvek od Jaskl »

Hanys píše:
22 zubů modul 1 se do roury vleze, počítal jsi s jiným kolem?
JO to vím že se tam dostane. ale já tam budu mít kolo s 24zuby, a to mi uslo :-D ale už to mám vyřešené...
Buď tam udělám zapich a nebo a to je spíš realnější tam dat vložku mezi rozvodovku a rozřiznu tu trubku...stěny
rozvodovek jsou široké 9,5 a 7mm..tak to tam udrží:)
Darkr
Senior člen fóra

Příspěvek od Darkr »

Zdravim všechny stavitele ,vaše výtvory jsou excelentni a rád bych se také pustil do tatry :) .Na netu jsem hledal nejaké plánky ale vědšinou sem našel jen obecné rozměry ,chtěl sem se tudíš zeptat jestli někdo nemáte plánek na 813 8x8 na (šasí,rozmery plonaprav nebo tak) předem dekuji za každou radu nebo plánek :) zatim se mejte a at se vám daří.
Případné odpovědi můžete posílat na J.Ferenc@seznam.cz
Hanys
Expert fóra

Příspěvek od Hanys »

Jaskl píše:
JO to vím že se tam dostane. ale já tam budu mít kolo s 24zuby, a to mi uslo :-D ale už to mám vyřešené...
Buď tam udělám zapich a nebo a to je spíš realnější tam dat vložku mezi rozvodovku a rozřiznu tu trubku...stěny
Udělal bych do té "žehličky" zápich a do něj vložil upravené čelo převodovky podle tohoto náčrtku: http://www.rc-trucker.com/photos/t813/jaskl.jpg
U 813 8x8 to není tak viditelný - má krátký rozvor 2. a 3. nápravy, ale konkrétně u mojí T138 4x4 je trochu problém s tím, že je centrální roura ze dvou kusů, šroubky to neudrží a prohýbá se to. Centrální roura z jednoho kusu skrz sestupnou převodovkou je jen z důvodu větší pevnosti části podvozku.
Hanys
rctruckercom@seznam.cz

Jaskl
Junior člen fóra

Příspěvek od Jaskl »

Hanys píše:
Jaskl píše:
Udělal bych do té "žehličky" zápich a do něj vložil upravené čelo převodovky podle tohoto náčrtku: http://www.rc-trucker.com/photos/t813/jaskl.jpg
U 813 8x8 to není tak viditelný - má krátký rozvor 2. a 3. nápravy, ale konkrétně u mojí T138 4x4 je trochu problém s tím, že je centrální roura ze dvou kusů, šroubky to neudrží a prohýbá se to. Centrální roura z jednoho kusu skrz sestupnou převodovkou je jen z důvodu větší pevnosti části podvozku.
Hej tož děkuji Ti za dost dobrý nápad ;-) toto mě vážně ještě nenapadlo...:-D
Dííík :wink:
Odpovědět