Model je další generace mého podvozku jezdící RCTT s kabinou Unimogu. Cílem úprav je odstranění dřevěných dílů na podvozku. Dále by se mělo pomoci podvozku s problémem uváznutí na překážce na břiše. Na předloze se mi líbí to že má zkrutný rám který chci na modelu udělat funkční podle předlohy. Nápravy jsou druhé generace s malými úpravami proti první verzi. Další díly podvozku jsou pálené laserem ze železa. Původně jsem zamýšlel řezané z duralu, ale naskytla se možnost laseru tak jsem díly upravil. Většina dílů je ve výšce kol tak by vyšší váha neměla moc vadit. Zatím se díly upravují, vrtají, závitují a ještě se budou ladit pilníkem. Zatím pár fotek zkušebně sestavených dílů najdete zde https://picasaweb.google.com/1178134458 ... /TopSecret
Nojo, zlatý český ručičky. Akorát ty šrouby. Půlkulatá hlava s inbusem nebo hvězdičkou a ještě v hliníku tak na ně jsem alergický. Dnes mi trvalo povolit dva šrouby u 5 měsíců starého kotle asi 20 minut. Takovýhle šrouby automaticky nahrazuju za pořádný s válcovou hlavou. To abych je příště mohl povolit rychle a pohodlně. V nejhorším případě kleštěmi, tzv. třetí rukou. Samozřejmě uznávám, že opticky je to trochu horší.
JW
S2 MARO59-LOOPS Model - Kraz
P MARO59 - Unimog
S3 MARO59-LOOPS Model - ZIL 157
S4 MARO59-LOOPS Model - Fiat 690
S2 MARO59 - Bremach -
Šrouby mám všechno tvrdost 10,9 a příště začnu kupovat pozinkovaný místo černých abych je nemusel barvit. Půlkulatý jsem volil proto abych měl co nejméně ostrých výstupků a tak.
Mě to je jasný. Oblouk má aspoň nějakou šanci, že sklouzne. Nejvíc o tom může mluvit Rosťa. Loni se hlavu šroubu na rámu chytil za most a stálo ho to rakouského mistra.
JW
S2 MARO59-LOOPS Model - Kraz
P MARO59 - Unimog
S3 MARO59-LOOPS Model - ZIL 157
S4 MARO59-LOOPS Model - Fiat 690
S2 MARO59 - Bremach -
Koukám, že jsi zvolil trošku jiný postup stavby kabiny, než já. Zatím to vypadá dobře, tak makej ať letos už jezdí u nás 2 Liazky. To bude paráda. Honza se má na co těšit. :yes
legenda S2, podle data výroby
Tatra 815 4x4, Tatra 137 4x4,Tatra 813 8x8, Praga UV80 4x4,
ZIL 131 6x6, LIAZ 150.261, Unimog 1350L, ZIL 3910, URO F2, GAZ