Lanový bagr D 031a - T 138

Představení vašich modelů, fotografie ze stavby a ježdění.
Dave+-
Senior člen fóra

Re: Lanový bagr DC 031 - T 138

Příspěvek od Dave+- »

Nádherný model :clap :clap .
Střelec

Příspěvek od Střelec »

Ta nastavba vypadá jako skutečná. I s tím jako by znázorněním rezu a nebo nečistoty,ale chtělo by vizuelně tomu barevně přizpusobit i barevně vzhled kabiny.Jinak perfektní. :yes
j.p.m
Klub RC Truck Trial Praha

Příspěvek od j.p.m »

Ahoj Pepo, zase moc pěkná práce. Ta patina se ti moc povedla. Model vypadá jako skutečný auto.

j.p.m
j.p.m
Jozef Dojčar
Expert fóra

Příspěvek od Jozef Dojčar »

Díky moc pánové. Ta kabina je vypůjčená ze sklopky, proto neodpovídá celkovému vzhledu a typu auta. Na bagr budu dělat novou, ale letos to asi už nebude.

[youtube]b_iZ5S9fh60[/youtube]

[youtube]ts03S-6wQvk&feature[/youtube]
Jaskl
Junior člen fóra

Příspěvek od Jaskl »

Jo tak toto je nádhera, jsem zvědav jak to bude vypadat s originalní kabinou. Pěkné :yes
Rozestaveno (1:10) : Tatra 813 8x8
(1:10) : Cestovní auto 2wd
Střelec

Příspěvek od Střelec »

Je to viděl profesionální práce a zápal pro věc.Perfektní. :wink:
PejaTruck
Expert fóra

Příspěvek od PejaTruck »

:clap kdo umi ten UMI, kdo neumi cumi jak ja :shock: ! Pepo paradni prace...neni co dodat! Co planujes jako dalsiho mazlika?
Petr Janeček
Rozestavěno (1:10): Tatra 813 8x8
Dokončeno (1:10) Vybavení dílny

One machine can do the work of fifty men. No machine can do the work of on extraordinary man. - Elbert Hubbard
Dave+-
Senior člen fóra

Příspěvek od Dave+- »

Zajímavý by byl nějaký jeřáb.
Jozef Dojčar
Expert fóra

Díky moc všem. Jsem rád, že se Vám líbí. To se pak hned jinak pracuje.

Do konce roku už toho moc nestihnu, ale něco určitě přibude. Taky bych měl dokončit dakarku. Jenomže právě ty dodělávky mi moc nejdou a tak se to potom táhne. Co bude další zatím neprozradím. Však se dočkáte.

[youtube]Hz-woK66zPg&feature[/youtube]

[youtube]YaF8BIXUsi8&feature[/youtube]
Jozef Dojčar
Expert fóra

[youtube]8l05tylcHOU[/youtube]

[youtube]sjarDTfLExs&feature[/youtube]
Střelec

Příspěvek od Střelec »

-surprised Tak to je super. Na tom prvním videu - pokud by se neozíval charakteristický zvuk elektromotoru a nachodily lidé tak je to jako ve skutečnosti s opravdovými stroji.A na ten druhý video snímek,tam chybí jen pasový starý bagřík třeba Stalinec s je to jako z dob minulého režimu.Velice pěkné. :)
Hanys
Expert fóra

Lanový bagr DC 031 - T 138

Příspěvek od Hanys »

Moc pěkně Ti to "zrezavělo" Pepo, na videu je vidět že už to máš dokonale v ruce :muscle super!!!

Můžeš tady popsat jak máš řešený přepínání ovládání podvozku a nástavby? Díky.
Hanys
rctruckercom@seznam.cz
http://www.rc-trucker.com
http://www.youtube.com/rctruckercom

"Není problém něco vyrobit, jen je potřeba nejdřív přijít na to jak...?"
JirkaW
Expert fóra

Příspěvek od JirkaW »

Lanový bagr na pásech asi tak 1:8, Stalince + několik dalších modelů, vždy i s fotkami origilálu nám ukazoval v Lipsku jeden stařík. Teda pánové, brady nám spadli až na zem.
JW
S2 MARO59-LOOPS Model - Kraz
P MARO59 - Unimog
S3 MARO59-LOOPS Model - ZIL 157
S4 MARO59-LOOPS Model - Fiat 690
S2 MARO59 - Bremach -
Jozef Dojčar
Expert fóra

Hanys píše:Moc pěkně Ti to "zrezavělo" Pepo, na videu je vidět že už to máš dokonale v ruce :muscle super!!!

Můžeš tady popsat jak máš řešený přepínání ovládání podvozku a nástavby? Díky.

Tak k tomu přepínání: koupil jsem starší vysílačku Multiplex a kdo ji zná ví, že je to počítačově velmi zdařilá mašinka. Všechny funkce ovládám pouze dvěmy pákami - 4 kanály + jeden přepínač. Celkem ovládám 7 funkcí. Pomocí dalšího přepínače zapínám v přijímači buď první čtyři fuhkce a další 3 jsou vypnuté, nebo ty další 3 a první 4 jsou vypnuté. Každý kanál má ve vysílačce svoje jméno, čímž se pak dají rozlyšit v programování. Sám to ještě nedokážu vysvětlit líp, taky mi trvalo, než jsem to programování vůbec pochopil. Všechno je tam totiž v němčině.
jirka
Expert fóra

Příspěvek od jirka »

Dnes mito prostě nedá a musím se přidat k ostatním: SUPER PRÁCE !!! ostatně jako i ostatní modely, většinou tady jen přeletím nové přízpěvky a na nějaké chvály plné reakce nemám čas, zacož se upřímně omlouvám, ato nejen tobě Pepo!. Chválit je třeba ono to člověka hodně povzbudí do další práce.
Když se tak zamyslím myslím si že jedničku za chválení bych dal kolegovi STŘELCI ! ten umí pochválit vždy a vše.

K tomu přepínáni vysílačky. u svého modelu uvažuji o podobném řešeni, tedy pokud se pustím do té hydrauliky co mě láká, ale finance mě odrazují, jen stím rozdílem, že jsem chtěl příjmače přepínat ručně přímo na modelu nějakým mini přepínačem (podvozek/ hydr. ruka) elektronice zatím něrozumím, ale vidím, že to bude fungovat.
tak hodně zdaru do dalších projektu.
TATRA 816 LIWA 8X8 VALNÍK - 1:10 - rozpracováno
Jozef Dojčar
Expert fóra

Díky za chválu, opravdu to povzbudí a když člověk vidí, že to nedělá nadarmo je ta práce veselejší. Jenom doufám, že si ji opravdu zasloužím, protože vím, že moje práce není nikdy dokonalá. Škoda, že dělám skoro všechno v permanentním spěchu. Mít tak ještě aspoň dva životy.... :wink:
Slick7
Senior člen fóra

Příspěvek od Slick7 »

I já Tě musím pochválit Pepo, je to fakt pěkně zrezlý bagr, ještě ten zrezlý Stalinec a obraz starého totalitního staveniště je skoro hotov -biggrin Jo, a ukecej brachu, ať tu svou 813 taky trohu ušmudlá, páč vypadá furt moc načančaně, pokuď tedy neprojede bahnem -wink
TXT Tarantule, CB-MB Actros, T813 6x6TP, T816Tomeček Dakar, CC-01, AP-50, AP-32
Jozef Dojčar
Expert fóra

díky Marťo, bráchu už jsem lámal, ale asi to ještě chvilku potrvá než dospěje :lol:
Tady jeden univerzální vyprošťovací stroj.

http://videoalbumy.azet.sk/tatra-813-rc ... UqqC3vHH8/

A tato záchranná akce bagru uvízlého v rašeliništi trvala moc dlouho na to, aby to někdo vydržel točit. Nakonec se to ale povedlo bez zásahu lidské ruky.

http://videoalbumy.azet.sk/tatra-148-la ... 19141a7469
Střelec

Příspěvek od Střelec »

Mě se ten model Lanového bagru strašně líbí Josko. Perfektní práce.Na prvním video příspěvku se mi líbí to vytlačení druhého modelu na zpětný chod.A tem druhý příspěvek je také zajímavý,ale trošku mi tam chyběl závěr a to výjezd z problému a další jízda.Dotaz.To by nešlo otočit nástavbu dolu pod kopec a pomocí ramena se vystrčit postupně na kopec??Jen mě to tak napadlo,když jsem v orlických horách viděl samovyproštění Bělorusa - bagra.Vyjel jen za pomocí zadního ramena.
Jozef Dojčar
Expert fóra

Střelec píše:Mě se ten model Lanového bagru strašně líbí Josko. Perfektní práce.Na prvním video příspěvku se mi líbí to vytlačení druhého modelu na zpětný chod.A tem druhý příspěvek je také zajímavý,ale trošku mi tam chyběl závěr a to výjezd z problému a další jízda.Dotaz.To by nešlo otočit nástavbu dolu pod kopec a pomocí ramena se vystrčit postupně na kopec??Jen mě to tak napadlo,když jsem v orlických horách viděl samovyproštění Bělorusa - bagra.Vyjel jen za pomocí zadního ramena.
Bohužel, lana fungují v tahu, ale už ne v tlaku jako hydraulika. Navíc byla věž bagru opřená o nohu toho mostu, takže s ní nešlo otáčet. Bohužel se nenašel asi nikdo, kdo by to natočil až do konce. Bagr opravdu vyjel bez zásahu lidské ruky.
Odpovědět