Je vidět, žes to četl pečlivě:-)
Mám hotový prototyp poháněné přední nápravy:
3D tištěné dakarské tatry 1:12
-
Michal Heky
- Nováček na fóru
-
Michal Heky
- Nováček na fóru
Re: 3D tištěné dakarské tatry 1:12
Zvěřejnil jsem stl soubory pro stavbu dakarské tatry 6x6: https://www.prusaprinters.org/prints/13 ... r-6x6-1986.
Na návod už nemám sílu, návod na čtyřkolku jsem psal skoro měsíc a mám dojem, že to stejně nikdo nepostavil. Koncepce tater je ale shodná, takže zájemci musí vycházet z návodu pro čtyřkolku.
Holt tiskárna je jen nutná, nikoli postačující podmínka, ještě je potřeba modelařit.
Testovací prototyp s pouze poháněnými zadními koly má najeto 200km. Jednou synek přerazil přední nárazník, jinak auto drží.
Na návod už nemám sílu, návod na čtyřkolku jsem psal skoro měsíc a mám dojem, že to stejně nikdo nepostavil. Koncepce tater je ale shodná, takže zájemci musí vycházet z návodu pro čtyřkolku.
Holt tiskárna je jen nutná, nikoli postačující podmínka, ještě je potřeba modelařit.
Testovací prototyp s pouze poháněnými zadními koly má najeto 200km. Jednou synek přerazil přední nárazník, jinak auto drží.
Ahoj, vypadá to skvěle, rád bych se pustil do stavby. Jen bych se chtěl zeptat jaké jsi nakonec u té šestikolky zvolil motory? V prvním příspěvku se zmiňuješ o nedostatku síly pro stoupání.
-
Michal Heky
- Nováček na fóru
Ahoj.
Pro tříčlánkové baterie mám motory Mig 280 3Li, pro dvoučlánkové baterie Mig 280 6V.
Šestikolové tatry mají převodovky s poměrem 1:20,41, čtyřkolky mají na zadní nápravě 1:25,8 a motor Mig 280 Sporting a chlazení malými větráčky.
Spáchal jsem i šestikolku, co jela dakar v roce 90, a čtyřkolku z roku 1992.

Pro tříčlánkové baterie mám motory Mig 280 3Li, pro dvoučlánkové baterie Mig 280 6V.
Šestikolové tatry mají převodovky s poměrem 1:20,41, čtyřkolky mají na zadní nápravě 1:25,8 a motor Mig 280 Sporting a chlazení malými větráčky.
Spáchal jsem i šestikolku, co jela dakar v roce 90, a čtyřkolku z roku 1992.