Zdravim vsechny potrebuji par rad .Kreslim plany na Ural 8x8 tahac navesu 1:10. Jde mi o napravy zda 6 hridel ve hlinikove naprave bez diferencialu unese zatez az 5kg .a musi tahnout max 25 kg naves (cisterna) ato s trial prevody a motorem Graupner Speed 600 eko.Je to realne . Inspiroval me Kraz 255.....
" kawa " tak to ti v tomto případě bohužel nemohu poradit,protože nejsem tak věci znalý. Jsou tu odborníci na slovo vzatí a nejlepší by bylo se obrátit přímo na Aleše Papouška.
to kawa: neviem ako si na tom strojársky, ale snad fyziku zvládaš. Tu je všetko o hriadeloch a osiach vrátane vypočtu. http://www.kks.zcu.cz/podklady/PRIRUCKA ... 1/b2_1.htm
Btw tento problém tu už bol rozoberaný myslím ale kde to neviem. Treba hladat.
Cau .. Ural nebo Kamaz podvozek je skoro stejny a kabina - vyhral Ural... me jde hlavne oto aby to bylo trochu verohodne oryginalu . nesedi mi totiz nektere rozmery vuci soucastkam ktere sou mne dostupne.asi vse ukaze az cas...
Plany mam ze stranek prodejce v rusku je tam toho dos zajimaveho ale neumim rusky...
Tak to nejak sesmolim.
----fugasi diky za to cteni je to zajimave ale v tech vzoreckach se nevyznam....