diferák

Návody a rady pro stavbu, postupy, materiály, zkušenosti.
M.S
Senior člen fóra

Příspěvek od M.S »

Já našel na yahoo.com v mžiku všechny a nutno uznat, je to nádhera! Možná ještě lépe hledat MZKT neboli M3KT, to je tuším až 16x16. Neodpružený nápravy jsou na trial asi špatný, ale gigant by to byl úžasnej.
Zaujal mě ten ZIL 135, kterej češi zkrátili na 6x6. To by byl trialák opravdu výbornej:
Obrázek
Střelec

Příspěvek od Střelec »

M.S dobrá volba ,díky za typ na yahoo.com vůbec jsem o tom nevěďěl, úžasný.
Je fakt ,že by to bylo zajimavé, ale takhle zničené auto , to je hrůza až nehoráznost co provedly stím tahačem.Spotřeba proudu z baterky na modelu by byla asi užasná a poloměr zatáčení není zrovna dobrý a hlavně mezi brankami v terenu si myslím to pujde špatně.Tatra má jinou koncepci pohonného ustrojí a proto je do terénu dobrá. :lol: :lol:
Naposledy upravil(a) Střelec dne 30 bře 2007 21:15, celkem upraveno 1 x.
Robert Seltz
Senior člen fóra

Příspěvek od Robert Seltz »

Střelec píše:M.S dobrá volba ,díky za typ na yahoo.com vůbec jsem o tom nevěďěl úžasný.
Je fakt ,že by to bylo zajimavé, ale ta spotřeba proudu z baterky na modelu by byla asi užasná a poloměr zatáčení není zrovna dobrý a hlavně mezi brankami v terenu si myslím to pujde špatně.Tatra má jinou koncepci pohonného ustrojí a proto je do terénu dobrá. :lol: :lol:
Při správné volbě převodového poměru a motoru to není tak strašný, mimo to sem koukal na baterky a už se dělaj pěkný kapacity 4Ah a vejš tak toho bych se nebál.
MAN SX2000 8x8 (Připraven na letní sezónu 2085)
Střelec

Příspěvek od Střelec »

Ahoj Aleši takovou obludu mám jen na fotce protože je pěkná,já jsem radči na Tatry a ruská technika mě překvapuje pokaždé, protože jsou impozantní a překvapující a na zakladní vojenské službě jsem byl na sovětské raketové pasové technice KUB.(3 - rakety) :wink: :oops:
Střelec

Příspěvek od Střelec »

Mám dotaz Roberte na baterky s kapacitou 4Ah a vejš,nakolik by přišly??To ale není běžně použivaná hodnota baterie na modelech??
M.S
Senior člen fóra

Příspěvek od M.S »

Stačí zajít na Jino.cz, rcm.cz, atd. je tady fůra odkazů na modelářský prodejny, to je spíš lenost... Většina z nich má v nabídce např. GP4300 (30-35A, 4300mAh), držet krok na špici je ale dost finančně devastující. Lepší je třeba přes rcauta objednat Nosram s trochu menší kapacitou ovšem za mnohem menší ceny...
Střelec

Příspěvek od Střelec »

M.S díky za info a odkaz - hodim oko , ale nevím jak jsi na tom ty se znalostmi a informacemi , ale žádný učený z nebe nezpadl a říká se ,líná huba - velké neštěstí a proto co nevim a nebo neznám tak se optám . Vím, že neznalost neomlouvá ,ale nejsem lenoch.Jen nemám dost informací z prostředí moderní modelařiny a kde ty informace sehnat, mé zaměstnání mi nedovolý sedět pořád u počítače a brouzdat po internetu, ale přesto na truck trial jsem našel z ruské techniky pár zajimavých kousku jako např. KRAZ 255 , MAZ 537 , ZIL 131 , ZIL - 134. :idea: :wink:
M.S
Senior člen fóra

Příspěvek od M.S »

Nikdo nemá čas, ale každej kdo do toho dává dostatek sebe, ten čas objeví. Pak steačí ho investovat do těhle stránek, jsou tu odkazy na kola, pneumatiky, soustruhy, frézky, vrtačky, elektrický zapojení serv, a vůbec celá tématika RCTT, čili jaký rozvodovky, převodovky, nápravy, rám, kabiny, vše s odkazama na prodejny, nebo "tvořitele". Vše už tu bylo tolikrát napsáno, že se nedivím rcrogimu, p. Seltzovi, Papouškovi a dalším, že většinou rovnou nadávají, mají absolutní pravdu. Stačí hledat ve fóru, popisu aut, jejich stavbě atd. Vše najdeš.
Co se týká dalších mastodontů, fórum liaz.cz jich obsahuje dost, je tam hodně lidí, kteří tuhle techniku umí. nejen MZKT a KZKT, ZIL, ale i třeba OSHKOSH, FAUN a jiné "nesovětské".
A teď prosím admina, by těhle pár posledních příspěvků odpoledne smáz, páč se to do tématiky diferáků moc nehodí...
Roman
Expert fóra

Příspěvek od Roman »

Hoj střelče :wink: Konečně tady někdo rozhejbal diskuzi 8) týden tady bylo mrtvo. Mám ale obavu , že se budem muset přesunout pod jiné téma jinak se nikdo nedoví , že se pod hlavičkou "Diferák" schovávaj ruští dravci :)
Jinak , co se týká vozítek která si uvedl - KRAZ 255 , MAZ 537 , ZIL 131 , ZIL - 134 - nejsou zrovna ideální na trial , mají poměrně velký rozvor a zastaralou koncepci náprav (USA Stbckr) a nájezdový úhel taky nic moc - teda samozřejmě pořád lepší než KAROSA :lol: Osobně jsem měl tu čest z Ruskejch dravců se ZILem, KRAZem a hlavně a jedině mnou doporučené na trial z téhle řady povětšinou šestikolek URALem. Musím se přiznat , že od té doby je miluju, a i když nepovažuju za nejlepší tak na ně nedám dopustit. Já bych je přirovnal - něco jako Harlej ve světě motorek :D Nastartuješ - zabublá to a už ti to rve srdce a nikdy nepustí :wink:
Roman
Expert fóra

Nové téma

Příspěvek od Roman »

Koukám , že než jsem se stihl vrátit , tak nás chce MS nadobro umlčet :lol: já doporučuji vytvořit téma Rusian vehicle a přesunout se tam :wink: Cu vy na to ??? Už tady bylo pár nadšenců pro tyhle vozítka a bylo by škoda je sem nepustit :cry: Přesune nás Admin , nebo jen založíme téma ???
Střelec

Příspěvek od Střelec »

Ahoj Romane je fakt pravda , že se pod hlavičkou "Diferák" schovávat ruské stroje je jak si ne to zrovna ideální , když je anketa na difer. tak nemá cenu rozebírat jiné stroje než zařizení v rubrice určené. Kolega M.S má také pravdu , že hlavní věci ohledně modelu jsou na celém fóru i včetně odkazu ale nějaké drobné informace tady předce jen nejsou a existují i jiní výrobci nákladních terenních aut - Mercedes, Unimong , Avia , Tatra atd. Popravdě mě zaujal Baterfly s jeho plánovaným modelem uvedeným v dřívějším odkazu nahoře,protože by mě zajimalo jak to bude řešit s diferencialy na napravách a pár diferáku tam bude , protože si myslím , že pokud udělá vše na tvrdo na napravách tak bude těžko zatáčet a manévrovat mezi brankami protože to pojede pořád ve smyku rovně obvzlášť při rychlejší jízdě. Tatra i 8x8 je na tom ohledně jízdy v terénu lepší něž ruský stroj ( model ) a to mi dají za pravdu zajisté majitelé RC - Tater. Jsou to mé názory i zkušenosti a né každý se mnou muže souhlasit. :) :)
Střelec

Re: Nové téma

Příspěvek od Střelec »

Já také přikláním a doporučuji vytvořit téma Ruské stroje. Nejsem proti. 8) 8)
OndřejŠ
Nováček na fóru

Příspěvek od OndřejŠ »

Zdravim. Chtěl bych se zeptat Aleše P. jestli si sám vyrobil skříně diferáku, které má na 813 nebo si je nechal někde vyrobit. :D
Aleš Papoušek
Klub RC Truck Trial Praha

Příspěvek od Aleš Papoušek »

Vše jsem schopen si vyrobít sám a dřív jsem to i dělal. Teď už v rámci úspory času si nechávám občas něco vyrobit. Ozubená kola si kupuji nebo si je nechávám udělat na zakázku.
Aleš
OndřejŠ
Nováček na fóru

Příspěvek od OndřejŠ »

A to si necháváš vyrobit od nějaké firmy nebo od soukromníka? A kolik tak ta jedna skříň stojí?
Aleš Papoušek
Klub RC Truck Trial Praha

Příspěvek od Aleš Papoušek »

Byl jsem out, tak až teď. Dříve od různých soukromníků, ale teď si to nechávám dělat u j.p.m. Na konkréní cenu se musíš zeptat přímo u něho. Počítej 200 - 250 Kč za hodinu práce dle složitosti. Oproti ostatním má obrovskou výhodu - neodmítá kusovou výrobu jako je to u jiných soukromníků.
Aleš
Odpovědět