Možno to znie blbo (ale Som len amater)
Prečo je to auto dokončene len na 40%? uz ma cely podvozok aj karoseriu a aj jazdi.
podla toho ako by mala vyrerat moja liazka tak je dokoncene na 400%
Robert Seltz píše:Budu dělat novou sestupnou převodovku a koukal jsem na firmu T.E.A technik a mají i modul 0,7.Ten by mohl stačit co myslíte? Šířka i s nábojem 11mm což u modulu 1 je už 25mm. Celkem dobrá úspora místa.
Musím to předělat jednorychlostní aku. převodovka mě celkem deptá. Má cenu tam dát 3kvalt od Tamiye?Vydrží? Jinak jsem tak nějak počítal a převodový poměr jsem měl 192:1
192:1 to je celkovy prevod. pomer ci len pomer tej aku vrtacky?
A mohli by ste mi povedat dlzku tej prevodovky s osadenym motorom?
Myslim dlzku aku prevodovky aj s motorom aspon približne
Pořídil jsem si malinkej soustruh od Promy, tak sem si hned zkusil upravit ozubená kolečka z ruské vrtačky. Pastorek zmenšit na velikost velkého kola, ubrat na hřídeli. U velkého kola jsem hřídel vyrobil a musel použít stejné uchycení pomocí klínku. Bohužel na to nemám frézu tak to dopadlo tak jak to dopadlo. Drží to celkem fest, vše jsem nalisoval s přesahem tak uvidím provozem jestli budeme stříhat klínek či hřídel.
(strojaři musí prominout a pochopit moje "panelákové" vybavení a levé ruce :) )
Robert Seltz píše:Pořídil jsem si malinkej soustruh od Promy, tak sem si hned zkusil upravit ozubená kolečka z ruské vrtačky. Pastorek zmenšit na velikost velkého kola, ubrat na hřídeli. U velkého kola jsem hřídel vyrobil a musel použít stejné uchycení pomocí klínku. Bohužel na to nemám frézu tak to dopadlo tak jak to dopadlo. Drží to celkem fest, vše jsem nalisoval s přesahem tak uvidím provozem jestli budeme stříhat klínek či hřídel.
(strojaři musí prominout a pochopit moje "panelákové" vybavení a levé ruce :) )
Strojaři to pochopí (mluvím alespon za sebe :D ) hlavně, že sis poradil stím co máš doma :wink:
Rozestaveno (1:10) : Tatra 813 8x8
(1:10) : Cestovní auto 2wd
Jehly se prodávají samostatně, stačí říct v prodejně ložisek rozměr jehly (myslím 2,5x13,8 mm) a oni ti prodají třeba i jeden kousek.
legenda S2, podle data výroby
Tatra 815 4x4, Tatra 137 4x4,Tatra 813 8x8, Praga UV80 4x4,
ZIL 131 6x6, LIAZ 150.261, Unimog 1350L, ZIL 3910, URO F2, GAZ
Já jsem vždycky, na radu Aleše, používal jehly, ty jsem měl od VK-Ložiska, kde maj v dimensoru dobrý výběr jak průměrů tak délek...
A jehla z ložiska, to je takřka nezničitelná věc... (kdy se zvolí správně průměr)
Asi dvakrát se mi stalo že jehla praskla po délce, jako když rozřízneš rohlík.Ale jinak opravdu spokojenost.
A že by dříky vrtáků nepraskaly,tak o tom vím své, na namáhané věci bych je nikdy nepoužil.