Ruská vozítka

Návody a rady pro stavbu, postupy, materiály, zkušenosti.
Odpovědět
PejaTruck
Expert fóra

Re: Ruská vozítka

Příspěvek od PejaTruck »

Viktor cistic, to bylo proto, ze , kudy potrebovali projet, tam projeli, at tam bylo rosti nebo strom, horsi to bylo, kdyz prisel vykop :D, auto to bylo hezky, i hezky jezdilo, sice jen po "rovine"....co si vzpominam, tak v tom kluci meli jeden cas i kameru na couvani, aby videli dozadu...o poloosach nevim, tenkrat sem byl rad ze to vrcelo, a lozisko pro me byl neznamej pojem...
Petr Janeček
Rozestavěno (1:10): Tatra 813 8x8
Dokončeno (1:10) Vybavení dílny

One machine can do the work of fifty men. No machine can do the work of on extraordinary man. - Elbert Hubbard
Střelec

Příspěvek od Střelec »

Koukal jsem na informace o technických datech a ta obluda je cca.10 metru dlouhá. To je snad na jakýkoliv výkop dost ,něž aby tam zapadnul.
PejaTruck
Expert fóra

Příspěvek od PejaTruck »

mam to i nekde na pasce jak byl v kostelci v jame ;) myslim ze hlavnim problemem byly tuhy napravy a myslim ze ne dost dobre fungujici uzaverky, pokud je to vubec melo...
Petr Janeček

One machine can do the work of fifty men. No machine can do the work of on extraordinary man. - Elbert Hubbard
Střelec

Příspěvek od Střelec »

Todle auto má uzávěrky. Jsou hned za výstupem z 5.st. převodovky na redukční převod,tak to je ve stejné skříni.
Střelec

Příspěvek od Střelec »

PejaTruck píše:.....mam to i nekde na pasce jak byl v kostelci v jame ...
Prosím,bylo by možné se mrknout na případné video?
PejaTruck
Expert fóra

Příspěvek od PejaTruck »

u me doma :-D mam to na videokazete je to z roku 99
Petr Janeček

Střelec

Příspěvek od Střelec »

to je škoda,že to není možné stáhnout jako zajímavost.
Střelec

Příspěvek od Střelec »

:arrow: U kolegu na PC-help fóru jsem četl,že se dá stáhnout nahrávka z video kazety do PC s kvalitním záznamem.
SQD
Junior člen fóra

Příspěvek od SQD »

Střelec píše::arrow: U kolegu na PC-help fóru jsem četl,že se dá stáhnout nahrávka z video kazety do PC s kvalitním záznamem.
Na což potřebuješ "jen", převaděč, několik kabelů, program v počítači, dobrej počítač a máš to hned :D ..
Střelec

Příspěvek od Střelec »

SQD píše:....Na což potřebuješ "jen", převaděč, několik kabelů, program v počítači, dobrej počítač a máš to hned :D ..
Tady je odkaz z netu se zprávou tohoto řešení na stažení videa do PC. :wink:

Odkaz na Blackmagic Design :
http://www.syntex.cz/tiskovazprava.asp?id=6

Tím samozřejmě nechci " PejaTruck " nabádat ke stažení a jiným zvláštnostem ohledně uloženého záznamu. Je to jen taková malá informace pro zajímavost pro ty ,který by to zajímalo do budoucna.
PejaTruck
Expert fóra

Příspěvek od PejaTruck »

Mno stahovat se mi to nechce, protoze bych musel v obyvaku rozbourat TV system a naistalovat ovladace k TV karte v PC...
Petr Janeček

Střelec

Příspěvek od Střelec »

To jsem nechtěl,ale jsem jen sběratel různých informací,dat atd. a proto jsem se optal. :mrgreen:
Střelec

Příspěvek od Střelec »

:arrow: Zkontaktoval jsem jistou osobu,která nechce být jmenována ( ze soukromích důvodů ) a poprosil jsem ho o možnost nafocení uzávěrky na redukční převodovce vozu ZIL 135 LM - 8x8. A tady je výsledná fotka. :wink: :mrgreen:

Obrázek
Střelec

Příspěvek od Střelec »

:arrow: :wink: Tady je redukční převodovka v nákresu. :idea:

Obrázek
Aleš Papoušek
Klub RC Truck Trial Praha

Příspěvek od Aleš Papoušek »

Nějak mi to hlava nebere. Ze začátku se psalo, jestli má uzávěrky a hned na to se objevili fotky a schéma uzávěrky na redukční převodovce. Já beru uzávěrku diferenciálu a ta by měla být v nápravách. Jak je to tam dělané?
legenda S2, podle data výroby
Tatra 815 4x4, Tatra 137 4x4,Tatra 813 8x8, Praga UV80 4x4,
ZIL 131 6x6, LIAZ 150.261, Unimog 1350L, ZIL 3910, URO F2, GAZ
Střelec

Příspěvek od Střelec »

Tento vůz nemá žádnou standardní tuhou nápravu. První a poslední je na klasických ramenech a druhá a třetí jsou přivařené na rámu. Např. kola na levé straně jsou spojené několika kloub.hřídeli a to samé je na druhé straně také.
M.S
Senior člen fóra

Příspěvek od M.S »

A není to jako u Zilu 167e nebo kde jsem to viděl... kde pravá a levá strana jsou vlastně oddělené. Každá strana má svůj motor, svoje polonápravy, svoje hřídele...
Střelec

Příspěvek od Střelec »

to je přesně ono.Trefa do černého.
Střelec

Příspěvek od Střelec »

Někde ten náčrt mám ,ale nemohu to najít. :?: Mrknu na net a pak to sem vložím. :P Jinak, co kdo potřebujete??? Mrknem na něco??
Střelec

Příspěvek od Střelec »

:arrow: Tady je něco pro rozšíření obzoru moderní technice v rusku a vypadá to velice zajímavě.

Sledujte tento odkaz : :arrow:

http://de.wikipedia.org/wiki/Bild:KRAZ_ ... s_2006.JPG
Odpovědět