Tatra 130
Re: Tatra 130
pěkný fotečky taky jsem dnes vyjel ale problém mám pořád s tím že rolba zprvu nejede a až tak po pěti minutách se zahřeje motor a bat. ale pořád to není to co doma na kobercu nevíte co s tím ? 
Oooo, to vypada jako nejvyssi pocta, dekuji ;)Salvatore píše:No můžu říct, že nemít doma na compu Savíka v luxusním výjezdu z potoka a v práci vysněné cinquecento (ne model - http://www.fiat500.com) tak bych si snad dal některý ten obrázek na pozadí. Nic nevadí, že je to cizí model. Ono totiž nikoho, že není "dospělá" stejně ani nenapadne... :-)
Ten vtipek s pracovni teplotou motoru jsem myslel jako u skutecneho vozu - protoze ventilatory na T111/T128 (a odvozenych) nemely zadnou regulaci otacek a ani zatazene zaluzie v krutych sibirskych mrazech prilis nepomahaly, tak se delaly takovehle deky na kapotu (tedy mam obrazek T111), aby ten se vzduchem chlazeny motor netrapil zimou.rik píše:pěkný fotečky taky jsem dnes vyjel ale problém mám pořád s tím že rolba zprvu nejede a až tak po pěti minutách se zahřeje motor a bat. ale pořád to není to co doma na kobercu nevíte co s tím ?![]()
Jinak na misto foceni vyrazim vzdy tak, ze mam baterie v teple a az na miste je dam do auta. Zatim jsem ale nezaznamenal zadne obtize spojene s ubytkem kapacity baterii pri nizkych teplotach.
Neni Tvuj problem take castecne zpusoben narocnejsim terenem? Mokry snih je potvora, lepi se na kola a je dost tezky...
Mimochodem, znate tu historku, jak se na Sibiri parkuje Tatra pres noc ;) ?
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
Já ne...DRracer píše:[
Mimochodem, znate tu historku, jak se na Sibiri parkuje Tatra pres noc ;) ?
Jak se Tatra parkuje na Sibiri pres noc:
Funguje to v podstate na jakekoli rovne planine. Zaradi se redukovana jednicka, zatoci se plnej rejd a volant se zamkne retezem. Na volnobeh se Tatra necha behat dokola celou noc, aby ji nezamrzla nafta :D
Funguje to v podstate na jakekoli rovne planine. Zaradi se redukovana jednicka, zatoci se plnej rejd a volant se zamkne retezem. Na volnobeh se Tatra necha behat dokola celou noc, aby ji nezamrzla nafta :D
DR racer : Ten vtipek s pracovni teplotou motoru jsem myslel jako u skutecneho vozu - protoze ventilatory na T111/T128 (a odvozenych) nemely zadnou regulaci otacek a ani zatazene zaluzie v krutych sibirskych mrazech prilis nepomahaly, tak se delaly takovehle deky na kapotu
ja vim že to je jen jako ale je mi to divný i když vyjedu z domu tak to jezdí chvilku dobře pak hůř a pak perfektně a pak dojde bat. jinak terén pro rolbu není problem je fakt že mokrej a prašan je rozdíl ale když je to optimální stádium tak před sebou hrne na radlici klidně půl metru sněhu viz :
http://www.ukazto.com/?id=918824&klic=i ... &overall=1
http://img106.imageshack.us/my.php?imag ... 075ut2.jpg
ještě budu měnit motor asi za 600 nevíte jak to s ním je asi i jinej reg.
a jak je to rozměrově pls. :mrgreen: 
ja vim že to je jen jako ale je mi to divný i když vyjedu z domu tak to jezdí chvilku dobře pak hůř a pak perfektně a pak dojde bat. jinak terén pro rolbu není problem je fakt že mokrej a prašan je rozdíl ale když je to optimální stádium tak před sebou hrne na radlici klidně půl metru sněhu viz :
http://www.ukazto.com/?id=918824&klic=i ... &overall=1
http://img106.imageshack.us/my.php?imag ... 075ut2.jpg
ještě budu měnit motor asi za 600 nevíte jak to s ním je asi i jinej reg.
Pocasi bylo dnes jako stvorene pro odpoledni vyjizdku. Sira plan zamrzle hladiny jezera pokryta tenkou vrstvou snehu byla temer nektnuta, jakoby pripravena primo pro Tatru. Zasnezenou rovinu narusovaly misty jen belostne ledove utvary. Bylo lehce pod nulou, Tatra vydrzela litat po lede na plny knedlik neco pres 35 minut. Vzduchem chlazena V-osmicka byla dnes pri chuti - spolykala nafasovanych 100 litru nafty jako nic. Jen retezy na zasnezenem ledu drzely az prilis perfektne, smyky Tatra uzkostlive odmitala.

Naposledy upravil(a) DRracer dne 23 led 2014 20:55, celkem upraveno 1 x.
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
Fotky jsou opět super. Krajina nemá chybu a začínám litovat, že tam poblíž nebydlím.
Kdybys chtěl dělat smyky, musel bys odpojit přední náhon, nebo vyměnit motor za tryskový. :wink:
Kdybys chtěl dělat smyky, musel bys odpojit přední náhon, nebo vyměnit motor za tryskový. :wink:
Nojo, koukam na mapu a u nas je tech rybniku nejak vic, nez u vas :sad: . Ackoli tenhle rybnik stejne nemam primo u domu, bylo potreba vzit auto a urazit par kilometru.Jozef Dojčar píše:Fotky jsou opět super. Krajina nemá chybu a začínám litovat, že tam poblíž nebydlím.
Ale uz jsem se parkrat pristihl, ze i kdyz jdu treba jen se psem, tak si prohlizim teren a premyslim, jak by tady asi Tatra projela a jestli by to vypadalo na fotkach verohodne :mrgreen: .
Prave mne prekvapilo, jak snih zmeni charakteristiku ledu - na jedne z predchozich stranek jsem psal, ze na hladkem lede Tatra odmita reagovat na povely volantu, s retezy ji to strasne klouze a vubec se chova jako koza na lede. Ocekaval jsem, ze ji to tady bude taky klouzat. Ale ne - tady tomu zrejme pomohl snih - retezy se do nej zaborily a zabraly, Tatra nemela snahu poskakovat a "bruslit", proste drzela ve zvolene stope. Jen pri prudkem ubrani plynu se kola zastavily a nekolik centimetru ujela "smykem". Ale "powerslide" ji nic nerika :D , takze hodiny jako ve filmu Trasa s ni pujdou jen stezi :mrgreen:Jozef Dojčar píše: Kdybys chtěl dělat smyky, musel bys odpojit přední náhon, nebo vyměnit motor za tryskový. :wink:
Ackoli je stale leden, bylo dnes temer jarni pocasi. Idealni prilezitost vzit nalestenou sto-tricitku na louku na foceni. Aby se zamezilo jeji prirozene dovednosti zaspinit se na prvnich metrech po vyjezdu ze zakladny, byla dopravovana na podvalniku (kdyz uz ji vojaci lestili celou noc ;) ).

Dlouho ale cista nevydrzela. Cestou zpet se jelo okolo vyschleho koryta lesniho potoka - idealni to prilezitost trochu se pobavit.

Dlouho ale cista nevydrzela. Cestou zpet se jelo okolo vyschleho koryta lesniho potoka - idealni to prilezitost trochu se pobavit.

MC-Maxim, rik: diky za pochvalu, takove reakce potesi ;)
Pro radost je tu dalsi serie fotek z "jarniho" lesniho drobrodruzstvi. Dnes trochu nezvykle - bez nastavcu sajten a terennich retezu. Vojaci je totiz zapomneli po vycisteni namontovat, za coz jim velitel zatrhl vychazky ;) .
Cilem bylo oblibene piscite koryto lesniho potoka, kde se da nerusene blbnout az do vyprazdneni vsech palivovych nadrzi. Bohuzel po snehu a mrazu ani pamatky. Dokonce i kaluze pomalu mizi a neni kde Tatru nakonec umyt :) .

PS: k tomu bocnimu naklonu na poslednich 2 fotkach - Tatra tam takhle pekne zajela sama, dokonce se ani te hromady pisku nedotkla. Ven ji ale dostal ridicuv "rucni" zasah - prenesenim o par centimetru vedle. Ne, ze by se odtud nevyhrabala sama, ale hrozilo poskrabani laku na korbe a to by mne vyrobce hnal ;)
Pro radost je tu dalsi serie fotek z "jarniho" lesniho drobrodruzstvi. Dnes trochu nezvykle - bez nastavcu sajten a terennich retezu. Vojaci je totiz zapomneli po vycisteni namontovat, za coz jim velitel zatrhl vychazky ;) .
Cilem bylo oblibene piscite koryto lesniho potoka, kde se da nerusene blbnout az do vyprazdneni vsech palivovych nadrzi. Bohuzel po snehu a mrazu ani pamatky. Dokonce i kaluze pomalu mizi a neni kde Tatru nakonec umyt :) .

PS: k tomu bocnimu naklonu na poslednich 2 fotkach - Tatra tam takhle pekne zajela sama, dokonce se ani te hromady pisku nedotkla. Ven ji ale dostal ridicuv "rucni" zasah - prenesenim o par centimetru vedle. Ne, ze by se odtud nevyhrabala sama, ale hrozilo poskrabani laku na korbe a to by mne vyrobce hnal ;)
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
Moc krásný, skvěle dokonalý. Už jen čekat, že brzo zavolají filmaři, že to chtěj do nějakýho filmu....
Cross Tiger TL-01
Easy Copter V2 Lama
budoucí Tatra 813 8x8 Kolos 1:10
Easy Copter V2 Lama
budoucí Tatra 813 8x8 Kolos 1:10
Velka bitva s podmacenym piskem v rozlehle piskovne. Naposledy se tu testovalo v zime, jiste si vzpominate na jednu ze zasnezenych fotoserii. Teren piskovny je trochu z kopce, tvori se tu male potucky a trpelive vytvareji drobna, velmi fotogenicka reciste. Velke klidne vodni plochy byly jeste pokryty tenkym ledem, ktery se tvaril dostatecne pevne. Presto nemelo cenu riskovat, aby se najednou Tatra nepropadla do vody az po naraznik, nebo (Buh chran!) jeste hloubeji ;).
Podmaceny pisek je idealni prostredi, Tatra se lehce bori, takze kontakt tvrdych silnicnich pneu s povrchem je velmi dobry. Navic, voda s piskem dobre cisti kola, viz. posledni fotka na odjezdu z piskovy. Podminkou je, ze se vyhnete jilovitym mistum ;). Ne, ze by jil Tatre nejak vadil, ale kdo to ma pak cely den cistit ;) .
Tatra si vedla jako vzdy skvele, teren ji necinil zadne vetsi problemy. Opet nutno vyjadrit velky obdiv vyrobci a zduraznit kvalitu a spolehlivost vozu! Presne takove vozy nase armada potrebuje ;).
A jedna otazka pro Vas, zkusene trucktrialisty: ze ma Tatra spinava kola, kdyz se projela bazinou, ze ma spinave vnitrky blatniku jak strikalo blato, ze ma spinavy zadni naraznik, kdyz s nim odbagrovala kus zeme pri vyjezdu z prikopu ... to vse bych pochopil.
Muze mi ale nekdo vysvetlit, jak se blato dostane na strechu, shora na kapotu a na blatniky? Jak to, ze podvozek je uplne cisty (samozrejme krome kol) ?

Podmaceny pisek je idealni prostredi, Tatra se lehce bori, takze kontakt tvrdych silnicnich pneu s povrchem je velmi dobry. Navic, voda s piskem dobre cisti kola, viz. posledni fotka na odjezdu z piskovy. Podminkou je, ze se vyhnete jilovitym mistum ;). Ne, ze by jil Tatre nejak vadil, ale kdo to ma pak cely den cistit ;) .
Tatra si vedla jako vzdy skvele, teren ji necinil zadne vetsi problemy. Opet nutno vyjadrit velky obdiv vyrobci a zduraznit kvalitu a spolehlivost vozu! Presne takove vozy nase armada potrebuje ;).
A jedna otazka pro Vas, zkusene trucktrialisty: ze ma Tatra spinava kola, kdyz se projela bazinou, ze ma spinave vnitrky blatniku jak strikalo blato, ze ma spinavy zadni naraznik, kdyz s nim odbagrovala kus zeme pri vyjezdu z prikopu ... to vse bych pochopil.
Muze mi ale nekdo vysvetlit, jak se blato dostane na strechu, shora na kapotu a na blatniky? Jak to, ze podvozek je uplne cisty (samozrejme krome kol) ?

Naposledy upravil(a) DRracer dne 23 led 2014 20:56, celkem upraveno 1 x.
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
Ahoj Davide,
opět krásná série fotek :wink: . Zrovna tento týden jsem přemýšlel, kde budu fotit další model a napadlo mě okolí vodní plochy. Tak a teď vidím, že jsi mě předběhl :D . Model v louži a blátě, to je ono. Jenom by jsi to auto neměl tolik leštit
hází to pak na nás prasátka 
opět krásná série fotek :wink: . Zrovna tento týden jsem přemýšlel, kde budu fotit další model a napadlo mě okolí vodní plochy. Tak a teď vidím, že jsi mě předběhl :D . Model v louži a blátě, to je ono. Jenom by jsi to auto neměl tolik leštit
Diky za pochvalu! Chce to hlavne slunicko a nastavit na fotaku spravne vyvazeni bile barvy. Piskovna s trochou vody je pak uplne dokonala.Jozef Dojčar píše:Ahoj Davide,
opět krásná série fotek :wink: . Zrovna tento týden jsem přemýšlel, kde budu fotit další model a napadlo mě okolí vodní plochy. Tak a teď vidím, že jsi mě předběhl :D . Model v louži a blátě, to je ono.
Pravda, uznavam, ze na vojenske vozidlo je kabina trochu lesklejsi, nez by mela byt. Kdyz ona pak vypada tak majestatne...Jozef Dojčar píše:Jenom by jsi to auto neměl tolik leštithází to pak na nás prasátka
-
Střelec
:mrgreen: Jsou to fakt ,krásné fotky jako by to bylo u skutečného auta. :)
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra