RC soupravy

Baterie, nabíječky, RC soupravy, regulátory a další..
Odpovědět
Aleš Papoušek
Klub RC Truck Trial Praha

Příspěvek od Aleš Papoušek »

Nevím to zcela určitě, ale podle toho co už jsem různě četl, tak se změnou velikosti poťáku změní citlivost páky, např. plná dráha páčky by odpovídala jenom půlce výchylky serva nebo obráceně.
Doporučuji se podívat na stránky Michala Černého http://www.volny.cz/michal.cerny/ nebo http://www.micer.wz.cz/ případně poslat mu přímo mail.
Aleš
Lukas
Junior člen fóra

Příspěvek od Lukas »

Je to tak jak píše Aleš (v lepším případě) v tom horším bude potřebovat vysílačka servis nebo výměnu za jinou.
Jason

Příspěvek od Jason »

Když chci přehazovat richlosti potřebuju nejký kanál navíc?
rcrogi
Junior člen fóra

Příspěvek od rcrogi »

Pokiaľ je radenie rýchlostí ovládané servom tak áno. Ak má auto automatickú prevodovku tak nie? O aké auto sa konkrétne jedná? Je to nejaká vlastná stavba alebo komerčná stavebnica?
Igor
Mini-T, M18, FG Marder 1:6,
Jason

Příspěvek od Jason »

Vlastní,pouzilbych tu Alesovu dvoustupnovou
Lukas
Junior člen fóra

Příspěvek od Lukas »

V tvim pripade potrebujes kanal s dvojpolohovym prepinacem (byl by nejlepsi) a bude to makat jak divy.
j.p.m

Příspěvek od j.p.m »

Pro Jasona. Pokud budeš chtít použít uváděnou dvoustupňovou převodovku, můžeš použít 3 pólový přepínač a využít tak možnosti nastavení neutrálu.
j.p.m
j.p.m
Lukas
Junior člen fóra

Příspěvek od Lukas »

Ne ze bych chtel bejt rypna, ale, muze me nekdo vysvetlit na co je na modelu s elektromotorem potrebej v prevodovce neutral? Sam sem ho jeste nepouzil a ani me nenapada k cemu bude dobrej.
Jozef Dojčar
Expert fóra

Příspěvek od Jozef Dojčar »

Třeba u kamionů je to dobré když se chceš nechat odtáhnout.
Lukas
Junior člen fóra

Příspěvek od Lukas »

Tak to me nenapadlo. Ale na to se to bude asi fakt hodit
Slick7
Senior člen fóra

Příspěvek od Slick7 »

Lukas píše:Tak to me nenapadlo. Ale na to se to bude asi fakt hodit
Funkce pro tebe jak delana a ja porad co mi na tom Tvem MB jeste schazi, tazny lano :D , ale neboj Lukasi, urcite se vzdycky nekdo hodnej najde, kdo te odtahne a mozna by to vypadalo i velmi realisticky. No uz vime co budeme priste cvicit, odtah neprovozuschopneho trucka :D :D
Lukas
Junior člen fóra

Příspěvek od Lukas »

Slick7 píše:
Lukas píše:Tak to me nenapadlo. Ale na to se to bude asi fakt hodit
Funkce pro tebe jak delana a ja porad co mi na tom Tvem MB jeste schazi, tazny lano :D , ale neboj Lukasi, urcite se vzdycky nekdo hodnej najde, kdo te odtahne a mozna by to vypadalo i velmi realisticky. No uz vime co budeme priste cvicit, odtah neprovozuschopneho trucka :D :D
Nevim na co autor tohoto komentare narazi, me to auto jelo vzdy pekne a bez zavad (prvni dve minuty :lol: pak neco prasklo )
Návštěvník

dotaz

Příspěvek od Návštěvník »

Jsem letecký modelář a mam vysílač FC16 35Mhz mužu s ním na truck trialové zavody nebo ho musím upravit na 40Mhz :?:
Aleš Papoušek

Příspěvek od Aleš Papoušek »

Jednoznačně pouze 40MHz, je to i v pravidlech a nemluvě o tom, že to není ani obecně přípustné.
Aleš
HonzaC

Příspěvek od HonzaC »

Pujde mi na prijimac od hitecu zapojit ragulator graupner PROFI V80 R?
Hanys
Expert fóra

Příspěvek od Hanys »

HonzaC píše:Pujde mi na prijimac od hitecu zapojit ragulator graupner PROFI V80 R?
Můžeš, jen dej pozor na polaritu kontaktů, jestli tam bude možnost otočení konektoru. Někde je zoubek, který neumožňuje otočení...
Hanys
rctruckercom@seznam.cz
http://www.rc-trucker.com
http://www.youtube.com/rctruckercom

"Není problém něco vyrobit, jen je potřeba nejdřív přijít na to jak...?"
Adam6600
Junior člen fóra

Příspěvek od Adam6600 »

Zdravim. Jak jste se bavili o tom třípolohovém přepínači potřebný pro tu převodovku od Tamiye (3 stup.) tak ten se musí dokoupit samostatně, předpokládám, protože žádná RC souprava ho v základu nemá! :?
Martin Františák
Nováček na fóru

Příspěvek od Martin Františák »

Mám vysílač FC-16 ale 35Mhz ale nevym jak jej upravit na 40 Mhz ale aby to šlo mněnit kvuli tatře se mi nechce kupovat druhá vysílačka.
Martin
Robert Seltz
Senior člen fóra

Příspěvek od Robert Seltz »

No špatná zpráva budeš muset tu druhou vysílačku koupit...teda myslím jestil sem nezaspal dobu...
MAN SX2000 8x8 (Připraven na letní sezónu 2085)
j.p.m

Příspěvek od j.p.m »

Pokud máš soupravu na 35 MHz, nemůžeš ji používat pro nic jiného než pro letadla. Budeš se muset poohlédnout po soupravě na 40 MHz, FC16 je výborná,mám ji také a jsem spokojenej. Jenom "upravit" se nedá.
j.p.m
j.p.m
Odpovědět