Náprava
Re: Náprava
větší překřížení náprav zlepšuje kontakt kol s povrchem a průjezdnost. U offroad aut jsi omezenej karoserií, aby jsi měl stejný křížení jako u crawler auta, musel by jsi mít nápravy aspoň metr (nebrat doslova) pod kraroseríí , aby se nápravy překřížily.
To mi je jasné, ale bude znatelný rozdíl v terénu při normálním ježdění všude možně, když omezím to křížení karoseriji. Když jsem tak pozoroval kluka jak jezdí, tak jsem prakticky neviděl, žeby bylo nějak zvlášť využito křížení v extremních polohách.Pajik_CZ píše:větší překřížení náprav zlepšuje kontakt kol s povrchem a průjezdnost. U offroad aut jsi omezenej karoserií, aby jsi měl stejný křížení jako u crawler auta, musel by jsi mít nápravy aspoň metr (nebrat doslova) pod kraroseríí , aby se nápravy překřížily.
TATRA 816 LIWA 8X8 VALNÍK - 1:10 - rozpracováno
Odpověd je pořád - ano bude. Není nutné extrémní vykřížení, ale odklon okolo třiceti stupňů je skoro nutný, aby to něco projelo.
/Flare
Klub RC Truck Trial Praha (http://www.rctrucktrial.cz)
Klub RC Truck Trial Praha (http://www.rctrucktrial.cz)
Ahoj, tvá otázka je dost zavádějící. Měl by jsi napsat, pro jaký druh ježdění by to mělo být, jako Expedice, Triál, Crawler a pak případně specifikovat model. Na tohle téma jsem už odpovídal několikrát, ale klidně to napíšu zase. Třeba modely pro expedice, by měly mít výkyv střední, triál velký a crawlery extrémní. Tyhle výkyvy by měli být i redukovaný, podle typu náprav, tj. jestli jsou hnané kardanem, tak tam dávat velké výkyvy, je blbost, protože pak ti to auto při jízdě lítá ze strany na stranu, říkám tomu syndrom kachní jízdy :rofl To si můžeš dovolit u aut, které mají hnané nápravy samostatným motorem.jirka píše:Pánové prosil bych o váš názor, do jaké míry je výhodné velké křížení náprav? nevím zda to píšu srozumitelně, ale u většiny OFroadu jsou pevné nápravy řekněme na listových pérech a propružení je mezi 10 - 20 cm ( odhadem) , ale (nevím jestli to píšu správně, tak se radši PŘEDEM OMLOUVÁM) u kavlinku to je mnohem víc. co je lepší pro model a kdy?
Hmm snad jse pochopili oco mi jde :wasntme
Další věc je, že musíš v závislosti na tom, jak velké máš křížení, dát i velký odstup kastle od kol, aby ti do ní nešly při křížení.
Tak na co to bude?
TXT Tarantule, CB-MB Actros, T813 6x6TP, T816Tomeček Dakar, CC-01, AP-50, AP-32