Praga UV P3

Představení vašich modelů, fotografie ze stavby a ježdění.
Robert Seltz
Senior člen fóra

Příspěvek od Robert Seltz »

Když sem viděl to video tak sem taky začal tušit 8)
MAN SX2000 8x8 (Připraven na letní sezónu 2085)
fabo
Nováček na fóru

Re: Praga UV P3

Příspěvek od fabo »

pekne auto :D :D :D
PAPAN
Senior člen fóra

Příspěvek od PAPAN »

Krásná práce a nápad! :wink:
Mějak sem si nepřečet všechny příspěvky a tipoval sem podle soupisu materialu z tvých stránek 8,5kg a následně sem zjistil že sem se moc nesek. :)
Mam v hlavě podobnou koncepci. Tady vydim že to perfekt funguje.
M.S
Senior člen fóra

Příspěvek od M.S »

Taky bych moh Pragovku prodat...

Dávej si bacha na správně řešený zpřevodování vzhledem k rychlosti a síle elektromotorů. Je to celkem těžký... A když už se trefíš, zjistíš že je to na RCTT asi vo fous pomalejší než by mělo být...
Já to celý bral trochu jako exhibici jednoho nápadu. Ano, skálopras je to dílo, já se tuhle myšlenku snažil dotáhnout ještě dál.
SQD
Junior člen fóra

Příspěvek od SQD »

M.S píše:Taky bych moh Pragovku prodat...

Dávej si bacha na správně řešený zpřevodování vzhledem k rychlosti a síle elektromotorů. Je to celkem těžký... A když už se trefíš, zjistíš že je to na RCTT asi vo fous pomalejší než by mělo být...
Já to celý bral trochu jako exhibici jednoho nápadu. Ano, skálopras je to dílo, já se tuhle myšlenku snažil dotáhnout ještě dál.
Otázka je (jako vždy), za kolik?
M.S
Senior člen fóra

Příspěvek od M.S »

Co se tedy týká ceny, jsou to prostě díly+práce, ceník použitých dílů je na stránkách, Nosramy bych případnýmu zájemci rozhodně nedal, 3 z pěti šestičlánků jsou K.O.! :evil:
Taky to závisí na tom, jestli prodej bez serv, bez RC, bez regulátoru atd. Cena by pak byla úplně jinde. Ta je závislá i na stavu. A nezapočítal sem tam ani hodinu práce...

A nakonec nutno upozornit, že na RCTT s tím asi počítat nejde. Jednak nejsou zájemci (minimum mají být dva) ale přes zimu bych klidně další dvě auta postavil. Po řešení s členy tohodle fóra i panem Šteklem to ale stejně není moc nadějný, protože tratě jsou většinou úzký tak do S3/P2.
A zadruhé je to fakt jiná koncepce, čili Snailer hadr :D Maximálka kolem 35cm/s je na RCTT jentaktak do sekce. Pravda je, že kdyby se tahle P3 někdy otevřela, Pragovka na pořádných drapákách by všem asi pěkně vytřela zrak, protože pomalu ale jistě a takřka bez couvání projede snad všechno, ale jak jsem psal, asi se P3 neotevře a tím pádem je to auto pro rekreační ježdění.

Tohle celý jsem psát vůbec nemusel, ale seznámit s relativními negativy je morální povinnost prodejce, ne? Tak co, má někdo zájem?
PAPAN
Senior člen fóra

Příspěvek od PAPAN »

Bavil jsem se s lidmi co organizují RCTT. A asi by byl problém tuto konstrukci pustit do závodů s ostatnímy stroji. Je to na diskuzi, avšak tento způsob pohonu u trialových aut není používán, spíše to spadá mezi specialní stroje. Takže by jej pustili jen do skupiny ofroad. Setkal jsem se s podobnym případem ve velkem TT. Jezdila tam vyvažečka na dřevo z lesa. Sice to bylo vyráběno jako truck, ale byl to brutální special a ostatní jezdci protestovali proti učasti tohoto vozidla.
Přesto by bylo zajímavé si udělat kategorii šílených vozidel s extrémní průjezdností terénem. :)
Odpovědět