Výroba sádrového kopyta z plastové hračky
Výroba sádrového kopyta z plastové hračky
Zajímalo by mě, jestli existuje způsob, jak zaformovat bez poškození a s co nejvíce zachovanými detaily hračku (konkrétně Škoda 120LS od Itesu), a následně vytvořit pozitivní sádrové kopyto pro výrobu lexanové karoserie.. Vzhledem k tomu, že zde máte nejvíce zkušeností, obracím se na vás - nevíte o nějaké cestě, pokud možno co nejlevnější? Díky
Re: Výroba sádrového kopyta z plastové hračky
Na kopii detailů karoserie nejlépe použít materiál na bázi silikonu. Nejčastěji dvousložkového. Každopádně vzhledem k velikosti karoserie materiál vyjde i na několik tisíc korun. Na to, aby se pak do toho jednou nalila sádra docela drahá sranda :-)
"Výkonnost vozidla není závislá jen na počtu koní, nýbrž na stupni porozumění mezi člověkem a vozidlem" (dílenská příručka Praga V3S)
"Jedete-li s větrem v zádech, naučte se využívat jeho sílu" (příručka k obsluze Trabant 601)
"Jedete-li s větrem v zádech, naučte se využívat jeho sílu" (příručka k obsluze Trabant 601)
mohl by pak nastat taky problém z vytvarovánim lexanu podle detailů
Sádra a a lexan dohromady nefunguje , mám to vyzkoušeno na čtrnáctině.
Sádra nemá tepelnou setrvačnost a navíc se pak drolí , lepší je to se šamotem , ale jen plastelína tě vyjde na majlant , já na 14tinu Ritmo spotřeboval 6kg jen na negativní zaformování 1kg = +/- 100kč
Co se týká detailů , tak skoro žádné nezůstanou , kopyto se musí upravit a zaoblit aby všechny přechody byly co nejvíc plynulé a zůstává jen základní tvar.
Sádra nemá tepelnou setrvačnost a navíc se pak drolí , lepší je to se šamotem , ale jen plastelína tě vyjde na majlant , já na 14tinu Ritmo spotřeboval 6kg jen na negativní zaformování 1kg = +/- 100kč
Co se týká detailů , tak skoro žádné nezůstanou , kopyto se musí upravit a zaoblit aby všechny přechody byly co nejvíc plynulé a zůstává jen základní tvar.