Pomoc... zareznutej mikrometr
Pomoc... zareznutej mikrometr
Potřeboval bych radu zkušenějších. Před pár lety jsem si pořídil dva mikrometry, že si z nich udělám přípravek na řezání balsy. K tomu však nedošlo a tak mikrometry zůstaly ležet v krabičkách v dílně kde je relativně sucho a téměř bez vlhkosti. Teď jsem se k nim náhodou dostal a chtěl jsem zkusit konečně vyrobit ten přípravek, ale nastal zádrhel.
Na jednom z mikrometrů není poznat vůbec zub času a funguje tak jak když byl zakoupen, zatím co ten druhý s ňákého záhadného důvodu zarezl
a nejde s ním nijak pohnout. Skladoval jsem je oba společně po celou dobu. A tak bych chtěl poprosit vás zkušenější jak by to šlo rozhýbat, prozatím jsem ho naložil do WD-40 a doufám že to aspoň drobánko povolí. Myslíte že by to mohlo fungovat nebo mám zkusit něco jiného či co bych nechtěl ho zahodit a koupit nový.
David
Re: Pomoc... zareznutej mikrometr
WéDéčko poměrně rychle vysychá a nic moc nevzlíná, ponoř to na nějakej tejden do petroleje (přinejhoršim do nafty, ale ne do řepkový!!). Ten se dostane všude, mě tak povolila koule rzi a po vylouhování se tomu zase dá říkat ráčna, našel sem ji na staveništi po úklidu lešení, co tam bylo několik let.
Takže zhruba po dvou hodinách ve WDéčku to šlo s trochou násilí povolit a vyšroubovat. Teď to ještě nechám naložený nákej ten den, aby se to pročistilo a všechen bordel rozmočil a šlo to nák hadříkem vyčistit.
David
-
Střelec
Použil olej konkor - http://www.eshop-hi-oil.cz/product/prum ... or-103/216
Jo jo ten tu taky mám. A jak mile to bude trochu čistý tak to nakonzervuju tím ;)
David
Já už to mám daný ve WDéčku na vyčištění a pak to příjde šplíchnout tím konkorem. Ale zjistil sem daleko závažnější věc a tu že na něm je zníčenej závit :( takže stejně budu muset koupit nový.
David