RCTT diskuze k pravidlům

Klubové RC Truck trialové závody na Mořině
Zamčeno
David
Senior člen fóra

Re: RCTT diskuze k pravidlům

Příspěvek od David »

Mno já sem si kopil gelovku a mám čas od času do ní dolejt destilku takže předpokládám že jo.
David
j.p.m
Klub RC Truck Trial Praha

Příspěvek od j.p.m »

A jseš přesvědčenej o tom že jsi koupil gelovku ? Já jsem dolévací ještě neviděl, ty co mám jsou hermeticky uzavřený.

j.p.m
j.p.m
David
Senior člen fóra

Příspěvek od David »

mno ta moje byla taky hermeticky uzavřená ale otevřel sem jí a zjsitil sem že vnitřnosti sou uplně stejný jako u auto baterie. Jinak to je ELNIKA ta Pb aku.
David
Jerry
Občasný přispěvatel fóra

Příspěvek od Jerry »

To dolejvání destilovaný vody do gelovejch akumulátorů je tak akorát poslední pokus o oživení, kterej má beztak prachmizivou úspěšnost. Takhle se zachraňovaly aku vyndaný z UPS, kde byly pernamentně přebíjený. Ale i tak se Ti dřív rozsypou olověný můstky mezi článkama, než se Ti povede takovej akumulátor "vysušit." Tim, že si ho otevřel, sis akorát zadělal o jistý odpravení (nepovede se Ti, aby se tam nedostal prach, nebo jiný nečistoty, co Ti po čase udělají svody a aku se bude rychleji samovolně vybíjet). Technický maximum těchto aku je 6 let, jak sem měl v ruce starší, vždy stály zaprd. Ovšem i při nevhodnym osazení a používání dokáže spolehlivě umřít i do dvou let.
JirkaW
Expert fóra

Příspěvek od JirkaW »

Na ty můstky na dně baterie jsem vyzrál několikerým klepnutím baterie o zem. Teda není to z mé hlavy, ale fígl od chlapů z Akumy z opravny. Musím uznat pomáhalo to. Teda je to z dob kdy nová baterka vydržela dva roky a repasovaná rok (ze staré zůstal jen ten kastlík). Také je fakt, že mě to dost štvalo a tak jsem si pořídil baterku z Tuzexu (za 320,-bonů). Ta i z klepáním vydržela 6 roků.
Jinak na gelovky jezdí skoro celé východní Německo.
JW
S2 MARO59-LOOPS Model - Kraz
P MARO59 - Unimog
S3 MARO59-LOOPS Model - ZIL 157
S4 MARO59-LOOPS Model - Fiat 690
S2 MARO59 - Bremach -
Hanys
Expert fóra

Příspěvek od Hanys »

Tady čtu v pravidlech:
"model musí mít ochrannou klec, která ve všech třech pohledech (půdorys, bokorys, nárys) kopíruje
kabinu (pracoviště posádky). Klec musí být k modelu připevněna minimálně na čtyřech místech.
Přední dva úchyty mohou být nahrazeny jedním společným úchytem umožňující kroucení nosného
rámu vůči ochrannému rámu. Klec musí mít dvě šikmé podpěry v podélném směru spojující horní rám
klece a korbu/rám modelu za kabinou. Ukotvení podpěr musí být minimálně 50 cm (dle měřítka) za
kabinou.
Materiál, použitý pro konstrukci ochranného rámu musí odpovídat průměru trubek rámu u
skutečného vozidla (t. j. 60 - 130 mm). Toto neplatí pro vozidla se samonosnou pancéřovou kabinou."
Skutečně je to 50cm? To by mi na tatře vycházelo 21cm za model... :think
I na obrázku je to psaný, těch 50cm...
Hanys
rctruckercom@seznam.cz
http://www.rc-trucker.com
http://www.youtube.com/rctruckercom

"Není problém něco vyrobit, jen je potřeba nejdřív přijít na to jak...?"
Flare
Administrátor

Příspěvek od Flare »

To máš měřítko 1:2? .. při 1:10 to je 5cm za kabinou.
/Flare

Klub RC Truck Trial Praha (http://www.rctrucktrial.cz)
Hanys
Expert fóra

Příspěvek od Hanys »

To ne,
tak to je jen o slovíčkaření. V úvodu odstavce se píše o modelu a u této míry není napsaný, že se jedná o míru ze skutečného vozidla 1:1...
Takže OK, už je mi to jasný :mrk to se vlezu v pohodě
Hanys
rctruckercom@seznam.cz
http://www.rc-trucker.com
http://www.youtube.com/rctruckercom

"Není problém něco vyrobit, jen je potřeba nejdřív přijít na to jak...?"
JirkaW
Expert fóra

Příspěvek od JirkaW »

Druhá liga českého trialu (česká elita se na zahraniční závody zatím jen chystá) se zůčastnila ME RCTT. V dosud nejmenší účasti jsme uhájili druhé místo v národech. Za zcela suverénními závodníky z Rakouska. Při volných večerech se semlelo všechno možné. Samozřejmé i debata před posledním závodem na Mořině. Zde jsem si dovolil mít připomínky k pravidlům, konkrétně k počtu modelů v závodě. Na tuto situaci jsem již předem upozorňoval. A zpojízdněním 4-nápravy k ní došlo. Konkrétně se jedná o společnou jízdu 3 a 4-nápravy. Dovolím si zde napsat pár postřehů z tohoto dne a důvodů proč to nejde:
1. Musí se sejít minimálně dva závodníci – celou dobu jsem čekal, že „přejímkový komisař“ potvrdí účast dvou závodníků v závodě. No nepotvrdil. Asi nový model v této kategorii nezaregistroval. Nicméně po zjištění, že jedou dva závodníci byl tento počet upřesněn na „větší počet závodníků“. Jen pro upřesnění pro ostatní kategorie počet dvou modelů platí dál.
2.. Byly by nutní noví rozhodčí. Přiznám se, že tuto blbost jsem doposud nepochopil. Nechápu proč to nemohou bodovat stávající rozhodčí.
3. Neúměrně by se prodlužovala doba závodu. Další blbost. Když to jde všude jinde, musí to jít i na Mořině.
4. Musel by se upravit program v počítači. Pár let jsem se přímo počítačema živil. Takže další blbost a výmluva. Mimochodem např. v Rakousku to dělají do teď bez PC a jak jim to odsýpá.
5. Nebyly by ceny. Zde se musím přiznat, že z diplomů si dělám střihy a dřevěné placky házím do krabice (do plynového kotle je nehodím a jiný nemám). Rozhodně to pro ceny nedělám, ale beru v úvahu, že někdo diplomama tapetuje dílnu a placky věší na lustr.
K napsání tohoto příspěvku jsem dospěl po výsledku na zmiňovaném mistrovství. To že nám chybí vyježděnost pod stresem závody jasně ukázali. O vlastním modelu to už není. Dnes už není problém si dobrý model přímo koupit a nebo postavit. O kopírování se nezmiňuju, to je prostě fakt. Faktem je i to, že některý model perfektně funguje v národním mistrovství, ale v mezinárodním už ne (viz Taigawolf). Ale zpět do Česka. Již jezdí další 4-náprava, takže je čas pravidla upravit. Napadá mě ještě jeden problém, který se již ke mně dostal, A to jsem přímo já. Do tohoto odvětví jsem přišel z letadel, z autama jsem neměl nikdy nic společného. Podvozek jsem ještě žádný nepostavil, tak bych měl držet hubu. Už jsem takovej, prostě nedržím. Samozřejmě se vkrádá ještě jedna otázka. Chtějí na Mořine S1-čkárě. Proč se tak brání evropským pravidlům. Proč jim pořád vnucují vlastní pravidla.
Takže nakonec jasná otázka. Změní se od příštího poháru mořinská pravidla? Stačí mi jednoducha odpověď. ANO nebo NE,
JW
P MARO59 - Unimog
S2 MARO59 - Bremach -
Baterfly

Příspěvek od Baterfly »

Ahoj, mohl bys mi prosím tě vysvětlit co je to druhá liga českého trialu a co je česká elita co se na zahraniční závody zatím jen chystá?

K bodu jedna: Dva závodníci platí pro vyhlášené kategorie, přesně pro S1/A, S1/B, S2, P2, S3, P3. Více stabilních závodníků je potřeba pro otevření další nové kategorie, tedy S1/C, S2/B, S3/B.

Dost dobře nechápu tuhle otázku: Chtějí na Mořine S1-čkárě. Proč se tak brání evropským pravidlům. Proč jim pořád vnucují vlastní pravidla.

Já že jsem nikdy neslyšel náznak toho, že by na Mořině někdo jedničkáře nechtěl. Taky jsem si nevšiml toho že bychom někomu naše pravidla vnucovali. Pravidla jsou snad věcí organizátora soutěže a na závodníkovi je, jestli je bude akceptovat či nikoliv.
Jarda.
https://www.zonerama.com/Baterfly
Flare
Administrátor

Příspěvek od Flare »

Jirko,

dovolím si reagovat na Tvůj příspěvek.

1) pokud se podíváš na vyhlášené kategorie pro tento pohár, bude Ti vše jasné - S1A a S1B, více vyhlášeno není

2) rozhodnutí o tom, zda bude vyhlášena pro zimu nebo na další léto jiná struktura kategorií nech prosím na klub - Tvůj požadavek jsme slyšeli a v tuto chvíli o něm není rozhodnuto. Tvé spekulace jsou bezúčelné

3) RCCT Praha jezdí a bude jezdit podle platných pravidel daných klubem, pokud pravidla komukoli nevyhovují nebo se jim nechce podřídit, je mi líto, ale pak jezdit nemusí. Tvé výpady proti naši podmínkám si vykládám tak, že Ti pravidla nevyhovují - proto klidně zvaž svoji další účast. Od začátku deklarujeme, že našim cílem není akceptace všeho, co si usmyslí kolegové z Neměcka, Rakouska nebo jinde

4) toto diskuzní forum je placeno a vedeno klubem RCTT Praha, a pokud cítíš potřebu iniciovat spory, řešit zde záležitosti jiných soutěží nebo zahraničních pravidel nad rámec toho, co chceme dělat my, zvaž jejich publikování někde jinde

Hezký večer.
/Flare

Karel Griessl
Senior člen fóra

Příspěvek od Karel Griessl »

Tak já ti odpovím,proč necheme Evropská pravidla::
1. Jsme v česku a jezdíme podle platných pravidel českého velkého trucktrialu

2. Evropská pravidla ať již velkého, nebo malého trialu stojí za hovno. Buzerace a nesmyslné požadavky na auta.Viz malá ukázka z Evropy,která se jela v Ostravě v rámci českého mistrovství: na prototypu českého jezdce si vymysleli,že musí dát krycí plech pod motor,když ho tam udělali,tak si zase němečtí komisaři vymysleli,že musí zakrytovat celý motor a další nesmyslné požadavky měli na téměř všechna naše auta.Tak se třičvrtě jezdců sebralo a po sobotě odjelo domů.Něco podobného se děje i u modelů a přitom nevyžadují základní věc,jako je ochranný rám,opravdu mají vše postavené na hlavu.

3. Jak psal Jarda,tak většině S-1 naše pravidla vyhovují a to,že pár jedinců co jezdí na závody ven se naše pravidla nelíbí,tak ať si postaví nové auto podle našich pravidel a bude bez problémů.Myslím,že jsme udělali vstřícné gesto,když jsme vám povolili jízdu bez ochranných rámů,kdyby záleželo na mě,tak to nikdy nepovolím.

4. Pokud mám správné informace,tak velký trucktrial vznikl právě v ćesku a Evropa neměla o trialu ani páru.Proč nepřevzali pravidla od nás a udělali si svoje včetně RC trialu?A my se jim máme podrobovat? Tak to ani náhodou!!!

A o ostatním radši pomlčím,protože by to tu bylo samé nadávky.
Karel Griessl
RC Truck Trial-MOUCHOD, RC Truck Trial-Liaz, RC Truck trial - AVIA Future, crawler Bully, expediční Toyota Hilux, RC helicopters, RC Truck trial Praga V3S, Tatra Jamal - Dakar 2012,
http://www.teamairspeed.com
JirkaW
Expert fóra

Příspěvek od JirkaW »

No vezmu to popořadě. Takže Baterfly:

Já také nevím, kdo je česká elita. Ale jednou jsem napsal článek, kde jsem se zmiňoval, jak jse na závodech za hranicema dostali na prdel. Bylo mi odpovězeno, že až vyrazí česká elita, že uvidíme. Od této doby se neodvažuju považovat za elitu.

Dále netuším, kdo je stabilní a kdo nestabilní závodník.

Dokážu pochopit, že cena čtyřnápravy v S1 je o jiných penězích než čtyřnáprava v S2 a S3. Na druhou stranu asi se najdou lidi, kteří si nepostaví model, když ví, že ze závodů budou vyhozeni pro nevypsání kategorie.

Nedělejme si iluze. O kategorii S1 rozhodují závodníci, ktaří tuto kategorii nejezdí. Ale o nás bez nás je v tomto státě už normální. Bohužel.

No a pro upřesnění. S1 jsou v Praze od začátku nechtěné dítě. Za to, že se tady jezdí můžou Javůrkové, kteří přijeli na závody na Točnou. Ale začátky klubu si nezažil, tak to nemůžeš vědět.

Teď Flare

Pod pojmem diskusní forum si představuji něco, kde můžu věřejně vyjadřovat své myšlenky a nápady místně příslušné.
O situaci kolem pravidel vím moc dobře, ale protože jsou zastaralé a již nevyhovující tak jen inicializuji jejich změnu. Bohužel můj poznatek je takovej, že co vymyslí Wáwra je blbost. Ale když se moje myšlenka předá přes jisté lobisty odpovídacím osobám a vnutí se jim představa, že je to vlastně jejich výborný nápad, tak se to do pravidel vždy dostalo. Jen mě štve, že to trvá tak 3 roky a ty ja považuju za ztracené.

Jestli se pojem nesouhlasit s pravidlama rovná nesmět přijet závodit tak mi to řeknete rovnou.
Jinak někde jsem slyšel, že forum je placené ze startovného. Ale jestli né tak to zase stačí říct. Ale jsme u zase stejného problému, kdybych mohl jezdit ve více kategoriích, měl by klub více peněz ze startovného a tak pořád dokola. Samozřejmě se nehodlám vnucovat. A moje reakce jsou určitě předem jasné. Myslím tím dobu, kdy jsem byl postaven před otázku: "buď odejdu z pražského klubu nebo klub končí".

No a nakonec Karel

Myslím si, že nikdo z českých závodníků nemá tolik "dobrých" zkušeností jako já. Jen namátkou jiný handycap na závodě ráno a jiný odploledne a samozřejmě jiný v průběhu seriálu. Což nakonec vedlo k vyloučení mých dvou modelů z německého seriálu.
Jen mimochodem letos v Brechenu byl také problém s Tatrou. Moc malý rám a daleko od kabiny (Užovka prošla jestě z menším). V závodě jsem měl po sobotě s Tatrou, která projela všechny branky bez převrácení o 160 bodů víc než s Užovkou, která 4 branky neprojela po defektu vůbec. V neděli jsem si to hlídal, měl jsem za celý den jen dva doteky tj. 16 bodů plus nějaké změny, ale na konto mi přistálo dalších cca sto bodů. Už jsem si zvykl. O to víc mě těší vítězství S4-kách. Až chudáci zjistí, že auto ani není moje, jel jsem dvojstart z Jirkou Pstružinou a že to auto jelo teprve svůj třetí závod, tak to možná taky nerozchodí. Do té svě Taigywolfa vkládaly velké naděje.

No a teď všeobecně. Život je změna. Nebejt změny tak jsme ještě na stromech a trial nás nezajímá. Bral bych jasné odpovědi na otázky. Ale ty některé odpovědi jsou fakt perly. To se na mě nezlobte, ale to bez komentáře prostě přejít nejde.

Jinak mám ještě dotaz. Budou nová pravidla známa na konci letošního seriálu nebo si na ně budeme muset počkat 14-dní před začátkem dalšího?
JW
P MARO59 - Unimog
S2 MARO59 - Bremach -
Flare
Administrátor

Příspěvek od Flare »

Jirko, pravděpodobně došlo k nepochopení toho co jsme se snažili napsat = Tvé návrhy jsme slyšeli a budou zváženy. Vzhledem k tomu, že si pravděpodobně pleteš způsob a formu pořádání závodů (jako klubové soukromé akce) se pseudo-zastupitelskou demokracií (kde má každý právo mluvit do kde čeho), nemusí Ti být každé rozhodnutí klubu po chuti.

Napsal jsi, že s pravidly nesouhlasíš a přesto chceš jezdit - to nedává smysl. Takže buď akceptuj podmínky za kterých závody fungují nebo se na to vykašli. Z klubu jsi vystoupil Ty, tím jsi se vzdal možnosti věci ovlivňovat zevnitř. Stejně tak způsob a forma financování čehokoli Ti může být jedno.

Další diskuzi na toto téma beru jako bezpředmětnou, opakoval bych se.
/Flare

JirkaW
Expert fóra

Příspěvek od JirkaW »

Pokud si pamatuju, tak z klubu jsem byl vystoupen, právě proto, že jsem mluvil do pravidel.
A to, že chci jezdit závody, i když s pravidlama nesouhlasím. To je snad normální. Taky např. nesoulasím z daněma a platím je.
Jestli ale moje přítomnost na závodech členům klubu vadí, tak dejte včas vědět.
JW
P MARO59 - Unimog
S2 MARO59 - Bremach -
Flare
Administrátor

Příspěvek od Flare »

Jirko, obávám se, že nemohu souhlasit. Nicméně evidentně další diskuze je zde bezpředmětná.

JirkaW píše: Napsal: 23.8.2009 - 6:32

Protože nechci brzdit rozvoj klubu, tak ukončuji členství.
/Flare

JirkaW
Expert fóra

Příspěvek od JirkaW »

Škoda, že si nešel ještě o pár příspěvků dopředu. Právě tam co členové klubu řešili mé soustavné připomínky k pravidlům a hlavně kde se řešilo další trvání klubu v případě mého neodchodu z klubu.
No ale mě by teď spíš zajímalo co bude dál. Vývoj nezastavíš a jsme o pár let dál.
JW
P MARO59 - Unimog
S2 MARO59 - Bremach -
Minimax junior

Příspěvek od Minimax junior »

Dál bude už jen to, že přestaneš kazit dobou náladu všech, svýma debilníma připomínkama a narážkama... Nelíbí se ti tu, nejezdi...Mysleli jsme si, že už jsi to pochopil, očividně ne!
Střelec

Příspěvek od Střelec »

Myslím,že toto je jasné a výstižné.

http://cs-cz.facebook.com/pages/Kdo-chc ... 3904561265

Obrázek

Pokud chceš odejdi. :rock
JirkaW
Expert fóra

Příspěvek od JirkaW »

Minimax junior píše:Dál bude už jen to, že přestaneš kazit dobou náladu všech, svýma debilníma připomínkama a narážkama... Nelíbí se ti tu, nejezdi...Mysleli jsme si, že už jsi to pochopil, očividně ne!
Jestli bereš všechny, co jezdí na Mořinu, tak samozřejmě jezdit nebudu. Ale jestli se do všechny neberou S1-čkáří, tady teď jezdím a za ty teď bojuju, a z těch se zatím nikdo neozval, tak pak si musíte vymyslet jinej důvod. A fakt bych chtěl objasnit, kdo je stabilní a kdo nestabilní závodník. Plus nějaké ty další odpovědi.

Jo a pro Střelce

Prosím tě, ty jezdíš jakou kategorii. Omlouvám se, ale na závodech jsem tě nezaregistroval. V případě, že jseš pouze RC truck trialista nezávodník nebo RC truck trialista teoretik, tak potom tvůj příspěvěk nechápu. Ale můžu ti napsat, že doba:"...na věčné časy a nikdy jinak" už zkončila. A i v tvém zájmu by mělo být aby se nevrátila. Na druhou stranu chápu, že:"Kdo chce z vlky býti, musí s nimi výti".
JW
P MARO59 - Unimog
S2 MARO59 - Bremach -
Zamčeno