Zmena fora z duvodu obrovskeho mnozstvi spamu

Informace pro nově se registrující i stávající členy fóra - nediskusní sekce a oznámení změn.
Zamčeno
Flare
Administrátor

Zmena fora z duvodu obrovskeho mnozstvi spamu

Příspěvek od Flare »

Vazeni,

z duvodu velkeho mnozstvi spamu bylo pocinaje dneskem umozneno psat na forum jen registrovanym uzivatelum. Pokud mate nejaky problem s vasim uctem, dejte mi vedet.

Diky za pochopeni. Dalsi kroky budou nasledovat.

/Flare
j.p.m
Klub RC Truck Trial Praha

Příspěvek od j.p.m »

Jsem rád, že se snad nebudeme muset prokousávat množstvím nesmyslů. Ještě kdyby tak šla povolit registrace s tím, aby se dotyčný aspoň trochu představil a uvedl něco o sobě. Je škoda když nevíme, koho máme v okolí stejně "postiženého".
j.p.m
j.p.m
Flare
Administrátor

Příspěvek od Flare »

j.p.m píše:Jsem rád, že se snad nebudeme muset prokousávat množstvím nesmyslů. Ještě kdyby tak šla povolit registrace s tím, aby se dotyčný aspoň trochu představil a uvedl něco o sobě. Je škoda když nevíme, koho máme v okolí stejně "postiženého".
j.p.m
To jde, jde uzavrit zakladani uctu tak, ze ho musi povolit administrator - uvidime, jak zabere tohle, pripadne to omezime jeste vic. Resp. neni problem udelat ucet kazdemu, s vyloucenim spam robotu :P
Flare
Administrátor

Spam

Příspěvek od Flare »

Tak to vypada, ze od spamu je fakt zatim klid, za poslednich 14 dni jsem nemazal ani jeden, coz proti tak 20 denne predtim je docela pokrok :P :!:
j.p.m

Příspěvek od j.p.m »

Jenom ta "slušnost" představit se ostatním stále přetrvává. Registruje se několik cizích účastníků, ale pokud se pokusím je otevřít, tak to stejně nejde, nebo se jejich činnost netýká modelařiny. Co s tím? Má cenu je nechávat v registraci?
j.p.m
j.p.m
Flare
Administrátor

Příspěvek od Flare »

j.p.m píše:Jenom ta "slušnost" představit se ostatním stále přetrvává. Registruje se několik cizích účastníků, ale pokud se pokusím je otevřít, tak to stejně nejde, nebo se jejich činnost netýká modelařiny. Co s tím? Má cenu je nechávat v registraci?
j.p.m
Jsou to vetsinou falesne registrace robotu, koukal jsem na databazi a je jich tam strasne moc, desitky. Rucni mazani je prace na hodne hodin (tak 4-5h). Spis to pak zkusim smazat natvrdo, ale az bude kompletni zaloha kdyztak.
PvvS

Příspěvek od PvvS »

POkud mas zajem pomoct, muzu poradit nekolik modu a uprav. Kdyz tak se mi ozvi na email .
Flare
Administrátor

Příspěvek od Flare »

Takže počínaje dneškem je zavřená i registrace jen přes schválení, obrovské množství robotů se dostalo i přes registraci, a už se cpou i na forum.

Pokud se objevi nekde problem, dejte mi prosim vedet.
Flare
Administrátor

Příspěvek od Flare »

Ještě jedno doplnění, začal jsem mazat nesmyslné uživatele (dneska asi prvních 30, bohužel to jde jen po jednom a ručně, takže nic moc práce), proto prosím o doplnění osobních údajů u každého uživatele.

Mazány jsou účty, které neobsahují žádný aktivní příspěvek a nemají o sobě žádné údaje/nebo mají údaje evidentně od spam robota a účty, které byly generovány roboty (zejména po sobě jdoucí podobné názvy lišící se číslem.

Během tohoto týdne tak zůstanou jen aktivní účty a pak proběhne upgrade verze diskuzního fora a databáze.
Flare
Administrátor

Příspěvek od Flare »

FYI: tak s potěšením musím říci, že po upgradu fóra a aplikaci nových pravidel sem nepropadl jediný spam. Denně sice mažu asi jednu falešnou registraci, ale to je tak desetina předchozího počtu.
j.p.m

Příspěvek od j.p.m »

Ručičky a hlavičku pozlatit, snad už to bude jenom forum.
j.p.m
j.p.m
Robert Seltz
Senior člen fóra

Příspěvek od Robert Seltz »

Už tu zase máme ty mrchy spamovský :evil:
MAN SX2000 8x8 (Připraven na letní sezónu 2085)
Flare
Administrátor

Příspěvek od Flare »

Robert Seltz píše:Už tu zase máme ty mrchy spamovský :evil:
Kde přesně? Do registrace žádný nepropadne, mažu každý den tak pět až osm falešných registrací, ale na stránky se snad text žádný nedostává ...
Robert Seltz
Senior člen fóra

v komentářích u modelů se zase něco objevilo..Ale nechci tě zbytečně nák prudit :)
Flare
Administrátor

Příspěvek od Flare »

Robert Seltz píše:v komentářích u modelů se zase něco objevilo..Ale nechci tě zbytečně nák prudit :)
Hm, ale to mluvíš o komentářích u článků, ne na fóru? Tam bohužel "nemůžu" :-)
Robert Seltz
Senior člen fóra

No jo vlastně to je mimo..Promin :oops: :oops:
Zamčeno