Pokud použiješ silikonový separátor, pravděpodobně už odlitek nikdy nenalakuješ. Silikon je největší prevít a nejhůř se odstraňuje. Dělal jsem v lakovně takže o tom něco málo vím. Já používám včelí vosk rozpuštěný v technickém benzínu.Roman píše:Vyfoť to - je možny , je i možny , že se ti forma zasekla na nějakym nalitku detailu. Musela by se zkusit dělená forma. Jinak pokud máš sádrovou formu , tak ji zevnitř vystříkej nitrolakem (nebo natři) až se sádra napije a bude hladká, pak ti stačí separovat olejem (nejlíp silikon) nebo i jarovým roztokem.
Kabina z T148 "na pisek"
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
kazda rada dobra...i ta spatna...koupil jsem nejakou laminovaci soupravu, je to docela dobry, akorat ta skelna tkanina co k tomu byla je docela hruba... http://barvymarek.cz/index.php?XBuilder ... t][1]=1109
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
Ne,ne - to není laminovací , myslel jsem Biresin na odlévání dílů - psal jsi , že ho taky používáš tak jsem se chtěl zeptat , jestli nemáš zkušenost s tímhle typem . Mám možnost jako bonus získat větší množství jakéhokoliv sikaproduktu dle výběru tak jsem si říkal , že bych zkusil některý z téhle řady , ale nechci se spálit :? Jaký vlastně používáš ty??
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
Já taky používám 28mičku :) Říkal jsem si , co takhle vyzkoušet něco nového , třeba tu G27LR :wink: Na úkor formovatelnosti a pružnosti, má lepší odolnost vůči rázům a prodloužení do lomu při srovnatelnejch časech zpracování
No nakonec ale myslím , že bude možná lepší zůstat u osvědčeného a využít raději této možnosti k nasyslení zásob ověřeného 
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
Určitě bych zůstal u vyzkoušeného materiálu, pokud vyhovuje účelům, ke kterým ho používáš. Ten druhý materiál bych volil nejdřív na vyzkoušení, ale v menším množství. Každopádně neustále procházíme vývojem a proto je dobré občas vyzkoušet, jestli už neexistuje něco lepší, než máme v současnosti. :wink:
tak odzkouseno, barva na sadru a na barvu pak jarova voda funguje :) sice to slo dolu i sbarvou, ale to asi bylo tim, ze sem ten syntak nenechal poradne vyschnout...a mel bych dotaz, nejspis na pana dojcara, nevite cim je zpusobeno ze mi barva udelala "krupici" strikal sem pistoli airbrush ( http://www.rootra.com/item.php?zbozi_id ... 7cc-0-3-mm ) a kompresorem vlastni vyroby (lednickovej kompresor, vzdusnik, redukcni ventil s odlucovacem) krupici mi udelala jenom barva "Formex" redil sem redidlem S6001 (urceno na strikani).... fotku dodam este dnes...
fakt nevim cim to muze bejt... 
Teď si nejsem jistej a do garáže se mi nechce , ale synták se ředí 6006 ne ?? 6000 a 6001 je na acetonky ne ?? No přiznávám , že teď nevím :wink: Jinak krupička může být buď malým naředěním , nebo a to spíš- nevyschnutá (mokrá) sádrová forma. Důležitý je , že separace se povedlaPejaTruck píše: ............ sem ten syntak nenechal poradne vyschnout... krupici mi udelala jenom barva "Formex" redil sem redidlem S6001 (urceno na strikani).... fotku dodam este dnes...fakt nevim cim to muze bejt...
mno co ja vim tak je to ruzny...S6006 je myslim na valecek, S6005 je na stetec, S6001 na strikani, ale nejsem si jistej ze to je presne jak sem ted psal, dokonce sem na naky barve cet, mozna to byl i ten formex, "valecek/stetec S6006, strikani C6000" coz je takovy divny, do sintetiky lejt nitro... :?
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
Povrch zvaný krupice většinou vzniká při stříkání husté barvy a nebo malým tlakem, nejhorší je obojí najednou. A kompresor z ledničky je na to ideální. Jinak nedoporučoval bych ředění syntetiským ředidlem ( S xxxx) i když to uvádí výrobce barvy. Je lepší použít acetonové ředidlo ( C 6000 ), obzvlášť když na takovou vrstvu ještě něco budete stříkat, nebo jinak nanášet. Syntetické barvy jsou většinou nejlepší předpoklad pro budoucí problémy.
poradne sem nepochopil k cemu je idealni ten lednickovej kompresor, v pohode sem s nim ve vzdusniku udelal 8atmosfer, pak sem tam dal pojistovak, ten otvira zhruba na 4,5 a strikam na 1-2, pak uz do toho airbrushe nestiham lejt barvu. Ale stejne mi to prijde takovy podivny, lejt do syntetiky nitro.. kdyz sem jednou vzal neco syntetikou a pak to prestrik nitrem, tak mi to nadalo puchejre... mno ale zkusim to :) diky za radu
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
To je přesně to, o čem mluvím. Použít syntetickou barvu jako podklad pod nitro je sebevražda. A myslel jsem to tak, že ledničkový kompresor ( nízký tlak) v kombinaci s hustou barvou je ideální pro vznik krupice. Nevím, jak víc polopatě to mám napsat.PejaTruck píše:poradne sem nepochopil k cemu je idealni ten lednickovej kompresor, v pohode sem s nim ve vzdusniku udelal 8atmosfer, pak sem tam dal pojistovak, ten otvira zhruba na 4,5 a strikam na 1-2, pak uz do toho airbrushe nestiham lejt barvu. Ale stejne mi to prijde takovy podivny, lejt do syntetiky nitro.. kdyz sem jednou vzal neco syntetikou a pak to prestrik nitrem, tak mi to nadalo puchejre... mno ale zkusim to :) diky za radu