Zdravim, potřeboval bych od někoho zkušeného a znalého elektroniky, navrhnout blikač. Na internetu jsem žádný podobný nenašel a proto se obracím sem! Měl by dělat tři krátké záblesky za sebou a potom pauzu jak to dělá jedna reklamní propiska kterou jsem od někoho dostal (zde video propisky: http://www.rc-trucktrial.ic.cz/video.html). Na konci by měly být cca 2 LED diody a napajéní by mělo být 6V. Všem moc děkuji za odpověď
No , mohl bys to vyřešit tak , že bys sehnal nějaky 4 nebo vicežárovkový maják a zapojil bys tam jenom tři žárovky . Takže by to vlastně třikrát bliklo a jednou nebo vícekrát nebliklo - podle počtu žárovek ... doufám,že to chápeš ...
PS.: na co to bude ???
Michal Boček
To M. Boček: jj chápu to, ale nezdá se mi to moc vhodné řešení, hlavně kvuli tomu že elektronika k majáku je dost drahá :?
PS: mělo by to být na RC auto :wink:
A co zkusit blikače na kolo. Ty mají kolem pěti Led, a pokud bys nějakou vynechal, mohlo by to fungovat. Ještě jde o to,aby po vypnutí zůstal blikač v nastaveném režimu, některé to umí a jiné se musí nacvakat. Blikače se dají levně sehnat v různých výprodejích.
j.p.m
No ňák tak...koupil jsem si součástky...spájel jen tak provizorně a zapojim a ono nic! :( Vůbec nvm proč to nefachá, asi 3x jsem to překontroloval a všechno mám v pořádku. Jediný co nesouhlasí je to, že na schématu jsou tranzistory KC507 (508) a v GME mi dal BC547, ale možná je to jenom jiný označení... :?
To je ekvivalent na tu KC507 to je Tesláckej starej ten se už dlouho nevyrábí. No jestli jsi to zapojoval podle tohohle schématu tak to ani fungovat nemůže. Báze ňák není zapojená. Asi nejlepší to bude udělat s 555. Kdyžtak něco mám jestli chceš
Jóóóóó tak tohle už jsem taky kdysi zkoušel, ale nikdy mi to nefungovalo ať jsem zkoušel všechny možný tranzistory a nic. Myslím, že tam byla podmínka nějakej "spešl" tranzistor už si nepamatuju co musel splňovat.