Man 8x8 1:10 projekt
Re: Man 8x8 1:8 projekt
Hranice hluku je sice hezká, ale ono jde hlavně o to okolí, jestli tě budou tolerovat. Například v Plzenci to byl velký problém, spalováky byly zakázaný a ani na našem místě nemáme spalováky povolené.
j.p.m
j.p.m
j.p.m
No hlavně aby si věděl jakou hranici a měl to čím změřit!David píše:No víš já jsem kdesi četl že když hluk nebude převišovat určitou hranisi tak že je to OK. :wink:
Radůz
Vzhledem k váze motoru, paliva a ostatním nevýhodám je použití spalovacího motoru pro RCTT nevhodné. Navíc se domnívám, že jde o "velké oči" - Aleš P. má Tatru v měřítku 1:6 nebo 1:7 a jde o tak velké monstrum, že je prakticky nepoužitelné.
/Flare
Klub RC Truck Trial Praha (http://www.rctrucktrial.cz)
Moc tomu nerozumím, chceš stavět něco velmi obrovského, co bude mít k 50 kilům, nebo i víc co tak znám 1/8mičky. Uvažuješ o převodovce, která je pro modely 1:16 (kolem 5 kil) a je pro elektromotory - bez spojky,.. Víš vůbec co obnáší model se spalovákem? To už je totiž celkem vyšší dívčí,.. A jak sis možná všiml, málokdo i ze zkušených modelářů tady do toho jde.
Možná by bylo dobré si napoprvé vybrat nějáký skromnější projekt, na kterém získáš zkušenosti - jinak budeš jenom nasr,.. však víš.
Tohle tě nemělo nijak urazit, ale spíš tak jako vrátit na zem.
Možná by bylo dobré si napoprvé vybrat nějáký skromnější projekt, na kterém získáš zkušenosti - jinak budeš jenom nasr,.. však víš.
Tohle tě nemělo nijak urazit, ale spíš tak jako vrátit na zem.
Pokud má solidní sousedy, tak mu to záhy změří hygiena - ti na to mají přístroje,..Raduz píše:No hlavně aby si věděl jakou hranici a měl to čím změřit!David píše:No víš já jsem kdesi četl že když hluk nebude převišovat určitou hranisi tak že je to OK. :wink:
Nevím jestli volnoběh u toho spalováku bude hlasitější než ňáký křoviňák nebo něco takového. No a navíc jsem myslel tam dám ten spalovák a tím budu pohánět dynamo kterým budu dále napájet elektroniku a 500 nebo 600 MIGa s obrovskou redukční převodovkou a buďto 2 nebo 3kvalt a celá konstrukce bude z hliníku až na nápravy a kardany. A ještě k tomu vyšší dívčí tak jsem 3 roky působil v repre teamu ČR s halovými modely kategorie F1D podívej se na to a pak říkej co je vyšší dívčí a co ne. Kdyby ti nebylo jasné který ty modely to sou tak máš na výběr přijet buďto za mnou do Brna nebo 21.3.2009 zajet do Střelic u Brna do místní základky kde budou právě závody těch modelů.
http://www.volnylet.estranky.cz/fotoalb ... 7-belehrad
http://www.fotorc.ic.cz/akce/halove_mod ... /index.htm
A ktěm sousedům tak ti už si za 9 let mé modelářské činosti na to zvykli a ba naopak sou rádi že maj sousedy modeláře.
A ktěm sousedům tak ti už si za 9 let mé modelářské činosti na to zvykli a ba naopak sou rádi že maj sousedy modeláře.
Naposledy upravil(a) David dne 11 bře 2009 13:39, celkem upraveno 1 x.
David
Pokud hodláš srovnávat modely letadel a aut, tak to potom hodně štěstí,.. Myslim, že "hybridní" (ani to to neni) motor opravdu není to pravé ořdchové do modelu.David píše:No víš co já jsem myslel že tam dám spalovák a tím budu pohánět dynamo kterým budu dále napájet elektroniku a 500 nebo 600 MIGa s obrovskou redukční převodovkou a buďto 2 nebo 3kvalt a celá konstrukce bude z hliníku až na nápravy a kardany. A ještě k tomu vyšší dívčí tak jsem 3 roky působil v repre teamu ČR s halovými modely kategorie F1D podívej se na to a pak říkej co je vyšší dívčí a co ne. Kdyby ti nebylo jasné který ty modely to sou tak máš na výběr přijet buďto za mnou do Brna nebo 21.3.2009 zajet do Střelic u Brna do místní základky kde budou právě závody těch modelů.
Nehodlám je srovnávat ale myslím že u toho nebudu muset nic dělat na setiny milimetru.
David
Srovnávat letadla a auta, to je hodně velkej rozdíl. Vyrábím oboje, vím o čem to je. Snažíme se ti pomoci a tobě se to nelíbí. Jak budeš například regulovat vyráběné napětí? Uvažoval jsem o něčem podobném do velkého /1:7/ modelu, ale pro velké problémy jsem od toho upustil.
j.p.m
j.p.m
j.p.m
No to že mi radíte to mi vůbec nevadí a s tím vyráběným napětím tak jsem myslel že nastavím otáčky toho spalováku aby to dynamo dávalo furt stejné napětí a navíc nemyslím si že by si ten spalovák sám zvyšoval otáčky a taky to dynamo určitě nebude při stálých otáčkách zvedat nebo snižovat napětí. No a vůbec nevím kde bych sehnal tak velkej akku pack ( myslím mAh ) abych s tím zvládl nějakou tu expedici nebo ňákou takovu procházku s modelem.
A ještě jednou nevím o ničem na autě kde by byla trubka se stěnou 0.3mm namáhaná 6N/m po dobu 25-45 min. nebo borový vlákna tlustá 0.01mm a už vůbec nemůžu přijít na něco co by muselo být na 0.01mm přesné a váha tu taky není zese tak důležitá jako u F1Déček kde model musí vážit 1,2g a při váze 1,19 vás nepustí do závodů nebo o 0,1g vyšší váha která znamená 30-60% letu ztraceno nadbytečnou váhou. :wink: :D :wink:
A ještě jednou nevím o ničem na autě kde by byla trubka se stěnou 0.3mm namáhaná 6N/m po dobu 25-45 min. nebo borový vlákna tlustá 0.01mm a už vůbec nemůžu přijít na něco co by muselo být na 0.01mm přesné a váha tu taky není zese tak důležitá jako u F1Déček kde model musí vážit 1,2g a při váze 1,19 vás nepustí do závodů nebo o 0,1g vyšší váha která znamená 30-60% letu ztraceno nadbytečnou váhou. :wink: :D :wink:
David
David píše:No to že mi radíte to mi vůbec nevadí a s tím vyráběným napětím tak jsem myslel že nastavím otáčky toho spalováku aby to dynamo dávalo furt stejné napětí a navíc nemyslím si že by si ten spalovák sám zvyšoval otáčky a taky to dynamo určitě nebude při stálých otáčkách zvedat nebo snižovat napětí. No a vůbec nevím kde bych sehnal tak velkej akku pack ( myslím mAh ) abych s tím zvládl nějakou tu expedici nebo ňákou takovu procházku s modelem.
Nehodláš srovnávat? A srovnáváš v obou příspěvcích. Nicméně, pokud si myslíš, že v autě nemusí být nic přesné, tak se daleko nedostneš. Třeba ozubená kola ti milimetr sem nebo tam neodpustí. Dynamo by asi moc vhodný nebylo, vhodnější by byl alternátor.David píše:Nehodlám je srovnávat ale myslím že u toho nebudu muset nic dělat na setiny milimetru.
Myslím, že máš svou hlavu. Dobře jsme ti poradili. Teď je to na tobě,.. je to typické, každej si musí sám tu hubu rozbít.
Nesmysl vyrábět v modelu elektřinu a pak jí pohánět elektromotor. Krom již zmíněných potíží určitě takle zdvojnásobíš spotřebu paliva.
Bez dosti složité regulace ti dynamo s motorem nebude schopno dodávat proud pro pohon el. motoru.
Též stavím osminu, tak držím palce.
Lidičky nebojte, způsob pokus omil naučí. :D
Bez dosti složité regulace ti dynamo s motorem nebude schopno dodávat proud pro pohon el. motoru.
Dagger - Unimog - ROSS. :) http://www.youtube.com/watch?v=m8ZsO1Uthlc
No s tím srovnáváním sem to tak nemyslel ale zamyslete se jestli ty konstrukce nebudou náhodou podobný a ty SQD s tím jak jsi psal že si každý musí rozbít hubu sám a že styl pokus omyl naučí tak
1, všechno si zatím stavím jak chci a pokaždý mi to na 100% fungovalo
2, s tím že pokus omyl naučí tak toto já osobně zastávám i když sem se už několikrát setkal s lidma kterým to nic nedalo a myslím že to vždycky vyjde
Tebe bych se zase chtěl zeptat proč si myslíš že bych tím zdvojnásobil spotřebu paliva.
1, všechno si zatím stavím jak chci a pokaždý mi to na 100% fungovalo
2, s tím že pokus omyl naučí tak toto já osobně zastávám i když sem se už několikrát setkal s lidma kterým to nic nedalo a myslím že to vždycky vyjde
PAPAN píše:Nesmysl vyrábět v modelu elektřinu a pak jí pohánět elektromotor. Krom již zmíněných potíží určitě takle zdvojnásobíš spotřebu paliva.
Tebe bych se zase chtěl zeptat proč si myslíš že bych tím zdvojnásobil spotřebu paliva.
David
Nevím naco mi bude střídavý prod když pořebuji stejnosměrný.
Vysvětlení názvu dynamo a alternátor ( speciálně pro SQDho )
Dynamo je točivý elektrický stroj, přeměňující mechanickou energii z rotoru hnacího stroje na elektrickou energii ve formě stejnosměrného elektrického proudu. Jedná se o stejnosměrný generátor elektrické energie.
Alternátor je točivý elektrický stroj sloužící k přeměně rotační kinetické energie resp. mechanické energie na energii elektrickou. Alternátory přeměňuji mechanickou energii z rotačního pohybu hnacího stroje na elektrickou energii ve formě střídavého proudu vyváděného do zařízení elektrického rozvodu.
Vše nalezeno na Wikipedii
Vysvětlení názvu dynamo a alternátor ( speciálně pro SQDho )
Dynamo je točivý elektrický stroj, přeměňující mechanickou energii z rotoru hnacího stroje na elektrickou energii ve formě stejnosměrného elektrického proudu. Jedná se o stejnosměrný generátor elektrické energie.
Alternátor je točivý elektrický stroj sloužící k přeměně rotační kinetické energie resp. mechanické energie na energii elektrickou. Alternátory přeměňuji mechanickou energii z rotačního pohybu hnacího stroje na elektrickou energii ve formě střídavého proudu vyváděného do zařízení elektrického rozvodu.
Vše nalezeno na Wikipedii
David
A kam budeš tu energii dávat, když se ti nebude točit elektromotor?
Jinak BLAHOPŘEJI, že ti vše vyjde na 100%. Mě teda nikdy. Viděl bych to tak, že na těchto stránkách je banda slaboduchých buzerantů, která se TOBĚ nikdy nevyrovná.
Jinak BLAHOPŘEJI, že ti vše vyjde na 100%. Mě teda nikdy. Viděl bych to tak, že na těchto stránkách je banda slaboduchých buzerantů, která se TOBĚ nikdy nevyrovná.
JW
S2 MARO59-LOOPS Model - Kraz
P MARO59 - Unimog
S3 MARO59-LOOPS Model - ZIL 157
S4 MARO59-LOOPS Model - Fiat 690
S2 MARO59 - Bremach -
S2 MARO59-LOOPS Model - Kraz
P MARO59 - Unimog
S3 MARO59-LOOPS Model - ZIL 157
S4 MARO59-LOOPS Model - Fiat 690
S2 MARO59 - Bremach -
No tak takto jsem to určitě nemyslel ale pokus mě rozesmát to byl výborný.JirkaW píše:Viděl bych to tak, že na těchto stránkách je banda slaboduchých buzerantů, která se TOBĚ nikdy nevyrovná.
No ještě otevřu tuto otázku myslel jsem to tak že u modelů aut nemusíš mít všechno na 0,01mm přesné.David píše:David píše:
No to že mi radíte to mi vůbec nevadí a s tím vyráběným napětím tak jsem myslel že nastavím otáčky toho spalováku aby to dynamo dávalo furt stejné napětí a navíc nemyslím si že by si ten spalovák sám zvyšoval otáčky a taky to dynamo určitě nebude při stálých otáčkách zvedat nebo snižovat napětí. No a vůbec nevím kde bych sehnal tak velkej akku pack ( myslím mAh ) abych s tím zvládl nějakou tu expedici nebo ňákou takovu procházku s modelem.
David píše:
Nehodlám je srovnávat ale myslím že u toho nebudu muset nic dělat na setiny milimetru.
Nehodláš srovnávat? A srovnáváš v obou příspěvcích. Nicméně, pokud si myslíš, že v autě nemusí být nic přesné, tak se daleko nedostneš. Třeba ozubená kola ti milimetr sem nebo tam neodpustí. Dynamo by asi moc vhodný nebylo, vhodnější by byl alternátor.
Myslím, že máš svou hlavu. Dobře jsme ti poradili. Teď je to na tobě,.. je to typické, každej si musí sám tu hubu rozbít.
David
Ja sa do toho az tak nerozumiem, no pisal si ze otacky motoru nebudes nijak regulovat ale nastavis to vopred. Musel by si to nastavit tak, aby si pri najvacsom moznom zatazeni stale dostaval potrebne napatie. Lebo ak pripojis na dynamo zataz zacne klast vacsi odpor motoru, znizia sa otacky- tym padom aj napatie a uz ti to zrazu nepojde. Nemoze to nahodou tak dopadnut? Tolko moj nazor.
Pánové pánové, tak to zase trochu zklidníme, rozhodně tu nebudu tolerovat nadávky.
Jinak myslím, že diskuze moc nikam nevede, výroba proudu v autě k jeho vlastnímu pohodu bude tak neefektivní, jak se budou násobit ztráty během výroby, přenosu a uskladnění (každý prvek po cestě). Je zbytečné to rozebírat dále - pokud si myslíš, že to bude fungovat pak fajn, budeme se těšit na nějakou ukázku.
Směřujme tak zase zpět k věcné diskuzi.
Jinak myslím, že diskuze moc nikam nevede, výroba proudu v autě k jeho vlastnímu pohodu bude tak neefektivní, jak se budou násobit ztráty během výroby, přenosu a uskladnění (každý prvek po cestě). Je zbytečné to rozebírat dále - pokud si myslíš, že to bude fungovat pak fajn, budeme se těšit na nějakou ukázku.
Směřujme tak zase zpět k věcné diskuzi.
/Flare
Tak určitě to může i takto dopadnout jenže já jsem to myslel tak že to celý dám dokupy a pak si s tím budu hrát než to seřídím na potřebné otáčky a napětí.fabo píše:Ja sa do toho az tak nerozumiem, no pisal si ze otacky motoru nebudes nijak regulovat ale nastavis to vopred. Musel by si to nastavit tak, aby si pri najvacsom moznom zatazeni stale dostaval potrebne napatie. Lebo ak pripojis na dynamo zataz zacne klast vacsi odpor motoru, znizia sa otacky- tym padom aj napatie a uz ti to zrazu nepojde. Nemoze to nahodou tak dopadnut? Tolko moj nazor.
Ja sa do toho az tak nerozumiem, no pisal si ze otacky motoru nebudes nijak regulovat ale nastavis to vopred. Musel by si to nastavit tak, aby si pri najvacsom moznom zatazeni stale dostaval potrebne napatie. Lebo ak pripojis na dynamo zataz zacne klast vacsi odpor motoru, znizia sa otacky- tym padom aj napatie a uz ti to zrazu nepojde. Nemoze to nahodou tak dopadnut? Tolko moj nazor.
David
Nemusíto být přesně, ale mělo by být, protože pak to stojí nestojí za nic. Já vim jakej je rozdíl mezi dynamem a alternátorem - kdyby's chtěl použít ten velmi extravagantní systém: motor na benál -> generátor -> elektromotor, je vhodnější střídavý. Protože střídavý motor má o několik procentních bodů vyšší účinnost než stejnosměrný. Což by se hodilo k tomu tvému požadavku delší výdrže, ale tak když ty jsi tu z nás nejchytřejší,.. 
Myslím, že už nemá cenu to řešit (alespoň z mé strany). Omlouvám se adminovi, ale musel jsem se podělit,..
Myslím, že už nemá cenu to řešit (alespoň z mé strany). Omlouvám se adminovi, ale musel jsem se podělit,..