Jsou vidět dráty, ne? :)Střelec píše:Hanys píše:..... motor náklaďáku a v něm schovaný elektromotor.. ....
Koukal jsem na ty fotky,nejsem si na 100% jist,ale určitě tam elektromotor je schovaný,že Pepo.
Tatra 815 NT 6x6.1
Re: Tatra 815 NT 6x6.1
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
Jasně. Uvnitř bloku motoru je uložený elektromotor řady 480. Díky převodům má dostatečný výkon na to, aby utáhl Tatru s návěsěm plným hlíny. :wink:
Pepo, ted me tak napadlo, ze na dratarinu ke svetlum by se daly pouzit ty to draty:Jozef Dojčar píše:S drátama je vždycky problém. Je jich tam pořád moc a maketově se asi udělat nedají.
jsou to draty ktery se pouzivaj na navin civek, jsou izolovany a myslim ze nemaj ani moc velkej odpor. Nevim teda jak je to s velikosti proudu, ktery jdou k diodam na zadni svitilny, ale myslim ze by to bylo pouzitelny..
Draty se daji normalne letovat, jediny co je potreba je opalit konec zapalovacem, aby "ohorela" izolace.
V pripade zajmu bych mohl poskytnout par metru na vyzkouseni -> PM :wink:
Petr Janeček
Rozestavěno (1:10): Tatra 813 8x8
Dokončeno (1:10) Vybavení dílny
One machine can do the work of fifty men. No machine can do the work of on extraordinary man. - Elbert Hubbard
One machine can do the work of fifty men. No machine can do the work of on extraordinary man. - Elbert Hubbard
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
To vypadá zajímavě.
K těmto drátům jsem do teď neměl moc velkou důvěru, vypadají jako by tam nebyla žádná izolace a já jsem se bál, že by se ta co tam je mohla případným třením snadno poškodit. Ty co používám mají i s izolací průměr asi 1,2 mm.
Asi do toho časem skočím. Momentálně jsem ale daleko od dokončení dalšího modelu takže na dráty mám ještě čas. Díky za nabídku, ozvu se.
K těmto drátům jsem do teď neměl moc velkou důvěru, vypadají jako by tam nebyla žádná izolace a já jsem se bál, že by se ta co tam je mohla případným třením snadno poškodit. Ty co používám mají i s izolací průměr asi 1,2 mm.
Asi do toho časem skočím. Momentálně jsem ale daleko od dokončení dalšího modelu takže na dráty mám ještě čas. Díky za nabídku, ozvu se.
Tyhle jsou smaltovaný, takže nehrozí, že by se ti šusovaly,..Jozef Dojčar píše:To vypadá zajímavě.
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
Škoda, že ten smalt nedělají barevný. To by se to pak zapojovalo
. Ale i takhle je samozřejmě možné to rozsvítit a nevyhořet 
Ale jo, dělají, zelenej, modrej, čevenej, zlatej a měděnej,.. kupříkladu když vykucháš sluchátka, tak tam minimálně dvě barvy budou.Jozef Dojčar píše:Škoda, že ten smalt nedělají barevný. To by se to pak zapojovalo. Ale i takhle je samozřejmě možné to rozsvítit a nevyhořet
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
Pevný telefon jsem neviděl nejmíň 5 let :) . Je možné ty barevné dráty sehnat jinak než kucháním sluchátek
?
vzit ten obycejnej a nabarvit hoJozef Dojčar píše:Pevný telefon jsem neviděl nejmíň 5 let :) . Je možné ty barevné dráty sehnat jinak než kucháním sluchátek?
Petr Janeček
Ahoj Pepo, koukni se na
http://www.kutil-florenc.cz
tam jsem viděl různé barevné dráty, třeba by se ti něco hodilo. Nevím jestli mají zásilkovou službu, ale to by se dalo případně domluvit.
j.p.m
http://www.kutil-florenc.cz
tam jsem viděl různé barevné dráty, třeba by se ti něco hodilo. Nevím jestli mají zásilkovou službu, ale to by se dalo případně domluvit.
j.p.m
j.p.m
Myslím sluchátka jako na uši,... k přenosným zařízením. :wink: :)SQD píše:Ale jo, dělají, zelenej, modrej, čevenej, zlatej a měděnej,.. kupříkladu když vykucháš sluchátka, tak tam minimálně dvě barvy budou.Jozef Dojčar píše:Škoda, že ten smalt nedělají barevný. To by se to pak zapojovalo. Ale i takhle je samozřejmě možné to rozsvítit a nevyhořet
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
Aha, takže mám obrat dceru o poslechové zařízení určené k vymývání mozkuSQD píše: Myslím sluchátka jako na uši,... k přenosným zařízením. :wink: :)
nadherny model :wink: , to musela byt makacka robit vsetky tie detaily
Kyosho Pure Ten Alpha 3, Subaru Impreza, GM V4R +, MIG 500 Turbo Race, 2x NiMH Nosram 2200
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
Detaily dělají na modelu hrozně moc. Přitom jejich výrobu přímo nesnáším. Ale při jejich montáži je to zase radost, jak to tu věc oživuje.
Uplně stejně jako telefoní kabely jsou udělány síťové kabely k PC. A spousta elektroniky má v sobě taky zajímavé dráty.PejaTruck píše:vzit ten obycejnej a nabarvit hoJozef Dojčar píše:Pevný telefon jsem neviděl nejmíň 5 let :) . Je možné ty barevné dráty sehnat jinak než kucháním sluchátek?
Dagger - Unimog - ROSS. :) http://www.youtube.com/watch?v=m8ZsO1Uthlc
-
Robert Seltz
- Senior člen fóra
Já bych nejspíš volil třeba kabel od tiskárny....Drátky jsou malinký a ještě k tomu barevně značený :wink: vyzkoušeno

MAN SX2000 8x8 (Připraven na letní sezónu 2085)
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
Další zajímavé podněty :wink: . Takže nakupujete na počítačovém vrakovišti?
V GM mají plochý barevný vícežilový kabel různých průměrů. Jednotlivé žíly se dají celkem snadno oddělit.Jozef Dojčar píše:Další zajímavé podněty :wink: . Takže nakupujete na počítačovém vrakovišti?
třeba http://www.gme.cz/cz/index.php?page=pro ... il=650-062
Pěkné. :) Podobný kabe se též nachází v PC. :wink:
Dagger - Unimog - ROSS. :) http://www.youtube.com/watch?v=m8ZsO1Uthlc