RC soupravy
-
Lukas
RC soupravy
Dost by me zajimalo jakou vysilacku pouzivate na ovladani modelu, nebo popripade za jakou by ste vasi stavajici RC menili.
Diky za odpovedi
Diky za odpovedi
-
Robert Seltz
- Senior člen fóra
Re: RC soupravy
Na můj model budu používat multiplex profi car 301 race set 40Mhz
-
Aleš Papoušek
- Klub RC Truck Trial Praha
rc soupravy
Používám Futabu FC 16 a jsem s ní spokojen, zatím nemám důvod ji měnit. V základu je to 4 kanál rozšiřitelný na 8 kanál. Při použití rozšiřujících modulů z ní jde udělat slušná mašinka, lze použít NAVY knipl pro řízení tanku, ale i pro jiné využití.
j.p.m
j.p.m
j.p.m
-
Michal Boček
- Junior člen fóra
Z FC-16 mám ty nejlepší zkušenosti . Má velké množství mixů , nastavení výchylek a podobných věcí , které jdou několika spínači . Nevýhodou je to , že v základu není ničím osazena , kromě dvou křížových ovladažů a originální příslušenství je dost drahé. Já sem to vyřešil koupením obyčejných přepínačů za 6 ,- Kč a jejich zapojením do vysílače . Teď sem kupoval druhou ,novou, FC-16 a ta má i exponenciály .
Michal Boček
Michal Boček
-
Aleš Papoušek
-
Návštěvník
pro třístupňovou převodovku je nejvhodnější třípolohový přepínač. S dvoukanálovou vysílačkou toho moc nevymyslíš. Musí být minimálně třikanálovou souprava. To jsou některé pistolové vysílačky (volant na zatáčení, páku na prst na plyn a třetí přepínač třeba pro převodovku). Nebo potom jsou pultové vysílačky se čtyřmi a více kanály. Tam není už o počet kanálů nouze.
Aleš
Aleš
-
Aleš Papoušek
K jakej súprave to je? Zdá sa mi to nezmysel. FET si viem dať viacej dokopy s super rýchlym servom.
Ak chceš kupovať nejakú súpravu v zahraničí tak pozor na frekvenčné pásmo a homologizáciu. RC súprava ktrorú chceš prevádzkovať s autom musí byť na 40MHz a musí byť homologovaná vašim telekomunikačným úradom. Netreba to podceňovať. S vysielacími zariadeniami to nie je sranda a to čo tu už niekto spomínal pri kamere na RC model je čistá anarchia a porušenie všetkých platných zákonov v tejto oblasti. Ked niekomu spôsobíš škodu rušením tak si plne trestnoprávne zodpovedný a mimo trestného postihu ti hrozí aj náhrada škody.
Ak chceš kupovať nejakú súpravu v zahraničí tak pozor na frekvenčné pásmo a homologizáciu. RC súprava ktrorú chceš prevádzkovať s autom musí byť na 40MHz a musí byť homologovaná vašim telekomunikačným úradom. Netreba to podceňovať. S vysielacími zariadeniami to nie je sranda a to čo tu už niekto spomínal pri kamere na RC model je čistá anarchia a porušenie všetkých platných zákonov v tejto oblasti. Ked niekomu spôsobíš škodu rušením tak si plne trestnoprávne zodpovedný a mimo trestného postihu ti hrozí aj náhrada škody.
Igor
Mini-T, M18, FG Marder 1:6,
Mini-T, M18, FG Marder 1:6,
-
Jason
Pokud od vysilacky nechces vic funkci jak zatacet a pridavat plyn tak ti staci 2 kanalova vysilacka (pistolova, palcova to zalezi na tom co se ti lip drzi) napr. Hitec Agresor, Ranger, Graupner C4 race, C4 Sonic atd. Ale musis vysilat v pasmu 27MHz nebo 40MHz cos sou povoleny frekvence pro modely aut, lodi a letadel. 35MHz je vyhrazeno puze pro letadlove modely.
-
ketiv
mam takovej dotaz vim ze to se to primo nehodi do tohoto topicu ale nechci kvuli tomu zakladat novej,tento se mi zdal nejblizsi tak se predem omlouvam kdyz to bude nekomu vadit.chtel jsem se zeptat, mam dvoukanalovej vysilac ranger,co se stane kdyz se u neho zmeni potenciometr u ovladaci packy (putak s jinymi hodotami).moc dekuju za odpoved