Regulátor pro trucktrial

Baterie, nabíječky, RC soupravy, regulátory a další..
PAPAN
Senior člen fóra

Re: Regulátor pro trucktrial

Příspěvek od PAPAN »

Ještě takovej hloupej nápad. Nemuže to být zaplé na vysilačce? Připada mi to buď jako funkce na spalovaku, nejprve zastavyt, pak zařadit zpětný chod. Nebo zaplá funkce ABS kterou některé vysílačky mají v menu.
JirkaW
Expert fóra

Příspěvek od JirkaW »

Spíš to bude nějaká ochrana motoru, aby nedostával takovou čočku. Já mám V8 a napřed zastavím a pak tam dám zpátečku. Prodleva je asi 2 vteřiny. Když tam dám zpátečku rovnou tak se nic nestane. Faktem je, že s tím musí člověk v terénu počítat. Na posledních závodech na Točné se mi povedl parádní kousek, Při couvání přes hranu auto začalo přepadat přes boudu, přesto jsem stihl dát zpátečku a ujet (za jeden dotyk). Kousek byl ohodnocen potleskem. Ale čelo bylo orosené.
JW
S2 MARO59-LOOPS Model - Kraz
P MARO59 - Unimog
S3 MARO59-LOOPS Model - ZIL 157
S4 MARO59-LOOPS Model - Fiat 690
S2 MARO59 - Bremach -
Babca
Nováček na fóru

Příspěvek od Babca »

No tak nevim jesi mam hledat jinej regulator .... problem je ze sem v tom lama a raci bych neco co je odzkousene ... chjo
Aleš Papoušek
Klub RC Truck Trial Praha

Příspěvek od Aleš Papoušek »

Osobně jsem začal používat SX6R. Po prvních špatných zkušenostech jsem ji vzal na milost, asi zlepšily kvalitu. Tam se dá nastavit režim zpátečky. Buď natvrdo hned do zpátečky nebo nejdřív zastavit motor a pak zpátečka (režim pro V4R+) a nebo zpátečka po několika sekundách (doufám, že si to pamatuji ještě dobře).
legenda S2, podle data výroby
Tatra 815 4x4, Tatra 137 4x4,Tatra 813 8x8, Praga UV80 4x4,
ZIL 131 6x6, LIAZ 150.261, Unimog 1350L, ZIL 3910, URO F2, GAZ
Kopec
Občasný přispěvatel fóra

Příspěvek od Kopec »

Babca píše:ok tak Vam vsem dekuji, jinak to prepinani ..2packa dozadu to asi nevyresim ..
Zaléží jak to myslíš s tou dvakrát páčkou dozadu.., například jedu plný plyn do předu a chci přibrzdit nebo zastavit, tak dám páku do zadu a regl. začne brzdit až se motor zastaví tak musím dát páku do neutrálu a
zase dát páku dozadu aby se sepnul zpětný chod. To by se asi komutátoru nelíbilo kdyby regl hned s plného plynu tam foukl zpátečku :D
Babca
Nováček na fóru

Příspěvek od Babca »

no rekl bych ze to tak je ne ? teda ja mam kyosho na rally a tam to tak funguje .... pokud jedu na plny plyn a dam packu dozadu tak okamzite jakmile prekona setrvacnost couve... na prasne ceste je to rychlejsi protoze se kola prohrabnou .,

neco asi jineho bude u tezkeho modelu ale zas tam neni takova rychlost akorat musi spis prekonat setrvacnost prevodu ...

muzu se jeste zeptat pana Papouska co ma ve svem Krazu ? tusim ze ste taky pouzil sneky...pouzivate brzdu ? diky
Aleš Papoušek
Klub RC Truck Trial Praha

Příspěvek od Aleš Papoušek »

Jak jsem psal, začal jsem používat SX6R. Brzda v regecu stejně neudrží auto v kopci, pokud tam není dostatečný převod. Jedna věc je auto zpomalit a zastavit ho na rovině a jiná ubrzdit truck v kopci. A na to regly nejsou stavěné. Potom je jedno jestli má regec brzdu nebo ne (skoro), auto stojí v kopci díky odporům v převodech a elektrickému odporu motoru.
legenda S2, podle data výroby
Tatra 815 4x4, Tatra 137 4x4,Tatra 813 8x8, Praga UV80 4x4,
ZIL 131 6x6, LIAZ 150.261, Unimog 1350L, ZIL 3910, URO F2, GAZ
Babca
Nováček na fóru

Příspěvek od Babca »

jj to sem si myslel ze to tak je ... ted jenom se rozhodnout jaky reg... proste moc nechci to abych pro couvani musel davat packu 2x dozadu ... pokud se da u tej 6ky vypnout asi nema smysl nic jineho hledat ...
Robert Seltz
Senior člen fóra

Příspěvek od Robert Seltz »

V4R+ když je v defaultu tak funguje plná dopředu a hned dozadu. Akorát když nastavím 100% autobrake tak to funguje přesně tak, že musím dát 2x páčku dozadu.
MAN SX2000 8x8 (Připraven na letní sezónu 2085)
Babca
Nováček na fóru

Příspěvek od Babca »

Tohle se tedy da nastavit primo na regulatoru ? Tak to by bylo fajn ...
Sarrazin
Nováček na fóru

Příspěvek od Sarrazin »

Dobrý den, máte někdo zkušenost s tímto regulátorem ?

http://www.teamnovak.cz/wiki4/index.php/Rooster_Crawler
Dave+-
Senior člen fóra

Příspěvek od Dave+- »

Ahoj co říkate na tento Regulátor??? :HITEC EZX-R
A ještě na tento:http://www.e-conrad.cz/elektronicky-reg ... +dp102102/
Naposledy upravil(a) Dave+- dne 04 srp 2009 13:26, celkem upraveno 1 x.
Flare
Administrátor

Příspěvek od Flare »

Podle mě spíše low-endovější regulátor pro menší auta, cena 800 Kč tomu odpovídá.

Mikroprocesorový obousměrný regulátor pro auta s BEC, motory nad 23 závitů, napájení 7,2-8,4 V. Elektronický obousměrný regulátor řady EZX-R je určen pro ovládání otáček v modelech aut a lodí. Činnost regulátoru je řízena mikroprocesorem; pomocí jediného tlačítka je možno nastavovat neutrál, maximální otáčky pro chod vpřed a vzad, druh provozu – jednosměrný nebo obousměrný. Regulátor je vybaven obvodem BEC. Výkonové tranzistory jsou opatřeny hliníkových chladičem. Činnost regulátoru je indikována LED diodou.
/Flare

Klub RC Truck Trial Praha (http://www.rctrucktrial.cz)
JirkaW
Expert fóra

Příspěvek od JirkaW »

Pokec hezký, ale mě by hlavně zajímal proud BECu.
JW
P MARO59 - Unimog
S2 MARO59 - Bremach -
Flare
Administrátor

Příspěvek od Flare »

Nic moc právě:

- provozní napětí: 7.2-8.4.V
- počet článků: 6-7
- špičkové zatížení: 140A
- trvalé zatížení: 96A
- vnitřní odpor: 0.012 Ohm
- BEC 5V/800mA
/Flare

Klub RC Truck Trial Praha (http://www.rctrucktrial.cz)
Dave+-
Senior člen fóra

Příspěvek od Dave+- »

A co ten druhej???
PAPAN
Senior člen fóra

Příspěvek od PAPAN »

HITEC EZX-R PRO jezdím. Jsem sním velmi spokojen. Řídím sním 2 motory o 27 závitech. Jde od nuly velmi citlivě, nepřehřívá se ani ve velmi teplých dnech. Pro mě hlavně jedu okamžitě dopředu a s malinkou prodlevou dozadu. Nemusím čekat na neutrál a pak teprve couvat.
Jedinou věc bych vytkl, že zpátečka nemá 100%. To ostatně nemá většina regulátorů.
BECK 1 A je pro mé servo je málo, tak je napájím přímo z baterek. (viz téma, servo)
JirkaW
Expert fóra

Příspěvek od JirkaW »

Při příkonu dnešních serv a miniaturizaci dnešních přijímačů je samostatné napájení jistota bezporuchovosti. Např moje serva v Užovce žerou po 3400mA a to už je silná porce.
JW
P MARO59 - Unimog
S2 MARO59 - Bremach -
Lukas M
Junior člen fóra

Příspěvek od Lukas M »

Měl jsem ho na cloodovi - 2 motory 540, 2 serva napájený zvlášť.
Asi 3 měsíce fungoval dobře ale pak se odpálil.
PAPAN
Senior člen fóra

Příspěvek od PAPAN »

Mam dva dotazy k regulátorům.
1, Saháním regulátor obousměrný regulátor 28 V víc jak 20 A pro uhlíkoví motor řady 760. Povedlo se mi najít jen na nižší napětí nebo pro střídavé motory.
2, Je možné na protipólech jednoho kanálu ovládat dva motory přes dva jednosměrné regulátory? Takto: dam páku doleva točí se 1. motor, dam páku doprava točí se 2. motor.
Odpovědět