Tatra 815 NT 6x6.1
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
Re: Tatra 815 NT 6x6.1
Tykadla jsem nechal vypálit z 5 mm plechu, pak jsem je provrtal z vnitřku kabiny 2,5 mm vrtákem, protáhl 2 drátky a v oku je umístěná bílá SMD dioda. Je tam vložená tak, aby svítila směrem dozadu k červenému sklíčku, tím je světlo dozadu červené a dopředu je slabší bílé, takže to nevypadá jako přídavné dálkové světlo. Vyfotím a přidám fotky.
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
Jozef Dojčar píše:Takhle to vypadá se světlama :wink:

Petr Janeček
Rozestavěno (1:10): Tatra 813 8x8
Dokončeno (1:10) Vybavení dílny
One machine can do the work of fifty men. No machine can do the work of on extraordinary man. - Elbert Hubbard
Rozestavěno (1:10): Tatra 813 8x8
Dokončeno (1:10) Vybavení dílny
One machine can do the work of fifty men. No machine can do the work of on extraordinary man. - Elbert Hubbard
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
moc hezký,chtěl sem se zeptat,jak máš udělaný zádní svítílny?Na tý rozsvícený fotce to není moc vidět.
-
Michal Boček
- Junior člen fóra
Vypadá to fakt skvěle :D :wink: !!! Nebudou ty tykadla na prodej ? Hned bych nejmíň 4 kousky bral :) .
bocektransport.cz
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
Světla jsem vyrobil z tišťáku a SMD diod a sklíčka jsou od Š-HOBBY , ze sady na MB. Vybral jsem ty nejvhodnější, brutálně je ořezal a pak nabarvil dle potřeby.

Ty tykadla ještě někde mám, ale za boha si nemůžu vspomenout kde
. Jedna sada stála cca 40 Kč. K tomu je potřeba koupit ještě sklíčka opět od Š- HOBBY, kde jsou výlisky podobné diodám. Ty se pak rozříznou vejpůl, kulatá část se natře na červeno, druhá se nechá čirá.

Ty tykadla ještě někde mám, ale za boha si nemůžu vspomenout kde

Uz delsi dobu jen nevericne ziram a premyslim, zda je mozne zdokonalit dokonale
... moc se mi libi remeslne ciste provedeni modelu - ze z toho nikde nekoukaji nezacistene hlinikove profily, srouby nebo jine komponenty, ktere by naznacovaly, ze jde o model. Az se uklidi ta zmet kabelu v kabine ;) , bude maketa dokonala.
Bude mit Tatra patinu, nebo bude dokoncena pekne cista, jako z vyrobni linky?
Bude mit Tatra patinu, nebo bude dokoncena pekne cista, jako z vyrobni linky?
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
Díky Davide,
do dokonalosti to má ještě hodně daleko, ale nějaký vývoj tam asi vidět je :wink: . Tenhle model téměř žádný hliník neobsahuje. Rám je ocelový a stejně i většina doplňků na něm, ale to už znáš. Přece jenom svařování železa je pro mně jednodušší. S hliníkem to zatím neumím ( je toho víc, s čím to ještě neumím)
S drátama je vždycky problém. Je jich tam pořád moc a maketově se asi udělat nedají. Nejradši bych začernil okna
. Patina nebude. Tomuhle autu čistota celkem sluší :wink: .
do dokonalosti to má ještě hodně daleko, ale nějaký vývoj tam asi vidět je :wink: . Tenhle model téměř žádný hliník neobsahuje. Rám je ocelový a stejně i většina doplňků na něm, ale to už znáš. Přece jenom svařování železa je pro mně jednodušší. S hliníkem to zatím neumím ( je toho víc, s čím to ještě neumím)
Chtel jsem tim hlavne vyzdvihnout, jak mas pekne nastrikany podvozek v jedne barve. Mam pocit, ze maketovost nekterych modelu (obecne) casto narusena tim, ze je na nich videt kus leskleho kovu (casto prave hliniku nebo nenatreny sroubek). Kdyby byl nastrikan treba v barve okoli, celek bude pusobit kompaktneji a verohodneji. Ted nemam na mysli RC-trialove specialy, jejichz ucel je jiny - tam je vetsina nateru casto zbytecna, protoze by je prvni prujezd sekci stejne odrel az na plech ;)Jozef Dojčar píše:Díky Davide,
do dokonalosti to má ještě hodně daleko, ale nějaký vývoj tam asi vidět je :wink: . Tenhle model téměř žádný hliník neobsahuje. Rám je ocelový a stejně i většina doplňků na něm, ale to už znáš. Přece jenom svařování železa je pro mně jednodušší. S hliníkem to zatím neumím ( je toho víc, s čím to ještě neumím)![]()
Na podvozku je mas v sede barve, to pusobi velmi verohodne a vubec nerusi celkovy vzhled. V kabine se zkus zamyslet nad tim, zda by se baterie a draty nedaly necim schovat ... nejaky tmavy kryt nebo treba i nejaky latkovy zaves, obcas tak kamionaci mivaji oddelenou luzkovou cast. Pak vynikne i interier.Jozef Dojčar píše:S drátama je vždycky problém. Je jich tam pořád moc a maketově se asi udělat nedají. Nejradši bych začernil okna.
Super, dalsi Tatra, ktera po umyti bude cista :)Jozef Dojčar píše:Patina nebude. Tomuhle autu čistota celkem sluší :wink: .
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
Se závěsem se počítá samozřejmě v černé barvě.DRracer píše: Na podvozku je mas v sede barve, to pusobi velmi verohodne a vubec nerusi celkovy vzhled. V kabine se zkus zamyslet nad tim, zda by se baterie a draty nedaly necim schovat ... nejaky tmavy kryt nebo treba i nejaky latkovy zaves, obcas tak kamionaci mivaji oddelenou luzkovou cast. Pak vynikne i interier.
Jako ta TvojeDRracer píše:Super, dalsi Tatra, ktera po umyti bude cista :)
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
-
Robert Seltz
- Senior člen fóra
To snad nemyslíš vážně ne?
to je NÁDHERA 
MAN SX2000 8x8 (Připraven na letní sezónu 2085)
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
Ten motor už všichni znáte. Dělali jsme ho s Martinem do Tomečkovy dakarky, jenom jsem ubral dva páry válců a jedno turbo. :wink:
http://klasika.ukazto.com/?img=2036083,Dsc05583.jpg
http://klasika.ukazto.com/?img=2036083,Dsc05583.jpg
To turbo je pekne .... teda vse je pekne
-
poldakosak
- Nováček na fóru
Viděl jsem něco podobného v Německu na veletrhu, motor náklaďáku a v něm schovaný elektromotor. Ale s tímto se to nedá srovnat. Máš to moc pěkně udělaný Pepo!
Už tady padla otázka na konečnou cenu modelu?
Už tady padla otázka na konečnou cenu modelu?
Hanys
rctruckercom@seznam.cz
http://www.rc-trucker.com
http://www.youtube.com/rctruckercom
"Není problém něco vyrobit, jen je potřeba nejdřív přijít na to jak...?"
rctruckercom@seznam.cz
http://www.rc-trucker.com
http://www.youtube.com/rctruckercom
"Není problém něco vyrobit, jen je potřeba nejdřív přijít na to jak...?"
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
Ještě nepadla. Ale je dost podobná těm ostatním cenám. .. ...,-Kč
Prozradím jenom, že náklady se vyšplhaly na 29 000,- mimo jiné i díky špičkové elektronice.
Prozradím jenom, že náklady se vyšplhaly na 29 000,- mimo jiné i díky špičkové elektronice.
-
Střelec
Hanys píše:..... motor náklaďáku a v něm schovaný elektromotor.. ....
Koukal jsem na ty fotky,nejsem si na 100% jist,ale určitě tam elektromotor je schovaný,že Pepo.